Beursdagboek Trader Guy 14 december 2021, 08:13

...

Markt blijft enorm volatiel, AEX zakt verder terug

14 december 2021, 08:13 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een volatiele sessie en dat zeker in Europa waar de start eerst nog volop positief was maar richting de openinge van Wall Street werd alles ingeleverd met zelfs een negatief slot voor de AEX index die al voor de 3e sessie op rij verloor. De SOX moet nu ook fors inleveren na de records van vorige week. Morgen krijgen we de FED, zeker iets waar de markten op wachten, verder blijft de onzekerheid over de nieuwe variant omikron parten spelen. Toch is het ook zo dat er enkele indices op zoek blijven naar nieuwe records, de markt kan net zo snel weer opkrabbelen en ook fors.Update dinsdag 14 december:
Wall Street sluit maandag lager na een slechte start van de nieuwe week, de S&P 500 index verloor 0,9% terwijl ook de Dow Jones voor het eerst na 7 sterke sessies terug moest met 0,9%. De Nasdaq verloor 1,4% terwijl de Nasdaq 100 met 1,5% terug moest. De Dow Transport verloor 1,2% terwijl de SOX index een slechte dag kende met een verlies van 2,55%. In Europa zien we opnieuw verlies bij de AEX index, de index sluit 5 punten lager (-0,65%) terwijl de DAX vlak sluit (1 punt verlies). De Franse CAC 40 verloor 0,7%.

De markten blijven volop in beweging, de richting is de ene dag positief, de andere dag negatief maar telkens wel met de nodige kracht. De AEX presteert momenteel het minst van allemaal, als je Shell en ASML plots ziet dalen dan weten we het al. ASML verloor opnieuw bijna 1% maar Shell moest met 2,5% terug deze keer en komt zo met €18,96 ver onder de €20 uit. De DAX blijft daarentegen sterk liggen en weet zich goed te houden tussen de 15.500 en de 15.810 punten.

Handelen blijft moeilijk, bij een positie moet je het nodige geduld houden, dat blijkt nu ook weer zo te zijn. Inzetten op een eindejaarsrally is moeilijk maar we moeten het proberen, ook is het zo dat de indices onder elkaar divergenties laten zien wat alles nog wat moeilijker maakt. De komende sessies moeten we dan ook waakzaam blijven, bij een draai omhoog zitten we mogelijk snel weer dicht bij de toppen van vorige week.

Schrijf u nu nog snel in via de mooie aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street moet inleveren aan het begin van de nieuwe week, toch kan ik niet zeggen dat het al een definitieve draai is want daar staat alles nog te dicht bij de toppen ofwel de hoogste standen ooit. Wel moest de SOX index fors inleveren maandag maar deze index wist vorige week nog alle oude toppen moeiteloos achter zich te laten, dus er komen nog wel pogingen richting de top later deze week. Verder moet de Nasdaq inleveren en de S&P 500 moet ook wat terug na het nieuwe record op slotbasis van afgelopen vrijdag.

In Europa krijgt de AEX het steeds moeilijker en moet opnieuw 5 punten inleveren, vanaf de top van vorige week woensdag op 809 punten zien we de index al zo'n 26 punten inleveren, dat is net zoveel als toen de index vorige week dinsdag won in 1 sessie. De DAX blijft op zich sterk liggen, de index bereikte maandag zelfs even bijna de 15.810 punten weerstand. We kijken nu vooral uit naar het verdere verloop deze week in Europa.

Dow Jones:
De Dow Jones kreeg het moeilijk maandag en moest 320 punten inleveren, plots staan we weer 1000 punten onder de recordstand terwijl de index vorige week nog een aanval op dat record inzette. Weerstand blijft nu de 36.000 punten, later de 36.250 en de top rond de 36.550 punten.

Steun nu eerst de 35.500 punten, later de 35.000 en de 34.750 punten. We bekijken nu vooral de steun rond de 35.500 punten die wel eens heel belangrijk kan worden.

AEX index:
De AEX blijft in moeilijkheden en dat komt vooral door de zwaargewichten Shell en ASML die de afgelopen dagen behoorlijk moesten inleveren. De index kan maar best boven de 780-782 punten blijven, als de index eronder sluit dan ligt de weg weer open richting de bodem die we rond de 770 punten zien uitkomen.

Steun nu in ieder geval de 780-782 punten met later de 770-772 punten. Het is nu afwachten wat de markten de komende sessies gaan doen, we gaan wel een positief Wall Street nodig hebben vanaf nu want anders kan de AEX snel terug naar de bodem van begin deze maand.

DAX index:
De DAX verloor opnieuw amper maar blijft wel vrij eenvoudig hangen binnen de zone 15.500-15.810 punten, maandag wist de DAX zelfs nog even tot de 15.810 punten te geraken. We hebben zo opnieuw een test van de 15.810 punten gezien en daar wacht zoals we weten de volgende zware weerstand. Of de DAX door kan trekken moeten we afwachten, de volgende hindernis zien we dan rond de 16.000-16.050 punten, later de topzone bij de 16.300 punten als weerstand.

Steun nu de 15.500 en de 15.300 punten, later de 15.100 en de 15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet weer inleveren en verliest 217 punten, zo valt de index weer terug tot het 50-daags gemiddelde en onder de eerste steunlijn. Rond de huidige stand wacht er wel een stevige steun, een dubbele zelfs door dat daar nu ook dat 50-daags gemiddelde uitkomt. De zone 15.400-15.425 punten wordt dus belangrijk voor de Nasdaq.

Weerstand zien we nu rond de 15.650 punten, later rond de 15.750 en de 16.000 punten weerstand.

Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):
We zitten met wat posities in de markt momenteel, u kunt nog meedoen door lid te worden. Omdat de records weer in beeld komen heb ik voor long posities gekozen, ik zie daar nu wat meer kansen.

Het handelen verloopt al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.