Beursdagboek Trader Guy 9 december 2021, 07:37

...

Dow en Nasdaq op zoek naar record? AEX en DAX stapje terug

9 december 2021, 07:37 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)

De markt kwam even tot rust al wist Wall Street opnieuw posi­tief te sluiten met een kleine winst voor de Dow Jones maar de Nas­daq en de Nas­daq 100 stomen door en win­nen rond een halve pro­cent. De SOX index komt even op adem na de sessie van dins­dag en sluit wat lager net zoals de Dow Trans­port index die het even wat min­der doet. Wel opval­lend dat de indices op Wall Street de top­zone weer bin­nen bereik zien en we weten wat dat betek­end voor de komende weken. In Europa doen zow­el de AEX als de DAX een stap­je terug na de enorme sti­jging van dins­dag. Bei­den ver­liezen rond de 1 pro­cent. Het lijkt er op dat de ein­de­jaarsral­ly is ges­tart, we gaan het zien de komende periode.



Update don­derdag 9 decem­ber:
De reac­tie op de enorme oplev­ing van de markt afgelopen dins­dag was verdeeld, op Wall Street zien we dat de indices nog wat doortrekken omhoog ter­wi­jl de indices in Europa wat moeten inlev­eren na de beste sessie van dit jaar (2021). Wat betre­ft Wall Street dan ruik je gewoon dat ze de records op zijn minst opnieuw willen gaan testen, de SOX index deed dat al dins­dag en zette een nieuw record neer op slot­ba­sis. De SOX koelde gis­teren wel wat af en sloot wat lager maar nog alti­jd boven het vorige record van novem­ber. Dat er meer in het vat zit voel ja aan maar nog­maals, je weet nooit in deze markt.

In Europa dus wat win­st­ne­min­gen na de zeer sterke sessie van dins­dag, we had­den hier wel weer de pech dat Wall Street lager stond rond het slot in Europa, de slo­tral­ly bracht de indices op Wall Street weer in de plus. We bek­ijken hoe de markt de komende dagen zal ver­lopen, de AEX moet dan wel weer boven de 800 – 802 pun­ten zien te ger­ak­en, de DAX boven de belan­grijke 15.810 punten.

Wat Wall Street betre­ft komen er cijfers over de inflatie mor­gen (vri­jdag), als dat wat mee­valt dan ger­ak­en we voor het week­end nog wat dichter bij de record­zone. Voor van­daag zie ik dat de futures iets lager staan, alle­maal niet veel dus een indi­catie is moeil­ijk te geven nu. We wacht­en de open­ing nu eerst af en waar het kan over­weeg ik wat kleine posi­ties op wat indices.

Schri­jf u nu nog snel in via de mooie aan­bied­ing tot 1 FEB­RU­ARI voor €35. Ga meteen naar onze Trader­shop via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Mark­toverzicht:
Wall Street. bleef sterk liggen en wist nog wat hoger te sluiten, vooral de Nas­daq kon nog wat verder doorstoten zodat het record weer in zicht komt vanaf nu. De Dow Jones trekt ook door al stond de index gedurende de sessie wat onder druk, de slo­tral­ly bracht de index in de plus. De SOX die al een nieuw record neerzette dins­dag moest wat inleveren.

In Europa wel wat win­st­ne­min­gen na de enorme ral­ly van dins­dag, de AEX sluit zo weer onder de 800 pun­ten maar gedurende de sessie kwam de 809 pun­ten even op de bor­den waar we nu het begin van de GAP omlaag zien van eind novem­ber. De DAX lukt het nog niet om boven de 15.810 pun­ten te sluiten, de index staat wel op punt om richt­ing de 16.000 pun­ten door te stoten waar­na we reken­ing kun­nen houden met een verdere sti­jging richt­ing het record­niveau van mid­den novem­ber. Wat omlaag maar zek­er nog niet de inten­tie om de bodems weer te gaan opzoeken vanaf nu.

Dow Jones:
De Dow Jones trekt nog even door en we de index nu al 2 dagen boven de 35.500 pun­ten weer­stand sluiten. De vol­gende weer­stand zien we nu eerst rond de 35.750 pun­ten met lat­er de 36.000 en de 36.250 pun­ten. Daar­boven wacht de top rond de 36.600 pun­ten zodat we al op min­der dan 1000 pun­ten onder de top terecht komen nu. Na de enorme opsprong wordt de kans nu groot dat Wall Street de top­pen weer kan opzoeken, de cor­rec­tie lijkt voorbij.

Ste­un nu eerst de 35.500 pun­ten, lat­er de 35.000 en de 34.750 pun­ten. Dat zijn niveaus die we afgelopen maandag nog hebben gezien.

AEX index:
De AEX moet een stap­je terug na opnieuw een volatiele sessie, de index ging eerst nog door tot de 809 pun­ten maar na de open­ing van Wall Street moest de index behoor­lijk wat inlev­eren om onder de 800 pun­ten te sluiten.

Wat we nu zien is de weer­stand rond de 810 – 812 pun­ten bij de AEX, lat­er de GAP tot rond de 815 – 816 pun­ten die nog open staat met daar­na weer­stand rond de 820 – 825 pun­ten. Of de index snel de top­zone weer zal opzoeken kan ik niet zeggen, alles is mogelijk in deze markt dus ook dat sce­nario sluit ik zek­er niet uit. Wie weet is de ein­de­jaarsral­ly begonnen op de beurzen?

Ste­un nu in ieder geval de zone 800 – 802 pun­ten voor wat het waard is, lat­er de 790 en de 780 – 782 pun­ten. Het is nu afwacht­en wat de mark­ten de komende dagen gaan doen.

DAX index:
De DAX breekt dins­dag door de 15.500 pun­ten en zet de ral­ly meteen door tot de 15.810 pun­ten waar de vol­gende zware weer­stand wacht. Of de DAX door kan trekken moeten we afwacht­en, de vol­gende hin­der­nis zien we rond de 16.00016.050 pun­ten, lat­er de top­zone rond de 16.300 pun­ten als weerstand. 

Voor­lop­ig lukt het nog niet om die 15.810 pun­ten te door­breken, er kwam wel een poging woens­dag maar die mis­lukt voor­lop­ig nog. We gaan de komende dagen zien of de DAX richt­ing de record­niveaus door kan stoten.

Ste­un nu de 15.500 en de 15.300 pun­ten, lat­er de 15.100 en de 15.000 pun­ten. Ook bij de DAX is het nu afwacht­en op het ver­volg, we zien in enkele dagen tijd een enorm her­s­tel op gang komen en dat schree­uwt nu toch om wat afkoeling.

Nas­daq Com­pos­ite:
De Nas­daq trekt door omhoog na de krachtige sti­jging van dins­dag en lijkt onder­weg naar het record boven de 16.000 pun­ten. We zijn er nog niet maar de eerste stap­pen wer­den duidelijk gezet de afgelopen dagen. Weer­stand nu eerst nog de 15.800 pun­ten, lat­er de 16.025 en de 16.200 pun­ten waar de top wacht. Een punt of 400 boven het slot van woens­dag dus ofwel nog amper 3% te gaan.

Ste­un nu eerst de 15.500 pun­ten met lat­er de 15.320 pun­ten waar we nu het 50-daags gemid­delde zien uitkomen. Daar­na de bodem van maandag rond de 14.930 punten.

Overzicht resul­taat novem­ber en dit jaar (2021):
We hebben de eerste posi­ties voor de maand decem­ber gis­teren weer ges­loten door dat de markt uit­breekt en het er op lijkt dat er meer aan zit te komen. Het momen­tum was er. dins­dag wel maar het bli­jft moeil­ijk om de juiste tim­ing te pakken bij deze volatiliteit. We gaan zien hoe de markt verder zal ver­lopen de komende dagen en waar we eventueel wat kun­nen doen.

Het han­de­len ver­loopt al het gehele jaar goed want via de overzicht­en hieron­der ziet u dat we er wat betre­ft 2021 mooi voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zek­er nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het proe­fabon­nement tot 1 FEB­RU­ARI voor €35. Schri­jf u nu in via de nieuwe aan­bied­ing en ga meteen naar onze trader­shop via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​trade…

Overzicht resul­tat­en dit jaar (2021)


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.