Beursdagboek Trader Guy 16 november 2023, 08:42

...

Rally zwakt wat af, Dow Jones nog wel hoger, AEX zet door

16 november 2023, 08:42 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De markten blijven nog sterk liggen na opnieuw inflatiecijfers die mee vielen, deze keer over de groothandelsprijzen in de VS. De Dow Jones won nog het meest maar de S&P 500 en de Nasdaq bleven wat hangen en sluiten met een kleine winst. Gedurende de sessie stond alles wel even hoger na de eerste reactie op de cijfers. De cijfers over de detailhandel vielen dan weer tegen, die tonen aan dat de economie minder goed presteert op dit moment. De rente zien we rondom de 4,5% uitkomen waar we mogelijk een bodem aan het vormen zijn. De cijfers vielen deze maand mee maar dat kan de komende maanden snel weer ander worden. De Brent olie zakt weer terug tot rond de 80,7 dollar na woensdag even de 84 dollar te hebben aangetikt. De euro zien we vanmorgen rond de 1,084 dollar ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 16 november:
Wall Street zet de rally woensdag nog even door omdat beleggers het idee omarmden dat de snelle afkoeling van de inflatie verdere renteverhogingen kan tegenhouden.

De Dow Jones won zo'n 0,5% en won nog het meest van de 3 grote indices op Wall Street. De S&P 500 won ongeveer 0,2%, terwijl de Nasdaq nauwelijks boven de vlakke lijn eindigde. De Dow Jones sluit nu al voor de 4e sessie op rij met een plus en bereikt zo het hoogste niveau sinds 14 augustus.

Bij grondstoffen daalden de olieprijzen opnieuw waarbij de West Texas Intermediate 76,5 dollar per vat bereikte, de Brent Crude daalde gisteren tot net onder de 81 dollar per vat.

De stijging van de aandelenkoersen werd vooral versterkt door de verrassende versoepeling van de inflatie in de VS. Daardoor zien beleggers plot dat de FED niet maar zal verhogen en mogelijk begin 2024 al zal beginnen met het verlagen van de rente. De inflatiecijfers van woensdag over de (PPI) ofwel de groothandelsprijzen in oktober lieten de grootste maandelijkse daling zien in 2,5 jaar.

Aan de andere kant liet het rapport over de detailhandelsverkopen van oktober een eerste maandelijkse omzetdaling zien sinds maart. Dat is dan weer de andere kant van het verhaal en voor de economie negatief.

Voorlopig blijven de indices nog sterk maar de grond waarop de rally werd gebouwd is blijft naar mijn mening verre van stabiel ... Opletten dus want als de markten nu draaien zal het ook weer snel gaan omdat er te veel hooi op de vork werd genomen ...

Signaaldiensten:
We hebben al wat short posities opgenomen maar die lopen nog niet goed op dit moment door de ongekende rally, we zijn pas ingestapt toen de indices al een tijdje de stevige rally hadden opgestart. Eerder aan het begin van de maand november werd er al winst genomen op enkele long posities zodat de schade voor deze maand nog meevalt. We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na deze ongekende rally.

Economische cijfers:

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we een verdeelde sessie woensdag, de Dow Jones won 0,47% ofwel 163 punten. De brede S&P 500 won 0,16% met een slot net boven de 4500 punten. De Nasdaq (0,07%) en de Nasdaq 100 (0,03%) sluiten vrijwel vlak, de SOX index won wel nog 0,72%. Verder zien we dat de Dow Transport index 0,72% hoger sluit.

Europa:
In Europa zien we een plus woensdag, de AEX won 0,62% terwijl de DAX met 0,86% winst de sessie afsloot. Verder won de Franse CAC 40 woensdag 0,37% terwijl de BEL 20 ongeveer 0,55% winst boekte. De euro staat nu rond de 1,084 dollar.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen op 4,51% en dat is weer net boven de bodem die rond de 4,5% uitkwam vorige week. Ik denk niet dat de rente momenteel lang onder die 4,5% zal blijven. Aan de bovenkant blijft de 5% staan als zware weerstand maar we staan daar nu ver onder.

Verder blijf ik nog steeds herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten en dat hebben we gisteren weer gemerkt.

Olieprijs:
De Brent olie moet weer wat inleveren en zakt zo opnieuw onder de 82 dollar steun/weerstand. Voor een echte verbetering zal de Brent boven die 82 dollar moeten blijven de komende dagen. Steun nu eerst de zone 79-80 dollar. Verder zien we rond de 78 en de 76 dollar steun. Weerstand nu eerst rond de 82 dollar met later de 84-85 dollar.

Er zijn veel factoren die meespelen wat betreft de olie, eerst de economie die aan het verzwakken is maar aan de andere kant de spanningen die er spelen in het Midden-Oosten en die kunnen plots oplaaien naar andere regio's.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures op Wall Street staan vanmorgen iets lager, ook in Europa is de indicatie via futures wat negatief. De rente loopt wat op en staat vanmorgen rond de 4,51% en dat is opnieuw net boven de 4,5% waar de bodem van vorige week uitkwam. Zelf verwacht ik niet dat de rente nog veel verder zal zakken maar we weten nooit in deze markt. De Brent olie staat vanmorgen iets hoger, een vat kost nu zo'n 80,8 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een negatief verloop, de Hang Seng index staat 1,2% in de min terwijl de Nikkei 0,35% verlies laat zien.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones blijft sterk en perst er nog een plus uit woensdag met 0,47% winst ofwel zo'n 163 punten. De index ging even tot net boven de 35.000 punten (35.051) waar we de volgende weerstand zien uitkomen maar het slot kwam er net onder uit op 34.991 punten. We letten dus op die 35.000 punten, later weerstand rond de 35.250 en de 35.500 punten, daar boven de top van juli rond de 35.650 punten als doel.

Als we de grafiek bekijken dan won de Dow Jones in amper 2 weken tijd zo'n 2700 punten hoger geraakt en dat blijft vrij uitzonderlijk, zeker na de slechte periode die we in oktober achter de rug hebben.

Steun nu eerst de 34.750 punten met snel daar onder de 34.600 punten. Later steun rond de 34.400-34.450 punten en de 34.250 punten. Het punt waar nu het 50-daags en het 200-daags gemiddelde samen uitkomen wacht rond de 33.830 punten. Let erop dat het 50-daags en het 200-daags nog altijd op punt staan om negatief te kruisen wat een negatief signaal is.

De indicatoren verbeteren wat, de RSI staat boven de 50 (69) terwijl de MACD nu boven de 0-lijn uitkomt.

Om mee te doen met onze signalen op de Dow Jones index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek Dow Jones:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 ging na de inflatiecijfers van dinsdag als een raket omhoog om opnieuw fors in de plus te sluiten. Woensdag probeerde de index dat heel even te herhalen na de PPI inflatie cijfers maar deze keer werd de stijging na de cijfers afgebroken. Toch won de Nasdaq 100 nog 0,03% ofwel 5 punten en sluit op 15.817 punten.

De stijging van de afgelopen 15 dagen blijft uiteraard zwaar overdreven, vrijwel iedere Trader zou tussen die bodem van eind oktober en het niveau waar we nu op staan een short positie hebben ingenomen. Zelf deed ik dat ook, we hebben verlies moeten pakken op de Nasdaq. We zitten wel opnieuw met een positie short op deze index. Door dat er veel partijen short zaten op de Nasdaq en vooral ook op aandelen die zwaar wegen binnen deze index werd de stijging gesteund door een stevige Short Squeeze omdat men verplicht werd om de short posities af te dekken. Voor BULLS is dat koren op de molen maar we weten ook dat zoiets vrijwel altijd snel wordt gecorrigeerd omdat de stijging op los zand werd gebouwd op deze manier.

Weerstand zien we nu rond de 15.850 en de 15.950-16.000 punten waar de topzone van juli wacht. Steun nu eerst rond de 15.625 punten, later rond de 15.500 en de 15.400 punten steun. Verder zien we steun rond de 15.200 en de 15.000 punten.

De indicatoren blijven sterk, de RSI staat nu boven de 50 (69) terwijl de MACD nu boven de 0-lijn uitkomt.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Nasdaq 100 index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand november en het totaal van dit jaar per signaaldienst (2023).

Resultaat deze maand (november)

Resultaat Totaal 2023:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.