Beursdagboek Trader Guy 20 oktober 2021, 08:36

...

AEX en Dow Jones ruiken records, Nasdaq trekt door omhoog

20 oktober 2021, 08:36 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Weer hogere koersen dinsdag, zo komen de AEX, de Dow Jones en de S&P 500 staan nu wel heel dicht bij hun record, de AEX nog een punt of 2 en de Dow Jones nog zo'n 170 punten te gaan. De S&P 500 moet nog 25 punten hoger zien te geraken. De kwartaalcijfers vallen mee tot nu toe, ook die van ASML vanmorgen voldoen aan de verwachtingen. Het is nu afwachten of het aandeel daar positief op weet te reageren vandaag. Azië zien we vanmorgen wat hoger afsluiten.Update woensdag 20 oktober:
Veel kwartaalcijfers komen er nu uit, op Wall Street kregen we enkele grote Dow Jones bedrijven met cijfers en ook Netflix kwam nabeurs met een sterk resultaat. Vanmorgen kregen we de cijfers van ASML en AKZO binnen en die waren in ieder geval wat beter dan werd verwacht. Gisteren deed Philips het al goed na de cijfers. Vanaf nu zullen er elke dag een behoorlijk aantal bedrijven in hun boeken laten kijken, de vraag is hoe de markt erop zal reageren, tot nu toe positief en zelfs zo sterk dat er enkele indices al heel dicht bij hun record uitkomen.

We kijken vandaag met de nodige belangstelling naar de AEX, de Dow Jones en de S&P 500 omdat die amper onder hun record staan, nog zo'n 0,5% te gaan ongeveer en dat moet lukken. We weten dat als een index naar een record oploopt dat het ook vrijwel altijd lukt om dat te realiseren om daarna een nieuwe reeks met records neer te zetten. Ook de periode waar we in zitten verloopt vaak positief, tussen de start van de 3e kwartaalcijfers tot rondom Thanksgiving (25 november) zien we over het algemeen een positief verloop van de markten. Het is natuurlijk geen zekerheid maar in 9 van de 10 gevallen is dat zo en nu we op punt staan om de All Time Highs te bereiken verwacht ik wel dat de markt zal doortrekken.

Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen, waar het kan zal ik instappen en dat laat ik de leden op tijd weten. Bij een DIP zou ik weer wat nieuwe long posities kunnen opnemen maar wel pas als er zich een mooi momentum voordoet. Mocht de markt de topzone aantikken zou ik ook voor een kleine terugval wat shorts op kunnen nemen. Dat zien we wel zodra het momentum dat toelaat, op dit moment moet ik wachten op een signaal om wat te kunnen doen.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of

https://twitter.com/USMarkets

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, afgelopen donderdag en vrijdag heb ik winst genomen op de long posities tijdens de opleving van de markt. Later zoek ik weer naar een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we nu al 3 indices heel dicht bij het record uitkomen, dat zijn de AEX, de S&P 500 en de Dow Jones. De DAX en de SOX index blijven wat achter maar zetten ook een mooie reeks in met de DAX die rondom de 15.500 punten weet te blijven. De DAX blijft wel de zwakste van de 6 uit het overzicht hieronder. De SOX index doet het na de 3e bodem zeker goed en sluit nu duidelijk boven het 50-daags gemiddelde. De DAX is ook de enige index die nog niet boven dat 50-daags gemiddelde geraakt.

Dow Jones:
De Dow Jones trekt door en sluit bijna 200 punten hoger, de index komt nu op zo'n 175 punten onder de hoogste stand ooit uit. Het lijkt nu een kwestie van dagen voor dat de index die stap kan maken, dan wordt het vooral uitkijken naar het vervolg na dat de index een nieuw record neerzet.

Weerstand nu eerst het record rond de 35.630 punten, bij een verdere stijging ofwel bij een record kan de index daarna makkelijk richting eerst de 35.750 en later tot zelfs de 36.000 punten oplopen. Tussendoor kunnen we wel wat winstnemingen verwachten maar ik merkt dat de positieve flow terug is gekomen. Deze week maar eens zien wat de index kan bereiken, de motor achter de stijging kunnen de kwartaalcijfers zijn die tot nu toe goed vallen.

Steun nu eerst de 35.000 punten, later de zone rondom de 35.750 punten en de 34.400 punten. Later zien we de 34.200 en de bodemzone rondom de 33.750 punten uitkomen als steun.

AEX index:
De AEX doet het heel goed met al bijna een test van het record op slechts 1 punt er vanaf, het is nu afwachten wat het vervolg zal brengen. De AEX zit nu wel in een sterke fase, mocht de index uitbreken dan kunnen we snel naar de 810-815 punten en zelfs richting de 820-825 punten.

Steun nu eerst de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten en de zone 770-771 punten als steun.

DAX index:
De DAX blijft nog steeds wat achter op de rest, de index blijft de 15.500 punten steun wel verdedigen. Dat is belangrijk voor het vervolg want dan komt de index uit in de zone 15.500-15.810 punten. De index moet wel eens de stap zetten want er zit momenteel geen echte kracht achter. Let ook op het 50-daags gemiddelde dat rond de 15.590 punten uitkomt als volgende weerstand.

Steun nu eerst de 15.500 punten, later de 15.300 punten als steun. We zien uiteraard ook het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.100 punten. De bodem van eerder deze maand zien we rond de 14.800 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft sterk en zet opnieuw een stap in de positieve richting, de index komt zoals u ziet op de grafiek hieronder terecht boven de oude steunlijn van de range tussen juni en eind september. Als de Nasdaq binnen deze range weet te blijven dan ziet het er goed uit en kan de recordzone worden opgezocht. Eerst nog weerstand rond de 15.200 punten met daarna de topzone rond de 15.400 punten.

Steun zien we eerst rond de 15.000 punten met daaronder snel de 14.800 punten, later de zone 14.600-14.650 punten met daarna rond 14.450-14.475 punten de volgende steun.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, vorige week heb ik winst genomen tijdens de opleving. Later kies ik weer een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er al heel goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.