Beursdagboek Trader Guy 23 november 2023, 08:33

...

Wall Street dicht vandaag, Europa vlakke opening ...

23 november 2023, 08:33 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De indices op Wall Street sluiten hoger woensdag net voor het lange weekend want de week is zo goed als voorbij op Wall Street met nog een halve sessie te gaan vrijdag. Europa lag er rustig bij en sluit wat hoger. Vanmorgen staan de futures in Europa vlak, de futures op Wall Street lopen ook mee en laten een kleine plus zien. De Brent olie lijkt het ook even niet te weten, de olie daalde eerst nog fors maar kon herstellen richting het slot van de sessie. De 10 jaar rente in de VS staat rond de 4,4%, de euro zien we rond de 1,091 dollar vanmorgen ...

Voor wie een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu mooie een Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 23 november:
Wall Street blijft vandaag gesloten door Thanksgiving Day terwijl de markten daar vrijdag maar een halve sessie open zijn. De indices zijn woensdag wel hoger gesloten al viel de winst mee, eerder gedurende de sessie kwam er wel nog een stevige impuls omhoog maar tegen het slot zien we een bescheiden winst bij alle indices.

Deze week keek men vooral uit naar de notulen van de laatste FED vergadering die dinsdag werden gepubliceerd en daaruit viel op te maken dat vrijwel alle beleidsmakers van mening zijn dat het rentebeleid nog "enige tijd" restrictief moest blijven. Een renteverlaging op de korte of mid-lange termijn zit er nog niet in als we het goed lezen.

Wall Street kon woensdag ook reageren op de cijfers van Nvidia, de cijfers waren behoorlijk goed over het 3e kwartaal door een hoger dan verwachte omzet en winst. Nvidia waarschuwde wel dat de exportbeperkingen richting China zouden kunnen drukken op de resultaten van het 4e kwartaal. Volgens verwachtingen met het bedrijf het in Q4 nog beter doen met een omzet van 20 miljard dollar wat ongeveer 2 miljard dollar meer dan het afgelopen kwartaal. Het aandeel dat dinsdag nog even een record bereikte verloor wel 2,5% na de cijfers.

De Dow Jones won woensdag ongeveer 0,5% terwijl de S&P 500 een plus van 0,4% liet zien, de Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten ongeveer 0,45% hoger. Verder zien we 0,33% winst bij de SOX index, de Dow Transport sloot 0,23 hoger.

In Europa zien we dat de AEX index 0,2% hoger sluit, de DAX won 0,35%. Verder een winst van 0,43% bij de CAC 40, de BEL 20 won 0,85%.

Signaaldiensten:
We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na deze ongekende rally. Veel indices en aandelen bereiken al hun topzone ofwel de hoogste stand ooit wat nogal overdreven is. Ook is het zo dat nu 90% van alle S&P 500 aandelen boven hun 20-daags gemiddelde uitkomen en dat gaf de afgelopen pakweg 15 jaar telkens een signaal dat er daarop een grote correctie volgt. We gaan het zien de komende weken ...

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we woensdag winst over de gehele lijn, de Dow Jones won 0,53% ofwel 185 punten. De brede S&P 500 sluit 0,41% hoger terwijl de Nasdaq en de Nasdaq 100 met ongeveer 0,45% winst sluiten. De SOX index won 0,33%, de Dow Transport sluit de sessie af met 0,23% winst.

Europa:
In Europa sluit de AEX dinsdag 0,2% hoger terwijl de DAX er met 0,35% op vooruit ging. Verder won de Franse CAC 40 woensdag 0,43% terwijl de BEL 20 met 0,85% winst de sessie afsloot. De euro staat vanmorgen rond de 1,091 dollar.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,4%, de rente blijft nu al een aantal dagen onder de belangrijke steun die we rond de 4,5% zien. Zelf verwacht ik niet dat de rente lang onder die 4,5% zal blijven. Zodra de rente weer gaat oplopen zullen de indices het snel moeilijk krijgen na de waanzinnige rally van de afgelopen weken. Aan de bovenkant blijft na de 4,5% de 4,65% en de 5% staan als weerstand.

We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten en dat hebben we de afgelopen weken gemerkt. Let er nu op dat het kan omslaan richting een nieuwe indicator nummer 1 en dat zullen dan de economische ontwikkelingen worden. We krijgen dus een gamechanger richting het einde van het jaar ...

Olieprijs:
De Brent olie viel gedurende de sessie van woensdag even fors terug tot rond de 78,5 dollar maar kon zich richting het slot weer herpakken om rond de 82 dollar de sessie af te sluiten. Vanmorgen staat de Brent olie rond de 81 dollar. Voor een echte verbetering zal de Brent boven die 82 dollar moeten blijven maar momenteel lukt dat nog niet echt. Steun zien we nu eerst rond de zone 77-78 dollar, later steun rond de 75-76 dollar. Weerstand nu vooral die 82 dollar met daarboven de 84-85 dollar.

Indicatie markt voorbeurs:
Vandaag Thanksgiving in de VS dus Wall Street blijft dicht, de futures op Wall Street zijn wel open en die staat iets in de plus. De indicatie voor Europa ziet er vlak uit als we naar de futures kijken. De rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,4% en blijft zo onder de 4,5%. Zelf verwacht ik niet dat de rente nog veel verder zal zakken maar we weten nooit in deze markt. De Brent olie staat vanmorgen rond de 81 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een plus van 0,5 bij de Hang Seng index terwijl de Nikkei 0,25% hoger staat.

Er loopt nu een speciale Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
Bij de Nasdaq 100 zien we nog altijd een soort eiland tussen de topzone van juli en de GAP die eerder deze maand werd achtergelaten. Het is wachten op de volgende beweging, de index sluit woensdag wel wat hoger en opnieuw boven de top van juli. De index sluit de sessie af op 16.001 punten.

Weerstand blijft hoe dan ook de topzone van juli ofwel de hoogste stand van dit jaar die uitkwam rond de 15.950-16.000 punten. Bij een doorbraak letten we op de 16.050-16.100 punten als volgende weerstand. Verder zien we weerstand rond de 16.250 punten met daarboven de 16.500 punten maar dan komen we al heel dicht bij de hoogste stand ooit gemaakt in december 2021.

Steun nu rond de 15.900 punten, later steun rond de 15.800 en de 15.750 punten. Dan wacht daar de GAP die vorige week werd gemaakt, als die GAP wordt gedicht dan zien we steun rond de 15.550-15.575 punten.

De RSI staat nu rond de 69, de MACD staat ruim boven de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de Dow Jones index kunt u nu gebruik maken van onze Black Friday aanbieding tot 1 februari voor €25. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse AEX:
De AEX liet opnieuw niet veel beweging zien, de index verloor net geen punt en sluit op 758,56 punten. We zien nu weerstand rond de 760 punten, later rond de 763-765 punten. Verder zien we rond de 770 en 775 punten weerstand.

Steun kunnen we nu rond de 755 punten verwachten, later steun rond de 751 punten waar nu het 200-daags gemiddelde uitkomt. Verder nog steun rond de 747 en de 740 punten.

De indicatoren staan nog altijd positief met de RSI die nu rond de 66 uitkomt, de MACD staat ruim boven de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek AEX:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een hele mooie Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand november en het totaal van dit jaar per signaaldienst (2023).

Resultaat deze maand (november)

Resultaat Totaal 2023:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.