Beursdagboek Trader Guy 18 maart 2022, 07:53

...

Wall Street zet nog even door, AEX weer boven de 700

18 maart 2022, 07:53 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De markt zet enkele sterke dagen neer met vooral de Dow Jones, de DAX en de AEX index die stevig opliepen. De DAX volgt maar moest even wat gas terugnemen donderdag. De DAX liep al een behoorlijk eind voor op de rest eerder deze week en vooral ook vorige week. De vraag is nu of er rond de huidige niveaus weerstand wacht want na een stijging vanaf de bodem van deze orde verwacht ik wel op zijn minst winstnemingen. En zeker in de fase waarin we nog steeds zitten, onzekerheid rondom de rente en de inflatie, de groeivertraging door de oorlog en de opnieuw stevig oplopende waardering van de markt want het gaat allemaal heel snel. Ook in beide richtingen zien we dat, de ene week is het allemaal verkopen, de andere week is het blind kopen. Wat zal het volgende week worden? De olieprijs loopt weer op, een vat Brent kost nu weer bijna 110 dollar.Update vrijdag 18 maart:
De futures staan vanmorgen wat lager, wel sluiten de indices op Wall Street af rond de hoogste stand van de sessie na dat de short sqeeze verder ging. Het is nu afwachten hoe alles de week afsluit, het lijkt een hele sterke week te worden met tussendoor een bodem en vooral vanaf dinsdag een zeer sterke rebound bij alle indices. De AEX staat ver boven de 700 punten, de DAX rond de 14.400 punten. We zien ook een enorm herstel bij de Nasdaq en de Dow Jones, de Nasdaq bereikt al de 13.615 punten, de Dow Jones zien we rond de 34.500 punten op slotbasis. De AEX won donderdag 4 punten, de DAX moest na enkele sterke dagen 52 punten inleveren. De Dow Jones won opnieuw ruim 400 punten, de Nasdaq sluit 178 punten hoger. De S&P 500 won donderdag 54 punten.

Het lijkt erop dat de daling achter ons ligt maar echt vertrouwen heb ik er nog niet in, er spelen nog teveel zaken op de achtergrond om er gerust op te worden. Het zal er wel bijhoren in deze fase, de ene week kommer en kwel, de andere week koopt men alles wat maar kan. Dat zien we duidelijk op de grafieken, snelle stijgingen en forse dalingen volgen elkaar op de meest onverwachte momenten op. Het enige wat we kunnen doen is rustig blijven en waar het kan onze kans pakken met kleine posities, dat lukt tot nu toe prima al moeten we alert blijven en waar het moet snel reageren op een momentum.

Hoe de markt zich vandaag zal gedragen moeten we afwachten, de futures op Wall Street staan wat lager maar op zich zegt dat weinig. We zien wel dat de olieprijs weer oploopt, vanaf de bodem van deze week staat de Brent olie alweer ruim 10 dollar hoger. Verder volgen we de ontwikkelingen rondom de oorlog en we wachten op de gevolgen daarvan wat betreft de economie. Ook de inflatie houden we in de gaten want ook dat is iets om in de gaten te houden, alle prijzen lopen verder op, energie, voedsel en materialen. Een echt groen licht voor de marken zie ik nog niet, op zich blijft alles op rood staan ook al voelt dat na die 3 gekke dagen niet zo. Opletten dus maar dat moeten we met deze marktomstandigheden altijd. Tijd voor een rustige markt is er nog niet, die is nog ver te zoeken.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen blijf ik uiteraard rustig naar kansen zoeken al blijft het moeilijk. Na deze week opnieuw een positie met winst te hebben afgesloten werd er deze maand al 3 keer via een mooi momentum resultaat behaald. Alle posities werden met winst gesloten. Er komen nog wel kansen deze maand maar het is momenteel niet mogelijk om veel te doen en vooral niet om lang in de markt te blijven zitten door de huidige volatiliteit. Wachten op een kans is het enige wat we kunnen doen en zodra er zich weer een mogelijkheid voordoet zal ik opnieuw met wat kleine posities instappen. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waarvoor er nu een nieuwe aanbieding loopt tot 1 JUNI voor €35. We zitten nu in ieder geval zonder posities en er staat al een hele mooie winst voor deze maand en dit jaar.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street zet alles nog wat hoger, zowel de Dow Jones, de Nasdaq, de S&P 500 en de SOX index sluiten hoger. We zien een winst van tussen de 1 a 1,25% wat de rally nog wat duidelijker laat zien via de grafieken hieronder. De vraag is nu of we met een Bear Market rally te maken hebben of als er een langer herstel aan zit te komen? Wat ik me moeilijk kan voorstellen is dat de markt makkelijk nog veel hoger zal geraken, de afgelopen periode werden alle grote rally's verkocht, dat kan nu ook weer het geval worden. Voorlopig ziet men het zitten maar ik verwacht niet dat de indices op Wall Street bij de huidige omstandigheden weer op zoek gaan naar hun recordniveaus op korte termijn. Enkele indices gaan nu wel heel snel, nog een goeie 2000 punten hoger bij de Dow Jones en we zijn er al bijna. Amper een week geleden stond de Dow Jones nog 2000 punten onder de huidige stand.

De DAX moest wat inleveren, wel heeft deze index een ongelooflijke rally achter de rug, de bodem van vorige week maandag kwam uit op 12.500 punten, de index staat nu rond de 14.400 punten. Ook bij de DAX is het zo dat als de index nog een keer zoveel weet te winnen er ook een nieuw record staat. De AEX won 4 punten donderdag met een slot op 707,5 punten, de AEX kent zoals we zien een zeer sterke week, zeker na de bodem van dinsdag op 660 punten staat de index nu al bijna 50 punten hoger.

Dow Jones:
De Dow Jones trekt nog verder door omhoog, de index test zelfs al het 50-daags gemiddelde rond de 34.500 punten. We kunnen tussen de pakweg 34.500 en de 34.750 punten de nodige weerstand verwachten al zegt dat niet zoveel in deze markt. Het 200-daags gemiddelde zien we rond de 35.000 punten nu.

Weerstand eerst de 34.500 punten, later de 34.750 en de 35.000 punten. Steun kunnen we verwachten rond de 34.000-34.100 punten, later rond de 33.750 en de 33.250 punten.

AEX index:
De AEX zet de stijging nog wat verder door met een slot op 707,5 punten, dat is boven de zone 700-702 punten waar ik toch de nodige weerstand had verwacht. Bij een verdere stijging zien we rond de 710-712 punten weerstand, later de 720-722 en de 730-735 punten weerstand. Steun nu eerst de 700-702 punten, later de 690 en de 680 punten als steun. Verder de bodem van dinsdag rond de 660 punten, daarna de laagste stand van dit jaar rond de 635 punten.

DAX index:
De DAX moest na de heftige rally van de afgelopen week even een stap terug, de index staat nu rond de 14.400 punten op slotbasis. De DAX laat een zeer sterke reeks achter en moest tot nu toe amper inleveren. Wel opletten voor een terugval want een stijging van pakweg 2000 punten vanaf de bodem is wel heel overdreven. Volgens mijn moet er daar een correctie op komen, vanaf waar is moeilijk te zeggen maar ik verwacht wel winstnemingen vanaf hier. Als het zo doorgaat dan staan er binnen een paar weken nieuwe records en dat zou in deze fase wel heel onlogisch zijn. Toch opletten want de markten blijven iedereen verbazen en moeten we met alles rekening houden.

Weerstand nu eerst de 14.500 en de 14.800 punten, later de zone 14.900-15.000 punten. Steun nu eerst de 14.300 punten, later de 14.000 en de 13.750 punten, pas onder die 13.750 punten kan de DAX weer in moeilijkheden komen. En nogmaals alles kan in deze markt, dus ook snel en fors omlaag lijkt me goed mogelijk.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq trekt door omhoog, na aan het begin van de week niemand zin had om deze index op te pakken staan we pakweg enkele sessies later al bijna 1100 punten hoger. Je kon wel een stevig bounce verwachten maar dat het met deze intentie en op zo'n korte tijd zou gaan was moeilijk te voorzien, wel blijven de markten onvoorspelbaar in deze fase. De Nasdaq breek al door de lijn over de toppen en lijkt onderweg naar de 13.750-13.800 punten nu waar de volgende weerstand wacht.

Steun nu eerst de 13.350 punten, later de 13.250 en de 13.100 punten. Verder zien we steun rond de 12.900-12.950 en de 12.750 punten met snel daaronder de bodemzone rond de 12.550-12.600 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De posities van deze week werden met winst gesloten, zo zien we het resultaat voor deze maand en dit jaar nog wat hoger uitkomen. We blijven voorzichtig en handelen alleen met kleine posities zodat we met een redelijk rustig gevoel in deze volatiele markt kunnen werken. Na de rally van 2 dagen kwam er aan de bovenkant een moment om short in te stappen. We zitten nu zonder posities, ik denk dat we nog een kans krijgen om met wat kleine posities in te stappen vandaag of begin volgende week. Desondanks de moeilijke markt kunnen we wat betreft het resultaat niet klagen, alle abonnementen staan er goed voor en we gaan door om dat vol te houden de komende periode.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.