Beursdagboek Trader Guy 10 december 2021, 07:48

...

AEX terug onder de 800, de Tech indices vallen ook wat terug

10 december 2021, 07:48 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een verdeelde markt waar nu de tech indices moeten inleveren terwijl de Dow Jones sterk blijft liggen aan de bovenkant. In Europa krijgen de AEX en de DAX het weer wat moeilijker en zakken voor de 2e opeenvolgende sessie terug na de extreem sterke sessie van dinsdag. Het is nu echt een moment waar de markt moet beslissen, een eindejaarsrally richting de topzone en wie weet hoger? Of toch weer op zoek naar de dieptepunten van vorige week?



Update vrijdag 10 december:
De markt lag er dus verdeeld bij donderdag met vooral weer winstnemingen in Europa en op Wall Street de technologie sectoren die terug moesten terwijl de Dow Jones vrij makkelijk de winst van de afgelopen dagen kon verdedigen. Uiteraard waren het juist de tech sectoren die het eerder deze week beter deden dan de rest en is een stap terug logisch. De komende sessies worden hoe dan ook enorm belangrijk voor het verdere verloop en voor de jaarlijkse eindejaarsrally die er nog altijd kan komen. De topzone kwam eerder deze week hoe dan ook al in beeld, de SOX index zette zelfs al een nieuwe hoogste stand ooit neer deze week.

Wat cijfers betreft, in de VS komen de inflatiecijfers vanmiddag en het is afwachten hoe die vallen en vooral hoe de markten erop gaan reageren. Vanaf 14:30 een belangrijk punt voor het verloop van de markt vandaag.

We zitten sinds gisteren met wat kleine posities in de markt anticiperend op een herstel na de dip van gisteren. Herpakken de markten zich dan zitten we goed, als alles dan toch weer draait naar omlaag dan zal ik snel moeten beslissen om eruit te stappen met wat verlies. Na de terugval in Europa moest ik anticiperen op een rally richting het einde van deze maand. Ik blijf met kleine posities handelen omdat de volatiliteit heftig blijft, zo beperken we altijd het risico. Meedoen kan uiteraard via onze signaaldiensten, de posities kunt u eventueel nog kopen vandaag.

Schrijf u nu nog snel in via de mooie aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit verdeeld met de Dow Jones die bleef hangen terwijl de Nasdaq even een omlaag kreeg van 1,7%. De SOX index moest zelfs 2,15% inleveren. Wel lagen deze indices er het beste bij de afgelopen dagen zodat we logisch met wat winstnemingen te maken krijgen. De aanval op de topzone kunnen we nog steeds verwachten zodra de markt zich herpakt de komende sessies. Ook de S&P 500 doet een stap terug nu.

In Europa zien we de AEX inleveren, dat de index die via ASML weer meer druk omlaag krijgt dan de DAX herkennen we, het is nu wachten op herstel want ik zie nog steeds de sessie van afgelopen dinsdag als belangrijk voor het verdere verloop. Ook de DAX moest wat inleveren donderdag, de index verloor echter slechts 0,3%.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit vlak en blijft zo nog vrij eenvoudig boven de 35.500 punten hangen. De volgende weerstand zien we nu eerst rond de 35.750 punten met later de 36.000 en de 36.250 punten. Daarboven wacht de top rond de 36.600 punten zodat we al op minder dan 1000 punten onder de top terecht komen nu.

Steun nu eerst de 35.500 punten, later de 35.000 en de 34.750 punten. Dat zijn niveaus die we afgelopen maandag nog hebben gezien.

AEX index:
De AEX moet een stap terug na opnieuw een volatiele sessie, de index ging eerst nog even tot net boven de 800 punten maar na de opening van Wall Street moest de index weer inleveren om zo nog net boven de 790 punten te sluiten.

Weerstand nu eerst rond de 800-802 punten met later de 810-812 punten als mogelijk doel voor de AEX index. Verder zien we de GAP tot rond de 815-816 punten nog open staan met later de bekende zone 820-825 punten als weerstand.

Steun nu in ieder geval de 790 punten met later de 780-782 punten en de 770-772 punten. Het is nu afwachten wat de markten de komende sessies gaan doen.

DAX index:
De DAX wist dinsdag door de 15.500 punten te breken en dat wordt nu de steun voor de komende sessies. We hebben ook al een test van de 15.810 punten gezien deze week en daar wacht de volgende zware weerstand. Of de DAX door kan trekken moeten we afwachten, de volgende hindernis zien we dan rond de 16.000-16.050 punten, later de topzone bij de 16.300 punten als weerstand.

Voorlopig lukt het nog niet om die 15.810 punten te doorbreken, er kwam wel een poging woensdag maar die mislukt voorlopig nog. We gaan de komende sessies zien of de DAX richting de recordniveaus door kan stoten.

Steun nu de 15.500 en de 15.300 punten, later de 15.100 en de 15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet nu toch wat inleveren na de stevige stijging van de afgelopen dagen, de index valt in ieder geval terug tot rond de 15.500 punten waar de eerste steun nu uitkomt. Eerder dacht ik nog dat de index net als de SOX door zou trekken richting het record via een eindejaarsrally maar nu moeten we toch de komende dagen even afwachten om te zien of er geen val werd gezet.

Weerstand nu eerst nog de 15.775-15.800 punten, later de 16.025 en de 16.200 punten waar de top wacht. Steun nu eerst de 15.500 punten met later de 15.340 punten waar we nu het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Daarna de bodem van maandag rond de 14.930 punten.

Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):
We hebben de eerste posities voor de maand december afgerond en hebben een nieuwe keuze gemaakt voor de komende week.

Het handelen verloopt al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.