Beursdagboek Trader Guy 3 november 2023, 08:43

...

Stevige rally zowel in Europa als op Wall Street

3 november 2023, 08:43 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De rally zet door, vooral Wall Street zet een stevige reeks neer na de daling tijdens de maand oktober. We zien dat de Dow Jones een goeie 1500 punten winst boekt deze week en dat is fors. Ook de technologie indices zijn met een sterke reeks bezig die eind vorige week al begon. Veel indices komen nu bij een weerstand terecht dus het wordt opletten vanaf nu. De grote motor voor de rally is dat de rente zakt, we zien de 10 jaar rente nu rond de 4,67% terwijl dat aan het begin van de week nog dicht bij de 5% was. Het is nu wachten op de cijfers over de arbeidsmarkt vanmiddag, die worden om 13:30 bekend gemaakt. De Brent olie loopt weer wat op nu, voor een vat moet men vanmorgen 87,25 dollar betalen. De euro zien we vanmorgen rond de 1,063 dollar. De kans is groot dat we vandaag wat posities gaan opnemen voor de leden ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 3 november:
De beurzen in Europa en op Wall Street sluiten donderdag opnieuw flink hoger. Er is nu vooral sprake van een opluchtingsrally na de slechte maand oktober. Vooral de dalende rente zorgt voor optimisme, velen denken dat de FED nu ook klaar is met het verhogen van de rente. Zowel de ECB gaf dat aan vorige week, de FED liet de rente ook gelijk terwijl de Bank of England gisteren de rente ook op het huidige niveau hield.

De futures geven aan dat de markten vandaag de winsten van gisteren vasthouden, we zien een hogere start in Europa en Wall Street laat een klein verlies zien via de futures. Beleggers moeten nog reageren op de resultaten van Apple die gisteren nabeurs bekend werden gemaakt. Apple verkocht in het 4e kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer iPhones, maar de omzet daalde in de meeste regio's, inclusief China. De resultaten waren wel wat beter dan werd verwacht

Apple liet wel voor het 4e achtereenvolgende kwartaal een omzetdaling zien en de CFO van Apple Luca Maestri kon beleggers niet beloven dat de groei richting de vakantieperiode zou worden hervat. Hij gaf aan dat de totale omzet in het komende kwartaal “vergelijkbaar” zou zijn met dat van een jaar geleden toen Apple 117,1 miljard dollar aan inkomsten rapporteerde.

We hebben woensdag winst genomen op de LONG posities die we aan het begin van de week hadden opgenomen. Zo is de eerste winst voor deze maand alvast binnen wat betreft onze signaaldiensten. Ik verwacht dat we snel opnieuw wat posities kunnen opnemen voor de leden.

Economische cijfers:
Vandaag om 13:30 krijgen we de cijfers over de arbeidsmarkt in de VS, ook weer een moment waar de markt naar uit kijkt.

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we opnieuw een stevige plus nu de rente zakt, de Dow Jones won donderdag 1,7% winst ofwel 564 punten. De S&P 500 sluit de sessie af met 1,89% winst. De Nasdaq (+1,78%) en de Nasdaq 100 (+1,74%) sluiten ook hoger na opnieuw een volatiele sessie, de SOX index (+2,36%) deed het ook goed. Verder zien we dat de Dow Transport index 1,89% winst boekte.

In Europa zien we een behoorlijk positieve sessie, de AEX index won 1,91% terwijl de DAX de sessie met 1,48% winst afsloot. Verder zien we dat de Franse CAC 40 met 1,85% winst de sessie afsloot terwijl de BEL 20 afsloot met 2,36% winst.

Rente 10 jaar VS:
De rente blijft hoe dan ook een zeer belangrijke indicator voor het verloop van de markt en dat hebben we de afgelopen dagen gemerkt nu de rente zakt. De rente viel terug van rond de 4,9% naar vanmorgen rond de 4,67%. De indices laten daarop allemaal een stevig herstel zien na dat de rente begon te zakken. De 5% kunnen we voor even vergeten maar zeker nog niet uitsluiten. Aan volatiliteit nog altijd geen gebrek, de topzone komt uit net boven de 5%, rond de 4,55% kunnen we steun verwachten.

En ik blijf herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten.

Olieprijs:
De Brent olie blijft behoorlijk volatiel en stijgt nu opnieuw richting de oplopende steunlijn. De Brent blijft volatiel want het is de ene dag omlaag en de andere omhoog, de volatiliteit blijft uiteraard aanhouden door de spanningen in het Midden-Oosten. Weerstand nu rond de 88 dollar, steun rond de 85 dollar. Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 87,25 dollar.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen na de sterke sessie van gisteren op Wall Street vanmorgen wat hoger, de futures in Europa laten ook een plus zien. De markt zet het herstel door na een moeilijke fase, de bodemzone werd vorige week wel onder druk gezet. De rente zakt verder weg na de daling van woensdag na de FED, vanmorgen komt de rente uit rond de 4,67%, het lijkt erop dat we die 5% grens nu in ieder geval voor even mogen vergeten. De Brent olie herpakt zich en komt vanmorgen uit rond de 87,25 dollar.

In Azië zien we winst bij de Hang Seng index die 2,6% in de plus staat. De Nikkei bleef vandaag dicht door een feestdag in Japan.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones trekt behoorlijk door omhoog en na een dag of 4 pakt deze index maar liefst 1500 punten en dat is veel in zo'n korte tijd. We wisten dat er een stevige rally zou komen zodra de rente zakt maar het lijkt me overdreven dat er binnen 4 sessies al 5% herstel komt.

De Dow Jones zien we nu uitkomen rond een zware weerstand door de lijn over de toppen en meteen ook het 50-daags en het 200-daags gemiddelde. Na de rally verwacht ik wel een terugval vanaf deze weerstand, we kunnen daarop anticiperen met een positie.

Weerstand nu de 33.850 punten, later rond de 34.000 en de 34.250 punten weerstand. Steun zien we nu rond de 33.800 punten, later steun rond de 33.500 en de 33.250 punten. Verder rond de 33.000 punten steun.

De indicatoren verbeteren nu snel, de RSI staat boven de 50 terwijl de MACD draait onder de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de Dow Jones index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek Dow Jones:

Analyse DAX:
Een stevige stoot omhoog bij de DAX tot de weerstand, de index pakt een goeie 450 punten in 3 sessies. De index kan nu opnieuw naar omlaag draaien na het stevige herstel die ik zie als een opleving binnen de trend omlaag.

Weerstand nu eerst de 15.200 punten, later de 15.300 en de 15.400 punten als weerstand. Steun zien we nu eerst rond de 15.100 en later rond de 15.000 punten. Verder steun rond de 14.800 en de 14.700 punten steun.

De indicatoren verbeteren bij de DAX, de RSI staat nu net boven de 50 terwijl de MACD naar omhoog draait richting de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de DAX. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek DAX:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment geen posities meer open staan na dat we winst hebben genomen op de long posities woensdag. Zie hieronder de resultaten van de maand september, oktober en die van deze maand november. We zoeken nu opnieuw naar mogelijkheden bij enkele aandelen en de indices, vandaag nemen we mogelijk wat posities op.

Resultaat deze maand (november)


Resultaat maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.