Beursdagboek Trader Guy 17 november 2023, 08:50

...

Redelijk kalme sessie, alleen de AEX verloor behoorlijk

17 november 2023, 08:50 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Het viel op dat beleggers even een pauze nemen, na de rally van de afgelopen 2 weken maakt men nu een pas op de plaats. Wat wel opviel was de dalende olieprijzen, de Brent verloor opnieuw fors met 4,5%. De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,45%. Verder zien we dat de euro rond de 1,084 dollar uitkomt. De laatste sessie van de week nu maar afwachten, omhoog zit het nu wat dicht maar als er een terugval op gang komt kan het snel gaan met de indices ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 17 november:
In Europa zien we donderdag overwegend verlies, alleen de DAX boekte een kleine winst. Het wordt ook tijd om winst te nemen na de enorme rally van de afgelopen 2 weken. Als we iets moeten vinden waarom de markten wat inleveren dan kijken we naar de slechte cijfers uit China waar de huizenprijzen tegenvielen. Verder blijkt nu dat de economie even wat zwaarder op de markten weegt dan de inflatie. De economische cijfers verslechteren en na de recente rally richten beleggers nu hun blik op de afnemende kracht van de economie.

Verder kwamen er in Europa wat winstwaarschuwingen voorbij, hierbij vielen HelloFresh en Burberry op. Beide aandelen verloren fors donderdag. De cijfers over de detailhandelsverkopen van de maand oktober lieten een eerste maandelijkse omzetdaling zien sinds maart.

Op Wall Street bleef het donderdag ook rustig met weinig verschil ten opzichte van woensdag. De Dow Jones verloor iets maar de andere indices laten een kleine winst zien. De Dow Transport verloor wel 1%.

Een kwestie die nu opvalt is dat beleggers wel heel gehaast reageren op mindere economische cijfers, men zet in op een renteverlaging ergens in maart 2024. Dat kan te vroeg zijn omdat de FED nog niet klaar is met het bestrijden van de inflatie. Dat herhaalde Jerome Powell al enkele keren vorige week. Het kan wel zo zijn dat er geen verhogingen meer komen maar een verlaging zal er nog niet snel aankomen of het moet wel heel slecht gaan met de economie de komende maanden.

Verder was er de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en de Chinese leider Xi Jinping maar dat zorgde er niet voor dat de markten er sterk op reageerden. Aan de andere kant is het glas na de rally van de afgelopen 2 weken al behoorlijk vol, wat willen we er nog bij krijgen? Er zijn wel een paar concrete afspraken gemaakt over onder andere militaire communicatie.

Signaaldiensten:
We hebben al wat posities opgenomen maar die lopen nog niet goed op dit moment door de ongekende rally, we zijn pas ingestapt toen de indices al een tijdje de stevige rally hadden opgestart. Eerder aan het begin van de maand november werd er al winst genomen op enkele long posities zodat de schade voor deze maand nog meevalt. We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na deze ongekende rally.

Economische cijfers:

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we een verdeelde sessie donderdag, de Dow Jones verloor 0,13% ofwel 46 punten. De brede S&P 500 won daarentegen 0,12% met opnieuw een slot boven de 4500 punten. De Nasdaq (+0,07%) en de Nasdaq 100 (+0,1%) sluiten vrijwel vlak, de SOX index won 0,32%. Verder zien we dat de Dow Transport index 1% lager sluit.

Europa:
In Europa verloor de AEX redelijk wat met 1,17% terwijl de DAX met 0,24% winst de sessie afsloot. Verder verloor de Franse CAC 40 donderdag 0,57% terwijl de BEL 20 ongeveer 0,52% lager afsloot. De euro staat vanmorgen rond de 1,084 dollar.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen op 4,46% en dat is weer net boven de bodem die rond de 4,5% uitkwam vorige week. Ik denk niet dat de rente momenteel lang onder die 4,5% zal blijven. Aan de bovenkant blijft de 5% staan als zware weerstand maar we staan daar nu ver onder.

Verder blijf ik nog steeds herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten en dat hebben we gisteren weer gemerkt.

Olieprijs:
De Brent olie moest opnieuw fors inleveren donderdag, een daling van 4,5% tot net onder de 78 dollar steun met een slot op 77,4 dollar. Voor een echte verbetering zal de Brent boven die 82 dollar moeten blijven en dat gaat moeilijk momenteel. Steun nu eerst de zone 75-76 dollar. Weerstand nu eerst rond de 78 en 80 dollar, later vooral de 82 dollar met daarboven de 84-85 dollar.

Er zijn veel factoren die meespelen wat betreft de olie, eerst de economie die aan het verzwakken is maar aan de andere kant de spanningen die er spelen in het Midden-Oosten en die kunnen plots oplaaien naar andere regio's.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures op Wall Street staan vanmorgen vlak, in Europa zien we een kleine plus zodat er weinig over te zeggen is. De rente zakt opnieuw wat op en staat vanmorgen rond de 4,46% en dat is opnieuw net onder de 4,5% waar de bodem van vorige week uitkwam. Zelf verwacht ik niet dat de rente nog veel verder zal zakken maar we weten nooit in deze markt. De Brent olie staat vanmorgen iets hoger, een vat kost nu zo'n 77,5 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een verdeelde sessie, de Hang Seng index staat 2,1% in de min terwijl de Nikkei 0,45% winst laat zien.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones moet wat inleveren donderdag en sluit met 0,13% verlies ofwel zo'n 46 punten. De index ging even tot net boven de 35.000 punten (35.022) waar we de volgende weerstand zien uitkomen, de index sluit uiteindelijk op 34.945 punten. We letten nu vooral op die 35.000 punten, later zien we weerstand rond de 35.250 en de 35.500 punten, daarboven de top van juli rond de 35.650 punten als doel.

Als we de grafiek bekijken dan won de Dow Jones in amper 2 weken tijd zo'n 2700 punten en dat blijft vrij uitzonderlijk, zeker na de slechte periode die we in oktober achter de rug hebben.

Steun nu eerst de 34.750 punten met snel daar onder de 34.600 punten. Later steun rond de 34.400-34.450 punten en de 34.250 punten. Het punt waar nu het 50-daags en het 200-daags gemiddelde samen uitkomen wacht rond de 33.835 punten. Let erop dat het 50-daags en het 200-daags nog altijd op punt staan om negatief te kruisen wat een negatief signaal is.

De RSI staat nu rond de 68, de MACD staat boven de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de Dow Jones index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek Dow Jones:

Analyse AEX:
De AEX moest bijna 9 punten inleveren donderdag en sluit de sessie af op 753,9 punten. De weerstand rond de 765 punten zien we duidelijk op de grafiek nu. Verder weerstand rond de 770 en 775 punten. Steun kunnen we nu rond de 750-751 punten, later rond de 742 en de 738 punten steun.

De indicatoren moeten wat terug nu, de RSI staat nu rond de 63 terwijl de MACD nu boven de 0-lijn uitkomt.

We handelen via onze abonnementen vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek AEX:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand november en het totaal van dit jaar per signaaldienst (2023).

Resultaat deze maand (november)

Resultaat Totaal 2023:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.