Beursdagboek Trader Guy 21 oktober 2021, 08:35

...

Record AEX, Dow Jones en SP 500 tikken hun record aan

21 oktober 2021, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een sterke sessie voor de meer traditionele sectoren maar een iets mindere dag voor de tech aandelen die het juist zo goed deden de dagen ervoor. Veel ging er niet vanaf maar wel even een pas op de plaats, de markt zal de draad denk ik wel weer op gaan pakken. De cijfers van ASML waren niet goed genoeg, het aandeel verloor fors. Toch wist de AEX een nieuw record neer te zetten, 1 puntje hoger dan het vorige. De Dow Jones en de S&P 500 testen ook hun hoogste stand ooit gedurende de sessie.Update donderdag 21 oktober:
Veel kwartaalcijfers woensdag en er volgend er nog meer deze week en vooral volgende week want dan komen de grote tech bedrijven met hun cijfers en daar kijkt men vooral naar uit. Dat zijn Apple, Microsoft, Facebook, Alphabet en Amazon. Dat kan de markt een richting op sturen volgende week.

Wat betreft de cijfers van ASML viel dat wat tegen, zeker de reactie van de koers erop want het aandeel verloor bijna 4%, ook AKZO verloor na de cijfers. En toch wist de AEX 3 punten winst te boeken gisteren en dat is toch bijzonder zonder ASML, sterker nog met ASML dat €26 verloor. De AEX zet zelfs een nieuw record neer dat breder wordt gedragen dan het vorige record toen ASML nog €100 hoger stond dan nu. Toch wel een opvallende conclusie, het toont aan dat er nog meer in de AEX moet zitten de komende weken en zeker wanneer ASML na de dip wat weet aan te trekken. De cijfers waren zeker niet slecht maar eerder niet goed genoeg gemeten naar de hoge verwachtingen.

We kijken vandaag met de nodige belangstelling naar de AEX, de Dow Jones en de S&P 500 omdat deze indices hun record hebben bereikt, krijgen we nu een reeks met nieuwe records? Wie had dat een week of 2 geleden kunnen denken? Dat is de markt tegenwoordig en de volatiliteit, een correctie kwam er en die was behoorlijk maar de snelheid blijft erin en dat merken we telkens weer en dan ook nog in beide richtingen. We weten dat als een index naar een record oploopt dat het ook vrijwel altijd lukt om dat te realiseren en om daarna een nieuwe reeks met records neer te zetten.

Ook de periode waar we in zitten verloopt vaak positief, tussen de start van de 3e kwartaalcijfers tot rondom Thanksgiving (25 november) zien we over het algemeen een positief verloop van de markt. Het is natuurlijk geen zekerheid maar in 9 van de 10 gevallen is dat zo en nu de All Time Highs werden bereikt en deze keer met een bredere draagkracht verwacht ik wel dat de markt zal doortrekken de komende weken. Met een bredere draagkracht bedoel ik dat er meer sectoren de indexen naar die records stuwen, eerder waren dat vooral de grote tech bedrijven en die liggen nu wat achter op de rest. Als die ook terugkomen dan zijn we vertrokken voor een tijdje.

Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen, waar het kan zal ik instappen en dat laat ik de leden op tijd weten. Bij een DIP zou ik weer wat nieuwe long posities kunnen opnemen maar wel pas als er zich een mooi momentum voordoet. Dat zien we wel zodra het momentum dat toelaat, op dit moment moet ik wachten op een signaal om wat te kunnen doen. De kans is nu groter dat ik weer wat long posities zal opnemen dan dat ik voor short ga kiezen. Als ik instap moeten we wel een tijdje kunnen blijven zitten.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of

https://twitter.com/USMarkets

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, afgelopen donderdag en vrijdag heb ik winst genomen op de long posities tijdens de opleving van de markt. Later zoek ik weer naar een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we nu dat er 3 indices zijn die hun top bereiken, daar ligt er wat weerstand, zodra ze doorbreken zit er mee in het vat. De Nasdaq, de SOX en vooral de DAX hebben er wat meer moeite mee maar als ze loskomen en doortrekken zie ik deze indices ook doorstomen richting hun records. Vooral de DAX heeft het moeilijk, daar moet er snel een sessie komen met meer dan 1% winst om door te kunnen stomen richting minimaal de 15.810 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones tikt de hoogste stand ooit aan en zet het record op 35.669 punten wat 38 punten hoger is dan het vorige record. De index sluit wel onder de top maar door het nieuwe record zit er mee aan te komen de komende periode.

Weerstand nu eerst rond de 35.630-35.670 punten, bij een verdere stijging ofwel bij een record op slotbasis kan de index daarna makkelijk richting eerst de 35.750 en later tot zelfs de 36.000 punten oplopen. Tussendoor kunnen we wel wat winstnemingen verwachten maar ik merkt dat de positieve flow terug is gekomen. Deze week maar eens zien wat de index nog kan bereiken, de motor achter de stijging zijn vooral de kwartaalcijfers die tot nu toe goed vallen.

Steun nu eerst de 35.250-35.300 punten met snel daaronder de 35.000 punten, later de zone rondom de 34.750 punten en de 34.400 punten steun.

AEX index:
De AEX bereikt een nieuw record dat veel breder wordt gedragen dan toen het vorige record werd neergezet in september. Dat is een goed teken voor het vervolg want er zijn wat aandelen die nog een en ander moeten inhalen na de forse correctie tijdens de laatste weken van september en begin oktober. Een rally richting de 840-850 punten zou er wel eens in kunnen zitten na de uitbraak als die wordt bevestigt de komende dagen en begin volgende week. Eerst nog weerstand rond de 815 en de 825 punten, later de 835 en dan de zone 840-850 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 800-802 punten, later steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten en de zone 770-771 punten als steun.

DAX index:
De DAX blijft nog steeds wat achter op de rest, de index blijft de 15.500 punten steun wel verdedigen maar met de nodige moeite. Dat is belangrijk voor het vervolg want dan komt de index uit in de zone 15.500-15.810 punten. De index moet wel een keer de stap omhoog zetten want er zit momenteel geen echte kracht achter. Let ook op het 50-daags gemiddelde dat rond de 15.580 punten uitkomt als volgende weerstand.

Steun nu eerst de 15.500 punten, later de 15.300 punten als steun. We zien uiteraard ook het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.110 punten. De bodem van eerder deze maand zien we rond de 14.800 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet even een pauze inlasten merk ik, de afgelopen dagen ging het heel goed en dus sterk, nu even een pas op de plaats na de rally van de dagen ervoor. Eerst nog weerstand rond de 15.200 punten met daarna de topzone rond de 15.400 punten.

Steun zien we eerst rond de 15.000 punten met daaronder snel de 14.800 punten, later de zone 14.600-14.650 punten met daarna rond 14.450-14.475 punten de volgende steun.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, vorige week heb ik winst genomen tijdens de opleving. Later kies ik weer een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er al heel goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn, tot nu toe kan ik weinig doen door dat de markt niveaus bereikt die nog niet aangeven welke kant het zal opgaan.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.