Beursdagboek Trader Guy 15 maart 2022, 08:09

...

Rally Wall Street goed mogelijk vanaf nu, DAX blijft sterk

15 maart 2022, 08:09 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Vanmorgen enkele zaken die opvallen, de indices in Europa doen het nog steeds redelijk goed al bleef de AEX opnieuw achter op de DAX en de CAC 40. Wall Street weet het even niet, de tech indices sluiten opnieuw behoorlijk lager terwijl de Dow Jones gelijk bleef ten opzichte van afgelopen vrijdag. De olieprijs zakt vanmorgen weer 5% en staat nu rond de 100 dollar. Aan de andere kant, in het oosten zien we de Hang Seng opnieuw fors inleveren met een daling van 6% terwijl China ook 5% lager sluit. Zoek nu maar eens uit wat we moeten doen? Zoveel divergentie zien we zelden. De futures openen wat lager in Europa, die op Wall Street staan vlak tot wat hoger. Als we het in volkstaal uitdrukken is het een soepje, om hier in de markt te stappen moet je echt willen gokken. Dat doe ik niet al voel ik aan dat er een stevige rebound aan zit te komen op de tech indices na de recente daling. Om erop in te spelen is wat anders, je denkt van wel maar het moet nog gebeuren.Update dinsdag 15 maart:
De markt lag er maandag opnieuw verdeeld bij met enkele indices die opvielen aan de positieve kant terwijl vooral de technologie sector het moeilijk had. De DAX won maar liefst 300 punten terwijl de Nasdaq weer 260 punten verlies moest toestaan. De DAX staat weer dicht bij de 14.000 punten, de Nasdaq rond de bodem van 24 februari. Wel is het zo dat de DAX behoorlijk moest inleveren begin maart en even tot rond de 12.500 punten terug moest, dat was mogelijk een overdreven daling maar ik kan zeker nog niet zeggen dat de bodem er staat. Wel is het zo dat een index als de Nasdaq vanaf de bodem waar we nu staat een stevige rebound kan laten zien. Wel is het moeilijk om een keuze te maken met indexen die divergeren, moet de ene inleveren en de andere een stevige rally opstarten? U merkt het, maak maar een keuze want makkelijk zal het niet worden.

Het is ook wachten op een nieuwsfeit rondom de oorlog, vandaag gaat men weer praten en wie weet wat voor een uitkomst er komt. Op positief nieuws moeten we rekening houden met een felle reactie van de markt met een short squeeze als gevolg, dan kan de Nasdaq makkelijk 400-500 punten hoger en wie weet zelfs meer. Aan de andere kant is het ook zo dat als er niks komt we rekening moeten houden met een verdere daling. Daarom blijf ik voorlopig nog uit de markt en zeker nu we divergentie zien. Ik wil zeker wel wat doen maar dat kan even niet door de grote risico's die er zijn. Voorzichtig blijven in deze fase is het enige wat veilig is, dan maar even wat langer wachten.

De Dow Jones sloot maandag onveranderd, de S&P 500 verloor 0,75% terwijl de Nasdaq ruim 2% lager moest. Aan de andere kant won de DAX ruim 2% terwijl de AEX index vlak de sessie afsloot. Verder zien we een winst van 1,75% bij de CAC 40 en verloor de SOX index 3%. De Dow Transport verloor 0,7% maandag.

De olieprijs zakt verder terug, we zien vanmorgen dat een vat Brent olie 101 dollar kost, dat is ruim 38 dollar minder dan de 139 dollar van vorige week maandag. Ook over de olieprijs kunnen we niet veel melden, de prijsvorming verloopt op nieuwsfeiten rondom de oorlog. Dat het allemaal snel gaat weten we, en wie naar de pomp wil om te tanken kan nu beter wachten tot donderdag wanneer de prijzen van vandaag zullen worden doorberekend. Kan best wat schelen als ik het prijsverloop bekijk. De kans is nu ook groot dat de prijs van een vat Brent snel weer onder de 100 dollar uitkomt, we gaan het zien.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen blijf ik uiteraard rustig naar kansen zoeken al blijft dat moeilijk. Toch heb ik deze maand al 2 keer via een mooi momentum wat kunnen doen, de posities werden met winst gesloten. Er komen denk ik nog wel kansen maar het is absoluut niet mogelijk om veel te doen en te lang in de markt te blijven zitten met de huidige volatiliteit. Wachten op een kans is het enige wat ik kan doen en zodra er zich weer een mogelijkheid voordoet zal ik opnieuw met wat kleine posities komen. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waarvoor er nu een aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35. We zitten nu in ieder geval zonder posities en er staat al een hele mooie winst voor deze maand en dit jaar.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Dat de markt niet makkelijk is zien we meteen op de charts hieronder, Europa kan de opgebouwde winst na de MEGA rally van vorige week woensdag nog verdedigen maar Wall Street leverde alles al weer in en staat met meerdere indices rond de bodem van 24 februari. Vooral de Nasdaq, de SOX en de S&P 500 zitten helemaal onderaan zien we op de grafieken. De Dow Jones doet het wat beter maar de index moet niet onder de 32.750 sluiten want dan ligt de weg open richting de bodem die we rond de 32.250 punten zien uitkomen. De DAX valt enorm op met de herstelbeweging, de index staat nu dicht bij de 14.000 punten.


Dow Jones:
De Dow Jones kon via een sterke start opnieuw doorstoten tot rond de 33.400 punten maar moest daarna opnieuw inleveren met een slot net onder de 33.000 punten. Echt sterk ziet het er niet uit wat betreft de Dow Jones, de index kan snel richting de bodem kan bij een slechte dag. De index blijft in de downtrend zolang er niet boven de 33.750-34.000 punten wordt gesloten. Ook deze week verwacht ik nog de nodige volatiliteit en dat maakt het er niet makkelijker op. Pas bij een duidelijk momentum kan ik wat doen wat betreft posities.

Weerstand nu de 33.250 punten, later de 33.500 en de 33.750-34.000 punten. Steun blijft de 32.750 punten, later de 32.500 en de bodem rond de 32.250 punten.

AEX index:
De AEX bleef wat achter op de rest in Europa waar we redelijke winsten zien, de index sluit 0,5 punten hoger maandag en blijft dus hangen rondom de 670-680 punten. Weerstand nu eerst die 680-682 punten, later de 690 en de 700-702 punten als weerstand.

Steun nu de 665 punten, later de 658 en de 653 punten als steun, de bodem komt dus net boven de 650 punten uit.

DAX index:
De DAX doet het ook maandag weer veel beter dan de andere indices, de index won 301 punten en stoot door de eerste weerstand die we rond de 13.750-13.800 punten uit zien komen. De index staat zelfs al boven de top van vorige week woensdag toen de index ruim 1000 punten hoger sloot op dagbasis. We zien de volgende weerstand nu rond de 14.000 en de 14.250-14.300 punten. Later rond de 14.800 en de 14.900-15.000 punten weerstand.

Steun voor de DAX nu die 13.750-13.800 punten, later de 13.500 en de 13.250 punten als steun.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq krijgt het zwaar en moet terug tot de bodem van donderdag 24 februari, voorlopig zien we daar steun maar ik weet het niet of die bodem zal blijven staan. In vergelijking met wat andere indices tonen de tech indices weer zwakte. Steun nu die bodemzone tussen de 12.500 en 12.600 punten, als de index doorzakt steun rond de 12.100 en de 11.750 punten, ook dat kan snel gaan. Vanaf nu moeten we zeker opletten voor een stevige herstelbeweging en dan zijn 400-500 punten op de Nasdaq snel haalbaar, zeker ook wanneer er een short squeeze komt. We zitten daarvoor nu in een belangrijke fase, het kan dus snel gaan zodra het na die slechte dagen gaat draaien.

Weerstand nu eerst de 12.850 punten, later de 13.100 en de 13.250 punten. Pas boven die 13.250 punten ligt de weg open richting de 13.500 en de 13.750 punten. Nogmaals, bij een herstelbeweging kan het heel snel gaan met de Nasdaq.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart verloopt zelfs met de moeilijke omstandigheden om te handelen goed tot nu toe, na 2 keer enkele kleine posities te hebben opgenomen deze maand staan we op een mooie winst. De markt zal moeilijk blijven en daar kunnen we niets aan veranderen maar wanneer ik een mooi momentum zie dan stap ik in met wat kleine posities. Daarna moeten we vooral op tijd winst nemen want bij de huidige omstandigheden blijft dat belangrijk. Alle abonnementen staan voor deze maand op een mooie winst. De winst voor dit jaar (2022) en de maand maart ziet u via de tabellen hieronder, de maanden januari en februari werden ook al afgerond met een mooie winst.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.