Beursdagboek Trader Guy 11 december 2021, 08:37

...

Record SP 500, Wall Street hoger terwijl Europa nog wat twijfelt

11 december 2021, 08:37 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Richting het weekend nog een rally op Wall Street met een nieuw record voor de S&P 500, de Dow Jones komt ook weer een stapje dichter bij de hoogste stand ooit en blijft dus sterk liggen. Europa moet opnieuw wat inleveren, de komende week verwacht ik wel herstel in Europa met een nieuwe aanval op de 800+ voor de AEX en de 15.810+ voor de DAX.Weekend update 11 december:
Wall Street sluit vrijdag hoger, de S&P 500 index steeg met 1% om een nieuw record op slotbasis neer te zetten op 4712 punten, de Dow Jones won 0,6% om zo net onder de 36.000 punten terecht te komen wat minder dan 2% onder het record ligt. De Nasdaq sloot 0,7% hoger op 15.630 punten. In Europa zien we opnieuw verlies, de AEX verloor 0,5% terwijl de DAX 0,1% verloor. De Franse CAC 40 verloor 0,25%. Bij het slot in Europa stond Wall Street nog amper op winst, er werd tijdens de laatste uren weer een rally op gang gebracht waardoor de indices veel hoger sluiten dan waar ze rond het slot in Europa op stonden. Normaal gezien zou Europa maandag wat moeten inhalen met een sterke start van de nieuwe week.

Het zwaartepunt lag vrijdag vooral op bij de Amerikaanse inflatiecijfers, de consumentenprijzen in de Verenigde Staten waren in november opnieuw meer gestegen dan de maand ervoor en zelfs met iets meer dan werd verwacht. De inflatie bedroeg op maandbasis 0,8% terwijl dat op jaarbasis nu uitkomt op 6,8%, de markt rekende op 6,7%. De kerninflatie zonder de energiekosten kwam conform de verwachting uit op 4,9%. Deze cijfers worden als zeer belangrijk beschouwd omdat de cijfers belangrijke inzicht geven over wat de FED kan gaan doen tijdens de vergadering van aanstaande woensdag.

De FED zal naar verwachting meer details naar buiten brengen over de strategie van het terugdraaien van het opkoop programma en mogelijk een tijdstip aangeven wanneer de eerste renteverhogingen er zullen komen. Beleggers vragen zich af of de FED nu sneller zal handelen nu de inflatie verder oploopt. Tijdens het besluit van vorige maand kondigde de FED al aan om het opkoop programma terug te schroeven met 10 miljard dollar.

Volgende week maar eens bekijken wat er op ons afkomt, wel is het zo dat de markt eens er records worden behaald of als men er bijna is doortrekt om er een nieuwe reeks aan toe te voegen. Op Wall Street zien we al een record bij de S&P 500 en wist de SOX index dat eerder vorige week al te realiseren. De Dow Jones en de Nasdaq naderen hun records nu ook in een snel tempo. Daar vanuit gaande moeten we rekening houden met een verdere stijging en lijkt het erop dat de bodem er staat voor nu. Verder krijgen we ook te maken met het feit dat er een eindejaarsrally op gang kan komen om de markten in 2021 zo hoog mogelijk weg te zetten. Eigenlijk ziet het er positief uit voor de rest van het jaar maar we weten maar nooit met deze markt.

Indexen op weekbasis:
De AEX sluit de week 2%. hoger af, de DAX wint 3% en de Franse CAC 40 deed het met 3,35% nog wat beter. Op Wall Street sluit de Dow Jones 4% hoger bekeken over de gehele week terwijl de S&P 500 met 3,8% winst sluit en de Nasdaq 3,6% winst boekt. De Nasdaq 100 waar de BIG 6 de dienst uitmaken won 4%. De semi-conductor index SOX wint 2,9% terwijl de Dow Transport 2,75% hoger sluit dan de vrijdag ervoor. Overal winst dus en zoals we zien een sterke week.

We hebben al wat long posities opgenomen afgelopen donderdag, de kans dat die volgende week wat gaan opbrengen lijkt me groot maar we blijven opletten uiteraard, de posities blijven klein en we blijven altijd alert om mocht het verkeerd gaan op tijd te sluiten. Na het slot van vrijdag op Wall Street is de kans groot dat we richting de records kunnen oplopen dus de long posities zijn in ieder geval op dit moment een juiste keuze.

Schrijf u nu nog snel in via de mooie aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit de week sterk af met een record voor de S&P 500, de SOX index blijft ook dicht bij het record hangen zodat ook daar meer aan zit te komen. De Dow Jones koest in een snel tempo richting de 36.000 punten en sluit daar net onder, nog amper 1,5% te gaan en er staat een nieuw record op de borden, de hoogste stand ooit komt uit op 36.565 punten terwijl het hoogste slot op 36.431 punten uitkomt. De Nasdaq trekt nu ook door tot 15.630 punten maar moet nog een goeie 370-400 punten hoger geraken om het recordniveau te bereiken. Allemaal weer haalbaar en zoals ik vaker aangeef, eens men records ruikt dan wil men er snel naartoe. Het lijkt er dus op dat de recente correctie is afgerond.

In Europa wat twijfels na de stevige rally van afgelopen dinsdag, de AEX kan nog wel stand houden boven de 785-788 punten steun maar staat dan toch al een eindje onder de 800-802 punten weerstand. De hoogste stand van de afgelopen weer kwam wel rond de 809 punten uit en dat kan mocht de index weer opveren een doel worden. De DAX blijft wat sterker liggen, de index geraakte tot rond de 15.810 punten weerstand maar moest wat inleveren vanaf woensdag, de index staat daar nu nog zo'n 190 punten onder ofwel iets meer dan 1%. Toch ook kansen voor Europa de komende week.

Dow Jones:
De Dow Jones blijft sterk liggen en zet weer een mooie sessie neer, de index lijkt in een rechte lijn vanaf de steun richting het record op te lopen. De Dow Jones sluit daar nog ongeveer 1,5% onder wat niet zo ver meer is. De kans op nieuwe records wordt nu groot, het kan de komende week al gebeuren. Weerstand nu eerst rond de 36.200 punten, later de topzone rond de 36.450-36.550 punten als doel. Eens het record er staat verwacht ik een reeks nieuwe records zoals dat vaker het geval is.

Steun nu eerst de 35.500 punten, later de 35.000 en de 34.750 punten. Dat zijn niveaus die we afgelopen maandag nog hebben gezien.

AEX index:
De AEX moet weer wat inleveren en sluit rond de 788 punten, de index zal nu snel moeten herstellen om de aanval op de weerstand 800-802 punten te heropenen. Daar zal ASML dat er zwak bijlag na de stijging van dinsdag volop aan mee moeten werken, ook Shell kan een steuntje in de rug geven na enkele mindere sessies. Weerstand nu dus die 800-802 punten met later de top van woensdag rond de 809-810 punten. Pas als de index zich goed weet te herpakken kunnen verder kijken naar de 815 en de 820-825 punten zone. Dat het snel kan gaan weten we, dat hebben we de afgelopen periode kunnen zien, de volatiliteit blijft de markt in zijn greep houden en dat in beide richtingen.

Steun nu in ieder geval de 785-788 punten met later de 780-782 punten en de 770-772 punten. Het is nu afwachten wat de markten de komende sessies gaan doen.

DAX index:
De DAX verloor amper vrijdag maar blijft wel vrij eenvoudig binnen de zone 15.500-15.810 punten hangen. We hebben al een test van de 15.810 punten gezien de afgelopen week en daar wacht de volgende zware weerstand. Of de DAX door kan trekken moeten we afwachten, de volgende hindernis zien we dan rond de 16.000-16.050 punten, later de topzone bij de 16.300 punten als weerstand. We gaan de komende week snel genoeg merken of de DAX richting de recordniveaus door kan stoten.

Steun nu de 15.500 en de 15.300 punten, later de 15.100 en de 15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich sterk na de terugval van donderdag, de index wint 113 punten vrijdag en lijkt opnieuw de aanval op de topzone te willen inzetten. Weerstand nu eerst nog de 15.775-15.800 punten, later de 16.025 en de 16.200 punten waar de top wacht.

Steun nu eerst de 15.500 punten met later de 15.365 punten waar we nu het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Daarna de bodem van afgelopen maandag rond de 14.930 punten.


Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):

We zitten met wat posities in de markt momenteel, u kunt nog meedoen door lid te worden. Omdat de records weer in beeld komen heb ik voor long posities gekozen, ik zie daar nu wat meer kansen.

Het handelen verloopt al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.