Beursdagboek Trader Guy 22 november 2023, 08:47

...

Wall Street wat terug, Europa sluit vrijwel vlak

22 november 2023, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Wall Street nam een afwachtende houding in door dat men eerst de notulen van de FED vergadering wou inzien en nabeurs kwam het laatste bedrijf uit de TOP-7, Nvidia met cijfers. De 10 jaar rente liep wat op tot rond de 4,42% terwijl we de Brent olie rond de 82,3 dollar zien uitkomen vanmorgen. Verder staat de euro rond de 1,09 dollar. De futures zien we op Wall Street iets lager terwijl de futures in Europa vlak tot iets hoger staan. Morgen blijft Wall Street dicht door Thanksgiving, vrijdag is er maar een halve dag handel op Wall Street. De indices blijven over het algemeen nog sterk liggen en dicht bij de hoogste stand van het jaar, vooral de technologie indices en de S&P 500 lieten een ongekende rally zien de afgelopen 2 weken. Ik verwacht redelijk snel winstnemingen en als de markt van richting gaat veranderen dan zal het volgens mij ook snel gaan.

Voor wie een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu mooie een Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 22 november:
Europa sluit dinsdag vlak tot iets lager, beleggers wachten op nieuws waardoor de markt in beweging kan komen want het is al een paar dagen redelijk stil wat betreft Europa. afwachting van nieuws dat de markt in beweging kan zetten. Men wacht nu vooral op de verkoopcijfers van de koopjesweek richting Black Friday. Door dat Wall Street morgen dicht blijft door Thanksgiving en er vrijdag maar een halve sessie is lijkt het een beetje op een vakantieweek wat betreft de financiële markten. Veel economische cijfers krijgen we deze week ook al niet.

Gisteren kwam Nvidia nabeurs met kwartaalcijfers en die vielen mee, toch zien we nabeurs geen rally op de cijfers omdat het aandeel al een enorme rally achter de rug had. Het aandeel Nvidia verloor zo'n 2% tijdens de nabeurshandel. Het aandeel verloor ook al 1% tijdens de reguliere handel. Het bedrijf boekte een recordomzet van 18,1 miljard dollar en dat was ruim boven de consensus van 16,2 miljard.

Wall Street sloot lager dinsdag lager, men wachtte op de cijfers van Nvidia en men keek ook uit naar de publicatie van de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve. Uit de notulen bleek dat alle beleidsmakers van mening waren dat het rentebeleid nog "enige tijd" restrictief moest blijven. Verder zien de meeste beleidsmakers nog steeds risico's voor verder oplopende inflatie door dat de economie in de VS sterk blijft.

Ook de aandelenkoersen die weer torenhoog staan zorgen ervoor dat er meer geld vrij kan worden gemaakt om uit te geven wat de inflatie niet ten goede zal komen op de midlange termijn. De rente kan een tijdje stabiel blijven maar onder de huidige omstandigheden ziet men nog weinig hoop op een renteverlaging op de korte en mid-lange termijn.

Uit cijfers binnen de regio Chicago blijkt dat er in de maand oktober een vertraging van de groei is te zien via de Chicago FED-index. Deze cijfers bevestigden dat het momenteel wat moeilijker gaat met de economie in de VS.

De Dow Jones verloor 0,18% terwijl de S&P 500 een verlies van 0,2% liet zien, de Nasdaq en de Nasdaq 100 verloren ongeveer 0,6%. Verder zien we 1,9% verlies bij de SOX index en de Dow Transport sloot 0,1 hoger.

Vrijwel alle indices bereiken een zware weerstand en deze week blijft Wall Street donderdag dicht door Thanksgiving, vrijdag krijgen we een halve sessie door Black Friday ... Een korte week dus ...

Signaaldiensten:
We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na deze ongekende rally. Veel indices en aandelen bereiken al hun topzone ofwel de hoogste stand ooit wat nogal overdreven is. Ook is het zo dat nu 90% van alle S&P 500 aandelen boven hun 20-daags gemiddelde uitkomen en dat gaf de afgelopen pakweg 15 jaar telkens een signaal dat er daarop een grote correctie volgt. We gaan het zien de komende weken ...

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we dinsdag een verlies van 0,18% bij de Dow Jones ofwel 63 punten. De brede S&P 500 verloor 0,2% terwijl de Nasdaq en de Nasdaq 100 ongeveer 0,6% verloren. Het grootste verlies zien we bij de SOX index die met 1,92% terug moest, de Dow Transport was de enige index die wat hoger geraakte, de index won 0,1%.

Europa:
In Europa sluit de AEX dinsdag 0,12% lager terwijl de DAX met 0,01% verlies vrijwel vlak de sessie afronde. Verder verloor de Franse CAC 40 dinsdag 0,24% terwijl de BEL 20 ongeveer 0,5% lager de sessie afsloot. De euro staat vanmorgen rond de 1,09 dollar.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,42%, de rente blijft nu al een aantal dagen onder de eerder belangrijke steun rond de 4,5%. Zelf verwacht ik niet dat de rente lang onder die 4,5% zal blijven. Zodra de rente weer gaat oplopen zullen de indices het snel moeilijk krijgen na de waanzinnige rally. Aan de bovenkant blijft de 4,65% en de 5% staan als weerstand maar we staan daar nu nog redelijk ver onder.

We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten en dat hebben we de afgelopen weken gemerkt. Let er nu op dat het kan omslaan richting een nieuwe indicator nummer 1 en dat zullen dan de economische ontwikkelingen worden. We krijgen dus een gamechanger richting het einde van het jaar ...

Olieprijs:
De Brent olie staat nu weer boven de 82 dollar weerstand met vanmorgen 82,3 dollar op de borden vanmorgen. Voor een echte verbetering zal de Brent boven die 82 dollar moeten blijven en dat lukt momenteel nog niet echt. Steun zien we nu eerst rond de zone 77-78 dollar, later steun rond de 75-76 dollar. Weerstand nu vooral die 82 dollar met daarboven de 84-85 dollar.

Er zijn veel factoren die meespelen wat betreft de olie, eerst de economie die aan het verzwakken is maar aan de andere kant de spanningen die er spelen in het Midden-Oosten en die kunnen plots oplaaien naar andere regio's.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures op Wall Street staan vanmorgen vlak tot iets lager, in Europa is de indicatie vlak tot iets hoger als we naar de futures kijken. De rente in de VS loopt weer wat op tot rond de 4,42% maar blijft onder de 4,5%. Zelf verwacht ik niet dat de rente nog veel verder zal zakken maar we weten nooit in deze markt. De Brent olie staat vanmorgen rond de 82,3 dollar.

In Azië zien we vanmorgen geen verandering bij de Hang Seng index terwijl de Nikkei 0,25% hoger staat.

Er loopt nu een speciale Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
Bij de Nasdaq 100 zien we nog altijd een soort eiland tussen de topzone van juli en de GAP die eerder deze maand werd achtergelaten. Het is wachten op de volgende beweging, de index moest dinsdag wel wat inleveren na even boven de top van juli te geraken maandag.

Weerstand zien we nu rond de top van juli ofwel de hoogste stand van dit jaar die uitkwam rond de 15.950-16.000 punten. Bij een doorbraak letten we op de 16.050-16.100 punten als volgende weerstand. Verder zien we weerstand rond de 16.250 punten met daarboven de 16.500 punten maar dan komen we al heel dicht bij de hoogste stand ooit gemaakt in december 2021.

Steun nu rond de 15.900 punten, later steun rond de 15.800 en de 15.750 punten. Dan wacht daar de GAP van vorige week met als die wordt gedicht steun rond de 15.550-15.575 punten.

De RSI staat nu rond de 68, de MACD staat ruim boven de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de Dow Jones index kunt u nu gebruik maken van onze Black Friday aanbieding tot 1 februari voor €25. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse AEX:
De AEX liet ook dinsdag niet veel beweging zien, de index verloor net geen punt en sluit op 758,56 punten. We zien nu weerstand rond de 760 punten, later rond de 763-765 punten. Verder zien we rond de 770 en 775 punten weerstand.

Steun kunnen we nu rond de 755 punten verwachten, later steun rond de 751 punten waar nu het 200-daags gemiddelde uitkomt. Verder nog steun rond de 747 en de 740 punten.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu rond de 65 uitkomt, de MACD staat ruim boven de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek AEX:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een hele mooie Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand november en het totaal van dit jaar per signaaldienst (2023).

Resultaat deze maand (november)

Resultaat Totaal 2023:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.