Beursdagboek Trader Guy 22 oktober 2021, 08:34

...

Nieuwe records bij de AEX en de SP 500, de DAX blijft zwak

22 oktober 2021, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De markt blijft sterk al is het zo dat de Dow Jones net niet in de plus wist te eindigen, ook de DAX blijft ver achter op de rest en sluit met 50 punten verlies. Het lukt de DAX maar niet om definitief door die 15.500 punten te geraken om richting de volgende weerstand rond de 15.810 punten op te lopen. Wat niet is kan nog komen maar de index blijft wel ver achter. We zien wel weer een record bij de AEX want de index sluit boven de 807 punten, ook de S&P 500 zet een nieuw record neer op slotbasis op 4550 punten. Vanmorgen zien we de futures onveranderd terwijl Azië met een kleine winst sluit.



Update vrijdag 22 oktober:
Wall Street sluit donderdag verdeeld met een nieuw record voor de S&P 500 op slotbasis, de index zet het record op 4.549,78 punten. De Dow Jones index lukt dat nog net niet, de index verloor 6 punten met een slot op 35.603,08 punten waardoor de index nog een kleine 30 punten tekort komt om een nieuw record neer te zetten. De Nasdaq kende wel weer een sterke sessie met een winst van 94 punten om op 15.215,7 punten te sluiten.

Ook de Nasdaq 100 en de SOX index deden het goed, de Nasdaq 100 won 0,65% en de SOX index won 1,1%, beide indices lopen nu snel verder op richting hun record. Verder zien we dat de Dow Transport ook verder oploopt na de uitbraak van vorige week en in sneltreinvaart doortrekt richting de top na een slechte periode. Wall Street is met een zeer sterke fase bezig momenteel en er zit zo te zien meer aan te komen als alles door de vorige toppen breekt.

In Europa zien we de DAX verder twijfelen rondom de 15.500 punten maar de AEX zet wel weer een nieuw record neer op slotbasis, de index sluit op 807,64 punten. De CAC 40 verloor net als de DAX ook wat gisteren.

Naast de kwartaalcijfers die over het algemeen goed vallen tot nu toe zitten we nu ook in een periode waar het verloopt vaak positief verloopt, tussen de start van de 3e kwartaalcijfers tot rond Thanksgiving (25 november) is de markt 9 van de 10 keer positief. Dat is uiteraard geen zekerheid maar nu de indices dicht bij of al door hun hoogste stand ooit uitkomen zit een vervolg van de rally er zeker nog in de komende weken.

Verder merken we op dat er nog genoeg negatieve zaken de kop opsteken, zo vallen veel economische cijfers tegen en zien we dat er een 4e corona golf gaande is waardoor dit het nieuws weer aan het bepalen is. Ook zijn de problemen bij het Chinese Evergrande nog lang niet opgelost maar hier en daar wordt er gewerkt aan een oplossing en dat kan overkomen als tijd kopen. Dat verhaal is nog niet over maar men wil het schip ook nog niet laten zinken. De markt schud al deze negatieve zaken van zich af momenteel, daarom hebben we het over "The Wall of Fear" ofwel men wil het voorlopig even niet zien.

Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen maar we moeten opletten en wachten op een kans, waar het kan zal ik instappen en dat laat ik de leden op tijd weten. Bij een DIP zou ik weer wat nieuwe long posities kunnen opnemen maar wel pas als er zich een mooi momentum voordoet. De kans is nu groter dat ik weer wat long posities zal gaan opnemen dan dat ik voor short ga kiezen. Als ik instap moeten we wel een tijdje kunnen blijven zitten.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of

https://twitter.com/USMarkets

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, afgelopen donderdag en vrijdag heb ik winst genomen op de long posities tijdens de opleving van de markt. Later zoek ik weer naar een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we dat vooral de tech hoger sluit, de Dow Jones net onder het record sluit terwijl de DAX nog steeds achter blijft. Er werden wel nieuwe recordstanden neergezet bij de AEX en de S&P 500. Let ook op de SOX die nu ook boven het 50-daags gemiddelde sluit, alleen de DAX blijft onder dat 50-daags gemiddelde nu.

Dow Jones:
De Dow Jones tikt woensdag nog de hoogste stand ooit aan en zette toen het record een fractie hoger op 35.669 punten. De index kon na een matige start geen aanval plaatsen op het record maar blijft er wel heel dicht bij zoals we zien. Een nieuw record zit er wel aan te komen, ook op slotbasis. Het verloop van de Dow Jones blijft positief en sterk.

Weerstand nu eerst rond de 35.630-35.670 punten, bij een verdere stijging ofwel bij een record op slotbasis kan de index daarna makkelijk richting eerst de 35.750 en later tot zelfs de 36.000 punten oplopen. Tussendoor kunnen we wel wat winstnemingen verwachten maar ik merkt wel dat de positieve flow de overhand neemt.

Steun nu eerst de 35.250-35.300 punten met snel daaronder de 35.000 punten, later de zone rondom de 34.750 punten en de 34.400 punten steun.

AEX index:
De AEX bereikt weer een nieuw record en zoals ik al aangaf wordt dat veel breder gedragen dan toen het vorige record werd neergezet in september. Dat is een goed teken voor het vervolg want er zijn wat aandelen die nog een en ander moeten inhalen na de forse correctie tijdens de laatste weken van september en begin oktober. Een rally richting de 840-850 punten zou er wel eens in kunnen zitten na de uitbraak als die wordt bevestigt vandaag en begin volgende week. Eerst nog weerstand rond de 815 en de 825 punten, later de 835 en daarna de zone 840-850 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 800-802 punten, later steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten en de zone 770-771 punten als steun.

DAX index:
De DAX blijft nog steeds duidelijk achter op de rest, de index blijft de 15.500 punten steun wel verdedigen maar het kost de nodige moeite. Het blijft wel enorm belangrijk voor het vervolg want de index moet boven de 15.500 punten blijven om binnen de zone 15.500-15.810 punten zich op te maken voor een verdere opbouw omhoog. Let ook op het 50-daags gemiddelde dat rond de 15.575 punten uitkomt als volgende weerstand.

Steun nu eerst de 15.500 punten, later de 15.300 punten als steun. We zien uiteraard ook het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.110 punten. De bodem van eerder deze maand zien we rond de 14.800 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq pakt de stijging weer op en loopt verder op richting het recordniveau, we komen stap voor stap dichter bij dat belangrijke punt en dat met de cijfers van de grote 5 die er volgende week komen. De afgelopen week en deze week ging het heel goed wat betreft de Nasdaq en de index breekt uit boven de 15.200 punten, de weg ligt nu open richting het record dat rond de 15.400 punten uitkomt. Bij een uitbraak zien we pas rond de 15.500 en de 15.750 punten weerstand, de komende week wordt dus heel belangrijk voor het verdere verloop door de reactie op de cijfers van de grote 5.

Steun zien we eerst rond de 15.200 punten met daaronder snel de 15.000 en de 14.800 punten. Later steun rondom de zone 14.600-14.650 punten.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, vorige week heb ik winst genomen tijdens de opleving. Later kies ik weer een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er al heel goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn, tot nu toe kan ik weinig doen door dat de markt niveaus bereikt die nog niet aangeven welke kant het zal opgaan.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.