Beursdagboek Trader Guy 16 december 2021, 08:49

...

En weer fors herstel, we blijven met die enorme sprongen zitten

16 december 2021, 08:49 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De markt blijft volop in beweging met nu opnieuw een enorme rally op Wall Street na de berichtgeving van de FED. De S&P 500 spurt gelijk weer naar het recordniveau, de Dow Jones bereikt de top van vorige week opnieuw terwijl ook de Nasdaq een enorm herstel laat zien. Vanaf de bodem tot het slot herpakt de Nasdaq zich met maar liefst 510 punten (+3,5%), uiteindelijk won de Nasdaq 2,2%. Een waanzinnige sessie opnieuw en daar hebben we er al zoveel van gehad de afgelopen weken, dus ook nu opletten voor een nieuwe reactie omlaag en er niet zo maar van uit gaan dat er een eindejaarsrally komt. De markt blijft onbetrouwbaar momenteel door diverse zaken.Update donderdag 16 december:
Wall Street sluit woensdag fors hoger nadat de FED aankondigde om het maandelijkse opkoop-programma sneller af te gaan bouwen. Je zou het niet verwachten maar dat zet de beurzen fors hoger, de S&P 500 index steeg 1,6% en zet met een slot op 4.709,85 punten, net geen nieuw record want het hoogste slot ooit komt uit op 4.713,57 punten terwijl de hoogste stand ooit bereikt wacht op 4.743,83 punten. De Dow Jones won 1,1% terwijl de Nasdaq sloot 2,2% hoger de sessie afsluit op 15.565,58 punten. De Nasdaq 100 won 2,35% terwijl de SOX index 3,7% hoger sluit en zo ook dicht bij een record komt.

Europa kon uiteraard niet volgen omdat de rally pas na 20:00 op gang kwam op Wall Street, na de FED beslissing. Zo verloor de AEX 0,05% terwijl de DAX met 23 punten winst sloot. De Franse CAC 40 sluit zelfs 32 punten hoger (0,5%). Voor de AEX was het de 6e sessie op rij met verlies wat ook uitzonderlijk is. Europa zal vandaag hoger starten na de rally van gisteren, de futures staan in ieder geval al dik in de plus voorbeurs.

Om nog een keer terug te komen op de sessie van gisteren, de handelsdag werd volledig gedomineerd door de langverwachte beleidsbeslissing van de FED. De centrale bank liet de belangrijkste rente zoals verwacht ongewijzigd maar Powell kondigde wel aan om het maandelijkse opkoop programma sneller te gaan afbouwen. Het tempo van het opkopen wordt opgevoerd van 15 miljard dollar per maand tot 30 miljard dollar per maand. Dat wil zeggen dat het inkoopprogramma ergens in maart zou stoppen met dit tempo. De FED zei ook nog dat men het tempo nog kan aanpassen indien nodig tijdens een van de volgende vergaderingen.

Het handhaven van de rente en het versnellen van het afbouwen was op zich geen verrassing, wel toont de dot plot van de FED die aantoont hoeveel keer de rente zal worden verhoogd in 2022 en dat zijn nu 3 renteverhogingen. Dat is meer dan waar men van uit ging en dat was wel een nieuw feit want men ging uit van 2 verhogingen in 2022. Men verwacht later in 2023 nog 3 verhogingen en in 2024 zouden er volgens de dot plot nog 2 verhogingen komen.

Meer renteverhogingen, snellere afbouw van het opkoop programma en de FED die wat meer doet dan dan werd verwacht. Een strakker beleid is wat we nu krijgen, je zou eerder verwachten dat deze berichtgeving voor onrust op de beurzen zou zorgen maar niets is minder waar. De markt ontvangt de berichten met open armen zo te zien. We gaan zien wat er vandaag zal gebeuren, gaan we nu toch naar de records op Wall Street en herpakt Europa zich? Of krijgen we weer een valse beweging omhoog net zoals dat vorige week het geval was? We blijven rustig en wachten af.

Schrijf u nu nog snel in via de mooie aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street fors hoger met vooral de tech aandelen die zich sterk lieten gelden, de Dow Jones komt zo weer dicht bij de top uit terwijl de Nasdaq en de SOX index het best voor de dag kwamen. De S&P 500 kon ook fors omhoog om zo heel dicht bij het record uit te komen, het scheelt nog een paar punten en we zijn er weer. De futures staan vanmorgen hoger dus in feite is het al zo dat er vandaag een nieuw record komt te staan. Zo ziet alles er plots weer heel sterk uit en lijkt de daling van eerder deze week alweer vergeten. Wel op blijven letten uiteraard.

Europa kon gisteren nog niet profiteren van de stijgen maar via de futures zien we dat er een hogere opening komt en dat de indexen de intentie hebben om in ieder geval weer de weerstand aan de bovenkant op te gaan zoeken. Ook hier nu wachten op het vervolg.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich sterk en loopt op naar de toppen van vorige week, de weerstand rond de 36.000 punten komt zo weer heel dicht. Later weerstand rond de 36.250 punten en de topzone rond de 36.550 punten. Nu vooral opletten, de index kan boven de 36.000 punten heel snel naar dat record toe nu de flow er plots weer inzit.

Steun nu eerst de 35.500 en de 35.250 punten, later de 35.000 en de 34.750 punten als steun. Die 35.500 punten blijft heel belangrijk nu.

AEX index:
De AEX bleef gisteren in moeilijkheden en bleef hangen rond de bodem van begin deze maand, het was vooral opletten om de 770-772 punten steun vast te houden want daarna wacht de 750-752 punten als volgende doel. Zo te zien lukt dat door de rally op Wall Street en het herstel dat we vanmorgen zien, dus de daling werd net op tijd gestopt. Wel blijven die 770-772 punten en de 750-752 punten. belangrijke steunpunten voor de AEX index.

Weerstand zien we nu eerst rond de 788-790 met later vooral de bekende 800-802 punten. In deze markt kan alles behoorlijk snel gaan, 10-15 punten beweging stellen niet zoveel voor met de huidige volatiliteit dat merken we nu ook weer.

DAX index:
De DAX test duidelijk de steun rond de zone 15.500 punten en sluit daar ook woensdag net onder na weer een moeilijke sessie. We zien tussen de 15.450 en de 15.500 punten nu een belangrijke steunzone voor de DAX want naast de 15.500 steun zien we rond de 15.480 punten nu ook het 200-daags gemiddelde wachten als steun. Zo te zien na de rally op Wall Street kan de DAX deze steunzone voorlopig verdedigen.

Als de DAX weer boven de 15.500 punten geraakt dan staan we snel weer bij de 15.810 punten waar we de volgende weerstand nu zien uitkomen en waar de index al een paar een test liet zien. Boven de 15.810 punten ligt de weg open richting de 16.000 en de topzone rond de 16.300 punten. Steun blijft de zone 15.450-15.500 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zet een mooie streep omhoog en kan zo plots weer op zoek naar de topzone, eerst nog weerstand rond de toppen van vorige week die we rond de 15.750 punten zien uitkomen, later ligt de weg helemaal open richting de topzone boven de 16.000 punten.

Steun nu de 15.550 punten, later de 15.400 punten en de bodem van woensdag rond de 15.050-15.100 punten.

Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):
We blijven rustig met het handelen in deze volatiele markt, ik zoek naar kansen de komende sessies maar door de opleving van vandaag moeten we hoe dan ook opletten. De grote uitslagen buiten de openingstijden hier in Europa maken het best moeilijk om op tijd in te stappen, eigenlijk zou de rust op de markten eerst terug moeten keren. We kunnen nu plots weer denken aan een eindejaarsrally maar zeker is dat bij lange na nog niet.

Verder verloopt het handelen al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.