Beursdagboek Trader Guy 10 november 2023, 08:52

...

Nasdaq uiteindelijk omlaag, AEX fors hoger door Adyen

10 november 2023, 08:52 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De sessie van donderdag liet een verdeeld beeld zien, vooral de AEX viel op door de stevige stijging van Adyen dat maar liefst 38% hoger de sessie afsloot. De AEX won uiteindelijk zo'n 2% in de plus. Op Wall Street zien we uiteindelijk na een zeer sterke reeks een terugval, de Nasdaq waar er 9 sessies op rij winst werd geboekt moest 129 punten inleveren (-0,95%), ook de S&P 500 waar er 8 sessies op rij een plus werd behaald moest 0,8% inleveren. De Dow Jones verloor voor de 2e sessie op rij, de index tikte het 200-daags gemiddelde aan. De 10 jaar rente in de VS liep weer op tot rond de 4,65%, vanmorgen staat er 4,62% op de borden voorbeurs. Verder zien we dat de Brent olie wat oploopt tot rond de 80,4 dollar vanmorgen. De euro zien we rond de 1,066 dollar.

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 10 november:
Op Wall Street verloor uiteindelijk over de gehele breedte na een reeks sterke dagen, de S&P 500 verloor 0,8% terwijl de Nasdaq rond de 0,95% verloor. Ook de Dow Jones moest met 0,65% terug na een volatiele sessie. Wat opviel was dat de veiling van nieuwe obligaties tegenviel waardoor de rente opnieuw opliep, als iets niet makkelijk verkoopt moet men het aantrekkelijker maken en dus meer rente bieden. FED voorzitter Powell sprak donderdag ook in een panel over de inflatie, volgens Powell is het nog veel te vroeg om een definitief einde te maken aan de historische renteverhogingen van de afgelopen twee jaar. De FED verhoogde de rente dit jaar tot het hoogste niveau in 22 jaar om de inflatie te bestrijden en om daarmee de economische activiteit af te remmen.

De FED blijft streven naar een rente die "voldoende restrictief" is om de inflatie na verloop van tijd terug te brengen naar de doelstelling van 2%. Volgens Powell is er tot nu toe nog geen vertrouwen dat het doel al in zicht komt op de korte termijn. Wel liet hij de deur open om de rente bij de volgende bijeenkomst in december opnieuw te handhaven op het huidige niveau van 5,25 tot 5,50 procent.

En er sprak nog iemand donderdag, Kathleen O'Neill Paese van de St. Louis FED zei dat de centrale bank genoeg tijd en ruimte heeft om te wachten op nieuwe macrodata over de economie en inflatie voor dat men beslist of de rente gelijk moet blijven of nog een keer moet worden verhoogd. Het was ook O'Neill Paese die in september als een van de FED-leden voorspelde dat er dit jaar nog één renteverhoging komt.

De tienjaarsrente in de VS daalde de afgelopen week van het hoogste niveau in 16 jaar net boven de 5% tot net onder de 4,5% deze week. Donderdagavond noteerde de rente op 4,65% na de babbels van deze FED leden. Het optimisme werd dus even te groot en een te groot optimisme kan er ook voor zorgen dat er een nieuwe fase komt die ervoor kan zorgen dat de inflatie daardoor weer gaat oplopen. Het blijft allemaal moeilijk te beoordelen maar het blijft wel spannend uiteraard ...

Adyen:
Adyen sluit de sessie af met een winst van bijna 38% ten opzichte van woensdag. Tijdens een beleggersdag die woensdag plaatsvond in San Francisco heeft het management het een en ander gezegd wat goed overkwam op beleggers. Wel vreemd aangezien juist niet werd aangegeven dat de omzetgroei voor de komende jaren niet wordt verhoogd maar juist iets werd verlaagd tot tussen de 20% en 30%.

Signaaldiensten:
We hebben eind vorige week al wat posities opgenomen. Eerder aan het begin van de maand november werd er al winst genomen op enkele long posities zodat de eerste winst voor deze maand alvast binnen is wat betreft onze signaaldiensten. We blijven rustig handelen in deze markt die behoorlijk volatiel blijft.

Economische cijfers:

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we donderdag een negatieve sessie, de Dow Jones verloor donderdag 0,65% ofwel 220 punten terwijl de S&P 500 de sessie afsluit met 0,81% verlies. De Nasdaq (-0,94%) en de Nasdaq 100 (-0,82%) sluiten na 9 sessies met winst nu uiteindelijk wat lager, de SOX index verloor (-0,59%). De Dow Transport index verloor 1,04%.

Europa:
In Europa zien we een vrij sterke sessie en daarbij viel de AEX op met 2% winst. De DAX won donderdag 0,81% terwijl de Franse CAC 40 met 1,11% winst de sessie afsloot, de BEL 20 won 0,61%.

Rente 10 jaar VS:
De rente sluit na de woorden van enkele FED leden hoger donderdag, de 4,65% werd even opgezocht, vanmorgen staat de 10 jaar rente in de VS op 4,62%. De rente zakte even ver door maar zoals ik eerder al aangaf wacht er een stevige steun rond de 4,5%. Aan de bovenkant blijft de 5% staan als zware weerstand.

Verder blijf ik nog steeds herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten. We kunnen zeker niet ontkennen dat het ook zo is, zie het verloop van de rente en de Nasdaq maar tijdens de afgelopen 9 sessies ...

Olieprijs:
De Brent olie moest opnieuw fors inleveren de afgelopen dagen maar er kan wel eens een bodem staan net onder de 80 dollar. We zien onder de 80 dollar steun rond de 78 dollar (blauwe lijn op de grafiek). Weerstand nu rond de 82 dollar, later rond de 84 en 85 dollar weerstand.

Er zijn veel factoren die meespelen wat betreft de olie, eerst de economie die aan het verzwakken is maar aan de andere kant de spanningen die er spelen in het Midden-Oosten en die kunnen plots oplaaien naar andere regio's.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen op Wall Street vlak tot iets hoger, in Europa zien we dat de indicatie wat negatief is door de lagere futures. Dat komt omdat de daling op Wall Street pas begon na het slot van Europa.

In Azië zien we een negatieve sessie, de Hang Seng index staat 1,75% lager terwijl we de Nikkei zo'n 0,16% lager zien vanmorgen.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse AEX:
De AEX kende een zeer sterke sessie donderdag door het aandeel Adyen dat bijna 38% hoger sloot. De index won 14,5 punten ofwel 1,97%.

Dan ziet alles er plots wat anders uit, de index breekt de weerstand en stoot door tot rond de 750 punten waar we weerstand zien. Later nog weerstand rond de 754 en de 758 punten. Steun zien we nu eerst rond de 744 en de 740 punten, als de index daar weer onder zakt zien we rond de 735 en rond de 730 punten de volgende steun.

Let verder ook op het 200-daags gemiddelde rond de 751 punten uitkomt en waar de index nu niet ver onder staat.

De indicatoren verbeteren nu wat, de RSI staat boven de 50 (67) terwijl de MACD positief draait richting de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de AEX index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones die door de lijn over de toppen brak vorige week begint nu wat twijfels te tonen en moet inleveren. Steun nu de zone 33.800-33.850 punten waar zowel het 50-daags als het 200-daags gemiddelde uitkomen. Daar zien we nu ook de lijn over de toppen uitkomen en dat kan best een eerste duidelijke doel worden wat betreft de Dow Jones. Verder steun rond de 33.750 en de 33.500 punten.

Weerstand nu de top van woensdag rond de 34.250 punten, later rond de 34.450 punten weerstand.

De indicatoren moeten weer wat terug nu, de RSI staat nu boven de 50 (55) terwijl de MACD naar omhoog draait richting de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand september, oktober en die van deze maand november.

Resultaat deze maand (november)


Resultaat maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.