Beursdagboek Trader Guy 20 november 2023, 08:57

...

Nasdaq 100 dicht bij de top, AEX herpakt zich vrijdag

20 november 2023, 08:57 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De markten blijven wat hangen momenteel, we zien wel dat er indices zijn die het beter doen en zelfs al dicht bij hun hoogste stand ooit uitkomen. Dit allemaal na een dol dwaze rally die begin deze maand op gang kwam. De Brent olie die terug moest tot rond de 77 dollar donderdag herpakt zich nu ook stevig en staat vanmorgen bijna weer rond de 82 dollar waar we weerstand zien. De 10-jaar rente in de VS staat rond de 4,47% en blijft dicht bij de bekende 4,5%. Het is nu afwachten of de top er voor kan zorgen dat er winstnemingen op gang komen, vorige week zat alles wel een beetje op slot aan de bovenkant. Logisch na de forse rally die er voor velen onverwacht kwam, vooral de kracht ervan werd behoorlijk onderschat ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 20 november:
In Europa zien we vrijdag een hoger slot, dat komt vooral door dat de markt het risico voor nog een extra renteverhoging in de VS steeds kleiner acht. Europa laat een redelijke week na met de AEX die er 1,65% op voorruit gaat, de DAX won op weekbasis zelfs 4,5%. Verder won de CAC 40 vorige week 2,7%, de BEL 20 ging er 2,8% op vooruit.

De inflatiecijfers vielen mee maar wel zien we dat er over het algemeen zwakke macrocijfers uit de VS komen wat aangeeft dat de aandacht vanaf nu daarop wordt gericht. Aan de ene kant blijft de inflatie en daardoor de rente een aandachtspunt, maar dat kan vanaf nu snel omslaan richting de economie en de verwachtingen.

Op Wall Street zien we vrijdag een redelijk vlak verloop met een kleine plus bij de indices. Op weekbasis zien we dat de Dow Jones met 1,95% winst de week afsluit, de S&P 500 deed het met 2,25% nog wat beter. De Nasdaq won 2,35% terwijl de Nasdaq 100 zo'n 2% hoger de week afrond. De SOX won op weekbasis 4,35%, de Dow Transport index 3,5%.

Vrijwel alle indices bereiken een zware weerstand, we gaan deze week zien wat de markten van plan zijn. Deze week blijft Wall Street donderdag dicht door Thanksgiving, vrijdag krijgen we een halve sessie door Black Friday ...

Signaaldiensten:
We hebben al wat posities opgenomen maar die lopen nog niet goed op dit moment door de ongekende rally, we zijn pas ingestapt toen de indices al een tijdje de stevige rally hadden opgestart dus we hebben nog voldoende tijd om af te wachten ... Eerder aan het begin van de maand november werd er al winst genomen op enkele long posities zodat de schade voor deze maand nog meevalt. We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na deze ongekende rally.

Economische cijfers:

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we een rustige sessie vrijdag met amper verandering ten opzichte van donderdag, de Dow Jones won 0,01%% ofwel 2 punten. De brede S&P 500 won daarentegen 0,12% terwijl de Nasdaq (+0,08%) en de Nasdaq 100 (+0,03%) vrijwel vlak sluiten. De SOX index won 0,65% en de Dow Transport index sluit 0,8% hoger.

Europa:
In Europa won de AEX 0,62% terwijl de DAX met 0,85% winst de sessie afsloot. Verder won de Franse CAC 40 vrijdag 0,9% terwijl de BEL 20 ongeveer 0,85% hoger geraakte. De euro staat vanmorgen rond de 1,091 dollar en klimt verder omhoog.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,47% en dat is weer net onder de bodemzone die we rond de 4,5% zien. Ik denk niet dat de rente momenteel lang onder die 4,5% zal blijven. Aan de bovenkant blijft de 5% staan als zware weerstand maar we staan daar nu ver onder.

We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten en dat hebben we de afgelopen weken gemerkt. Let er nu op dat het kan omslaan richting een nieuwe indicator nummer 1 en dat zullen dan de economische ontwikkelingen worden. We krijgen dus een gamechanger richting het einde van het jaar ...

Olieprijs:
De Brent olie fors moest inleveren afgelopen donderdag herpakt zich weer sterkt tot rond de 81,3 dollar. De Brent loopt weer op richting de 82 dollar weerstand, voor een echte verbetering zal de Brent boven die 82 dollar moeten blijven en dat moeten we nu afwachten. Steun nu eerst de zone 77-78 dollar, later de 75-76 dollar. Weerstand nu vooral die 82 dollar met daarboven de 84-85 dollar.

Er zijn veel factoren die meespelen wat betreft de olie, eerst de economie die aan het verzwakken is maar aan de andere kant de spanningen die er spelen in het Midden-Oosten en die kunnen plots oplaaien naar andere regio's.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures op Wall Street staan vanmorgen wat lager, ook Europa kan wat lager starten als we naar de futures kijken. De rente in de VS loopt wat op tot rond de 4,46% en blijft zo net onder de 4,5% hangen waar de bodem van deze maand eerder uitkwam. Zelf verwacht ik niet dat de rente nog veel verder zal zakken maar we weten nooit in deze markt. De Brent olie staat vanmorgen opnieuw wat hoger, een vat kost nu zo'n 81,25 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een verdeelde sessie, de Hang Seng index staat 1,4% hoger terwijl de Nikkei 0,65% verlies laat zien.

Er loopt nu een speciale Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 laat nu een soort eiland zien tussen de topzone van juli en de GAP die eerder deze maand werd achtergelaten. Het is wachten op de volgende beweging, men weet het even niet meer zo goed. De index staat na een dolle rit omhoog al dicht bij de hoogste stand ooit.

Weerstand zien we nu rond de top van juli die uitkomt op 15.900-15.950 punten. Verder weerstand rond de 16.000-16.100 en de 16.250 punten. Daarboven nog de 16.500 punten maar dan zitten we al heel dicht bij de hoogste stand ooit gemaakt in december 2021. We mogen niet denken dat het niet kan, in deze markt blijkt alles mogelijk.

De RSI staat nu rond de 69, de MACD staat boven de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de Dow Jones index kunt u nu gebruik maken van onze Black Friday aanbieding tot 1 februari voor €25. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse AEX:
De AEX kon zich herpakken na de daling van donderdag, we zien de index 4,7 punten winst boeken vrijdag met een slot op 758,6 punten. We zien nu weerstand rond de 760 punten, later rond de 763-765 punten. Verder zien we rond de 770 en 775 punten weerstand.

Steun kunnen we nu rond de 755 punten verwachten, later de zone 750-751 punten en de 742 en de 738 punten als steun.

De indicatoren moeten wat terug nu, de RSI staat nu rond de 63 terwijl de MACD nu boven de 0-lijn uitkomt.

We handelen via onze abonnementen vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek AEX:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een hele mooie Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand november en het totaal van dit jaar per signaaldienst (2023).

Resultaat deze maand (november)

Resultaat Totaal 2023:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.