Beursdagboek Trader Guy 17 maart 2022, 08:18

...

Plots alles bullish maar blijf opletten in deze markt

17 maart 2022, 08:18 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De FED verhoogde de rente met 0,25%, en er komt nog een hele reeks achteraan werd gemeld. Dat weten we nu ook weer, de beurzen reageren positief en er kwam eigenlijk een mix van positieve berichten de markt op want er is nu ook hoop dat de oorlog kan stoppen als men alle eisen van beide kanten aanneemt. Let er wel op dat die positieve mix van berichten niet echt alles oplost, er blijft natuurlijk een grote negatieve kleur aanhangen wat de markten in geen tijd weer kan doen omslaan. En de stijging van de afgelopen dagen was natuurlijk extreem zodat de volatiliteit ervoor zal zorgen dat we ook aan de andere kant weer grote uitslagen mogen verwachten. De overdrijving zal er op een gegeven moment uit moeten, het kan ook dan weer snel gaan. We zien verder dat de Brent olie weer onder de 100 dollar terecht kwam gisteren, vanmorgen kost een vat olie rond de 100 dollar.Update donderdag 17 maart:
De markten zijn woensdag fors hoger gesloten en dat na het rentebesluit van de FED dat voor het eerst in 4 jaar de rente verhoogde met 0,25%. De S&P 500 won 2,2% met een slot op 4.358 punten, de Dow Jones won 1,6% en sluit met 34.063 net boven de 34.000 punten grens. De index Nasdaq die maandag nog rake klappen kreeg en een nieuwe bodem neerzette sloot 3,8% hoger op 13.440 punten. In Europa een uitzonderlijk sterke sessie voor de AEX, de index won 27 punten (4%) en sluit boven de 700 (703,5) punten. De DAX won 523 punten (3,75%) met een slot op 14.440 punten. De Franse CAC 40 won 3,7% en herpakt zich ook heel sterk.

Het zwaartepunt lag woensdag bij het rentebesluit van de FED, zoals werd verwacht verhoogde de centrale bank de rente met 25 basispunten. De FED zei verder te verwachten dat het binnenkort een plan zal aankondigen voor het verkleinen van zijn balans ter waarde van 9 biljoen dollar. Verder bleek uit de dot plot gegevens dat de FED dit jaar in totaal 7 renteverhogingen voorziet. Dat is wel veel meer dan de 3 tot 4 verhogingen waar de markt vanuit ging eind vorig jaar. En het lijkt nog verder te gaan in 2023, daar voorziet men 3 tot 4 renteverhogingen aankomen. Tegen dan staat de rente op 3 tot 3,5% als we die verhogingen doorrekenen. Toch vreemd dat de markt er zo positief op reageerde al moest alles eerst wel fors terug net na de bekendmaking. Alles hangt samen met de enorme inflatie en die kan men alleen maar bestrijden met renteverhogingen.

Hoe dan ook, we zien een stijging van de beurzen na de bekendmaking maar dat viel ook samen met de hoop op een oplossing rond de oorlog nu we steeds meer toegevingen voorbij zien komen. Er is nog niks beslist, en de bommen blijven enorme schade aanrichten bij de mensen in Oekraïne. Niemand weet wanneer het stopt, het doet ons pijn aan de ogen om dat allemaal te zien. Maar dat conflict blijft meespelen, de ene dag hoopvol en de andere dag weer triest. Tot nu toe blijft hoop een rol spelen en dat laten de markten ook zien, hoger op hoop.

De FED, de oorlog, de energieprijzen, de inflatie enz... dit zorgt ervoor dat de markten enorm volatiel blijven. Wel zitten we met de indices nu op een punt waar we mogelijk wat mee kunnen doen, ik zal de leden op tijd op de hoogte brengen met een mail en een SMS. Wie mee wil doen kan lid worden via de aanbieding.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen blijf ik uiteraard rustig naar kansen zoeken al blijft het moeilijk. Toch heb ik deze maand al 2 keer via een mooi momentum wat kunnen doen, de posities werden met winst gesloten. Er komen denk ik nog wel kansen maar het is momenteel niet mogelijk om veel te doen en te lang in de markt te blijven zitten met de huidige volatiliteit. Wachten op een kans is het enige wat ik kan doen en zodra er zich weer een mogelijkheid voordoet zal ik opnieuw met wat kleine posities komen. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waarvoor er nu een aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35. We zitten nu in ieder geval zonder posities en er staat al een hele mooie winst voor deze maand en dit jaar.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
We zien de rally van de afgelopen 2 dagen goed terug op de charts, de vraag is nu natuurlijk of we weer met een Bear Market Rally zitten of is het zo dat de bodem er nu wel staat? Dat gaan we de komende sessies snel genoeg merken, het gaat nu wel heel snel en het lijkt erop dat alle slechte zaken plots weg zijn. Als het zo door gaat staan we binnen enkele dagen op recordniveaus bij de DAX en de Dow Jones. Grote vraagtekens nu, wat gaan we doen de komende dagen, ik heb wel een plan klaar liggen want we krijgen een goed momentum rond deze standen. De DAX is de sterkste, de AEX breekt boven de 700 punten en de Dow Jones staat op een belangrijk punt nu. De Nasdaq bereikt een zware weerstand, de S&P 500 kan rond de 4400 punten een zware weerstand aantikken. Verder zien we dat de SOX ook de weerstand bereikt.

Dow Jones:
De Dow Jones trekt door omhoog, let wel dat de index net na de renteverhoging even tot -150 punten ging maar in een snel tempo weer naar +520 punten opliep. In pakweg 1,5 uur tijd en dat na de persconferentie van de FED. De Dow breekt door de weerstand die we rond de 33.750 punten zien, dat wordt nu de eerste steun. De Dow Jones sluit zelfs boven de 34.000 punten en tot net onder de volgende weerstand die we rond de 34.250 punten zien uitkomen.

Steun nu de 34.000 punten, later de 33.750 en de 33.500 punten. Later rond de 33.250 en de 33.000 punten steun, net daaronder de 32.750 en later de bodem rond de 32.250 punten. Denk eraan dat het ook omlaag heel snel kan gaan, hou de markt dus goed in de gaten de komende dagen.

AEX index:
De AEX stond dinsdag nog even op de 660 punten, gisteren sloot de index af op 703,5 punten. Vul het zelf maar in, ik noem het waanzin en niet vaak gezien maar dat doen rally's in een bear markt. Of het een bear market rally is moeten we de komende sessies bekijken. De index ging wel heel makkelijk boven enkele zware weerstanden, de 672, de 685 en de 690 punten werden doorbroken alsof ze niet bestonden. Zelfs de zware weerstand rond de 700-702 punten werd gisteren bereikt en doorbroken. Wat een bewegingen zoals ik al aangaf, wel opletten nu want de markten blijven volatiel en net zo heftig omlaag behoort zeker tot de mogelijkheden en ook nog heel snel zodra het een keer begint.

Steun nu eerst de 690 punten, later de 680 en de 672 punten. Verder steun rond de bodem van dinsdag op 660 punten en de bodem die rond de 653 punten wacht.

DAX index:
De DAX trekt door en staat al bijna 2000 punten boven de bodem van vorige week maandag. Wat een bewegingen maken we door in deze fase, we hebben het over pakweg 15% en ik kan me niet herinneren dat een index binnen pakweg 7 handelsdagen zo een stijging liet zien. Maar goed, het is een feit, het gebeurde. Dat ik eraf ben gebleven met short posities is dus alleen maar goed, om long posities na een stijging van pakweg 10% op te nemen leek me ook niet echt veilig. Dus het geduld was er en zo kijken we niet tegen een groot verlies aan door te vroeg short te gaan.

Weerstand nu eerst de 14.500 en de 14.800 punten, later de zone 14.900-15.000 punten. Steun nu de 14.000 en de 13.750 punten, pas onder die 13.750 punten kan de DAX weer in moeilijkheden komen. En nogmaals alles kan in deze markt, dus ook snel en fors omlaag lijkt me goed mogelijk.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich heel sterk de afgelopen 2 sessies, bijna 1000 punten zelfs. De vraag is of het weer een Bear Market rally is of niet? De eerste weerstand werd doorbroken in ieder geval en wordt vanzelfsprekend steun nu, we zien dat punt op 13.150-13.250 punten. Opvallend is dat de volgende weerstand door de lijn over de toppen nu wacht, die kunt u op de grafiek duidelijk zien en wacht rond de 13.425-13.450 punten. Boven die lijn ligt de weg vrij richting de 13.750-13.800 punten.

Alles kan nu, in deze markt schrikken we nergens meer van, het is alleen zoeken naar een momentum om wat te doen en dan zo veilig mogelijk als dat mogelijk is. De rust bewaren bij dit geweld is belangrijk. Ja je mist zo af en toe wat maar aan de andere kant beperk je het risico.

Steun nu eerst de 13.250 punten, later de 13.100 en de 13.000 punten. Verder de 12.750 en de 12.600 punten waar de bodem van maandag en dinsdag (u leest het goed) wacht.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart verloopt zelfs met de moeilijke omstandigheden om te handelen goed tot nu toe, na 2 keer enkele kleine posities te hebben opgenomen deze maand staan we op een mooie winst. De markt zal moeilijk blijven en daar kunnen we niets aan veranderen maar wanneer ik een mooi momentum zie dan stap ik in met wat kleine posities. Daarna moeten we vooral op tijd winst nemen want bij de huidige omstandigheden blijft dat belangrijk. Alle abonnementen staan voor deze maand op een mooie winst. De winst voor dit jaar (2022) en de maand maart ziet u via de tabellen hieronder, de maanden januari en februari werden ook al afgerond met een mooie winst.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.