Beursdagboek Trader Guy 16 maart 2022, 07:47

...

Indices op Wall Street fors hoger, AEX hoger na slechte start

16 maart 2022, 07:47 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (5)

Het herstel kwam dinsdag eerst moeizaam maar later wel sterk op gang, alles sluit hoger op Wall Street hetgeen werd verwacht maar door de onrust kon ik nog niks doen met posities. Europa begon de dag behoorlijk negatief maar de verliezen werden later op de dag weggewerkt, de DAX sluit vlak terwijl de AEX met wat winst sluit. Vanmorgen zien we dat de futures hoger staan, vooral de Nasdaq die nog wat in te halen heeft wint bijna 1%. In Azië nu een forse rebound bij de Hang Seng index, de index sluit 6,5% hoger, de Shanghai index wint 3% vanmorgen. De Brent olie staat ook vandaag weer rond de 100 dollar.Update woensdag 16 maart:
De markten herstellen dinsdag goed na een matige start, alle indices op Wall Street sluiten fors hoger na enkele slechte dagen. De hoop op een oplossing voor de oorlog, lagere energieprijzen met de olie die weer even onder de 100 dollar terecht kwam en berichten van analisten en economen dat de economische groei toch niet al te hard onderuit zal halen door het conflict. De kans op een recessie zet men nu op ongeveer 35%, dat is de verwachting van Goldman Sachs.

De Amerikaanse producentenprijzen stegen met 0,8% in februari en dat is minder hard dan werd verwacht. De kernprijzen stegen zelfs maar met 0,2% wat ook minder was dan in de maand januari. Op jaarbasis zien we dat de prijsstijging nog altijd meer dan 10% is wat het hoogste niveau is sinds de jaren '70 wat wil zeggen dat we nog altijd met een enorme inflatie blijven zitten. De cijfers kunnen er wel voor zorgen dat de FED vanavond niet te agressief zal reageren. De FED zal de rente vanavond verhogen met 0,25% gaat men van uit, dat wordt om 19:00 bekend gemaakt omdat de zomertijd in de VS sinds deze week al loopt.

De S&P 500 sloot 2,15% hoger op 4.262,5 punten terwijl de Dow Jones 1,8% hoger sluit om op tot 33,544 punten te eindigen. De technologiebeurs Nasdaq won bijna 3% met een slot op 12.948 punten. In Europa bleef er een klein verlies over voor de DAX, de index sluit 11 punten lager op 13.917 punten terwijl ook de CAC 40 wat verloor, de index sluit 15 punten lager. De AEX won 2 punten met een slot op 676,4 punten.

De afgelopen dagen komt er ook nogal wat negatief nieuws uit China, daarom verloren de beurzen in China en Hongkong zoveel de afgelopen dagen. Er kwamen nieuwe lockdowns in China door een behoorlijk flinke corona-uitbraak. Verder dreigen er ook nieuwe sancties tegen China door de VS zodra er bewijzen worden gevonden dat China Rusland helpt om de sancties tegen Moskou te omzeilen. En zo zien we maar weer dat vaak alles tegelijk op de markten afkomt, de markten moeten al deze feiten door de molen halen om er een richting uit te persen voor de komende periode. We zien dat de downtrend die vanaf de top werd ingezet nog lang niet voorbij is. Daarom moeten we ook niet te gretig worden de komende dagen en zelfs weken, er zullen door de volatiliteit telkens grote bewegingen blijven komen in beide richtingen.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen blijf ik uiteraard rustig naar kansen zoeken al blijft het moeilijk. Toch heb ik deze maand al 2 keer via een mooi momentum wat kunnen doen, de posities werden met winst gesloten. Er komen denk ik nog wel kansen maar het is momenteel niet mogelijk om veel te doen en te lang in de markt te blijven zitten met de huidige volatiliteit. Wachten op een kans is het enige wat ik kan doen en zodra er zich weer een mogelijkheid voordoet zal ik opnieuw met wat kleine posities komen. Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via de Tradershop waarvoor er nu een aanbieding loopt tot 1 MEI voor €35. We zitten nu in ieder geval zonder posities en er staat al een hele mooie winst voor deze maand en dit jaar.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
We zien het herstel mooi op de grafieken hieronder maar dat wil nog niet zeggen dat de markt nu uitbreekt. De S&P 500, de Nasdaq en de SOX veren op vanaf hun laagste stand ofwel bodem en zullen nog een paar sterke sessies nodig hebben om helemaal los te komen van de neergaande trend. Wel zien we dat de Dow Jones het beter doet, deze index staat nu weer op punt om door te breken maar dan moet er boven de 34.000 punten worden gesloten. De AEX begon de sessie zeer slecht en moest terug tot rond de 660 punten, later wist de index het verlies weg te werken om dan toch nog positief te sluiten op 676,4 punten. De DAX sluit vlak na een slechte start en kan vandaag de 14.000 punten grens doorbreken zien we via de futures.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich sterk en wint 600 punten, de index breekt zo weer boven de 33.250 punten waar er weerstand lag. De volgende weerstand zien we nu rond de 33.750 punten waar we vandaag mogelijk naartoe kunnen. Later zal moeten blijken of er meer inzit, dan letten we op de zone 34.000-34.250 punten als doel bij een doorbraak boven die 33.750 punten.

Steun nu de 33.250 punten, later de 33.000 en de 32.750 punten.

AEX index:
De AEX begon zeer slecht met een daling tot de 660 punten wat slechts 7 punten boven de bodem is. De index herpakte zich wel sterk na de middag en kon op 676 punten sluiten. Op de grafiek zien we dat de AEX er nog niet sterk bijligt, daarvoor zal de index boven de 690 punten moeten geraken en om de downtrend te doorbreken zal er een slot boven de 700-702 punten moeten komen. Niet onmogelijk want als er een vervolg op de rally komt staan we daar snel.

Weerstand nu eerst de 680-682 punten, later de 690 en de zone 700-702 punten waar de zware weerstand wacht. Steun nu de 660-662 punten, later de bodemzone rond de 650-655 punten.

DAX index:
De DAX moest net als de rest omlaag aan het begin van de sessie maar de index wist zich opnieuw sterk te herpakken om dicht bij de 14.000 punten te sluiten. Weerstand nu eerst die 14.000 punten met later de 14.300 en de 14.500 punten. Verder zien we de 14.800 en de 14.900-15.000 punten als weerstand.

Steun nu eerst de 13.600 punten, later de 13.400 en de 13.250 punten als steun. Zolang de DAX boven die 13,250 punten blijft ziet het er redelijk goed uit.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich sterk en wint 367 punten, een mooie dag maar we zien dat amper terug op de grafiek omdat de index een zeer slechte week achter de rug heeft. Om het wat positiever in te zien zal de index boven de 13.250 punten moeten geraken, dan kunnen we kijken naar de 13.500 en de 13.500 punten als doelen.

Steun nu de bodemzone rond de 12.600 punten, vergeet niet dat die ook dinsdag nog werd opgezocht aan het begin van de sessie. Onder de 12.500-12.600 punten ziet het er niet goed uit voor de Nasdaq. Blijf in ieder geval rekening houden met forse bewegingen in beide richtingen de komende periode.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart verloopt zelfs met de moeilijke omstandigheden om te handelen goed tot nu toe, na 2 keer enkele kleine posities te hebben opgenomen deze maand staan we op een mooie winst. De markt zal moeilijk blijven en daar kunnen we niets aan veranderen maar wanneer ik een mooi momentum zie dan stap ik in met wat kleine posities. Daarna moeten we vooral op tijd winst nemen want bij de huidige omstandigheden blijft dat belangrijk. Alle abonnementen staan voor deze maand op een mooie winst. De winst voor dit jaar (2022) en de maand maart ziet u via de tabellen hieronder, de maanden januari en februari werden ook al afgerond met een mooie winst.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 MEI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MEI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.