Beursdagboek Trader Guy 30 oktober 2023, 08:44

...

Opnieuw spannende week voor beurzen, rentebesluit FED woensdag

30 oktober 2023, 08:44 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Deze week staat de agenda vol met items die belangrijk zijn om de markten volatiel te houden. Afgelopen vrijdag zien we een verdeelde sessie met over het algemeen verlies. Europa dat sterk aan de sessie begon moest opnieuw inleveren, Wall Street liet een meer verdeeld beeld zien met verlies bij de Dow Jones en de S&P 500 maar de Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten met winst vooral door dat Amazon fors omhoog ging na de cijfers van donderdag. De 10-jaars rente zien we rond de 4,85% vanmorgen, de rente blijft wel dicht bij de 5% hangen, een niveau dat vorige week een paar keer werd getest. De Brent olie blijft ook volatiel en beweegt tussen de pakweg 86 en 90 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,055 dollar. We zoeken deze week naar een punt om in te stappen met posities maar zoals u zelf ook merkt is dat niet makkelijk momenteel. De beurzen bewegen volatiel en dan ook nog in beide richtingen.

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 30 oktober:
Vrijdag verloren de beurzen merendeels buiten de technologie indices gerekend, Europa zakte vooral richting het slot verder weg om na een redelijke start van de sessie negatief te sluiten. Zo blijft Europa onder zowel het 50-daags en het 200-daags gemiddelde hangen en dat is een slecht teken. Het werd opnieuw een moeilijke week voor wat betreft de Europese beurzen maar ze presteerden beter dan de indices op Wall Street waar we op weekbasis grotere verliezen zien. Vooral de Dow Transport index ligt er belabberd bij met over de gehele week maar liefst 6,2% verlies.

Beleggers geven aan dat de negatieve invloed er vooral kwam door teleurstellende cijfers van de TOP-7 bedrijven, vooral de neerwaartse bijstellingen die men afgeeft vallen slecht.

Wall Street lag er vrijdag ook slecht bij, er was vooral verlies bij de traditionele sectoren. De technologie aandelen deden het beter want Amazon won bijna 7% na positieve kwartaalcijfers.

Beleggers wachten nu op een reeks economische cijfers en op de kwartaalcijfers van Apple die donderdag komt. Sterke cijfers zullen de markten opnieuw doen twijfelen want dan zal men snel denken dat de inflatie nog lang niet zal afnemen en dan begint alles weer opnieuw. Er moet in de VS hoe dan ook wat meer afkoeling komen.

Denk eraan dat de wintertijd in de VS pas komend weekend ingaat, dus alles begint op Wall Street een uurtje vroeger om 14:30.

Economische cijfers:
Deze week een reeks economische cijfers voor de boeg, let vooral op woensdag waar de FED met een rentebesluit komt om 19:00 door het tijdsverschil met Europa, de wintertijd gaat pas in op 4 november in de VS. Vrijdag om 13:30 krijgen we de cijfers over de arbeidsmarkt in de VS.

Kwartaalcijfers:
De kwartaalcijfers stromen nu dag na dag binnen, deze week zien we onder andere Mc Donalds, AMD, Pfizer, Shopify en vooral Apple dat donderdag met cijfers komt. De tabel hieronder toont u een overzicht.

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we dat de Dow Jones vrijdag 1,12% verloor ofwel 367 punten. De S&P 500 sluit de sessie af met 0,48% verlies. De technologie indices wisten wel met winst te sluiten, zowel de Nasdaq (+0,38) en de Nasdaq 100 (+0,5%) sluiten met winst na een volatiele sessie. Verder zien we dat de SOX index 1,21% hoger de sessie afsloot. De Dow Transport index verloor 0,72%, deze index blijft behoorlijk slecht presteren en zet de negatieve reeks door.

Op weekbasis zien we bij de Dow Jones 2,14% verlies, de Nasdaq verloor 2,62% terwijl de Nasdaq 100 over de gehele week 2,61% verloor. De SOX index sluit de week 2,69% lager, de S&P 500 verloor 2,53% terwijl de Dow Transport index 6,19% verloor.

In Europa sluiten de indices lager, we zien afgelopen vrijdag een verlies van 0,97% bij de AEX index, de DAX sluit de sessie af met 0,3% verlies. De Franse CAC 40 verloor 1,28% terwijl de BEL 20 met 0,14% verlies de sessie afsluit.

Op weekbasis viel het nog mee in Europa, er was er 0,28% verlies bij de AEX, de DAX verloor 0,75% terwijl de CAC 40 met 0,31% verlies de week afsloot.

Rente 10 jaar VS:
De rente stabiliseert nu een beetje, vanmorgen komt de rente uit rond de 4,85% wat nog altijd een springplank richting de 5% blijft. Aan volatiliteit geen gebrek dus, de topzone net boven de 5% zal een doel op zich blijven terwijl we rond de 4,8% steun kunnen verwachten.

De rente blijft momenteel enorm belangrijk voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices.

Olieprijs:
De Brent olie blijft enorm volatiel en won vrijdag weer fors, het is de ene dag omlaag en de andere omhoog. Aan volatiliteit geen gebrek bij de olie en dat zal door de spanningen in het Midden-Oosten zo blijven. Weerstand nu rond de 90 dollar, steun rond de 86-88 dollar.
Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen zowel in Europa als op Wall Street iets hoger. De markt kan nog steeds geen vuist maken en blijft volatiel. De rente blijft ook zoekende tussen de 4,8% aan de onderkant en de 5% aan de bovenkant. De Brent olie zit nu in een soort bandbreedte tussen de 86 en de 90 dollar.

In Azië zien we vanmorgen lagere koersen, de Nikkei staat 1% lager terwijl de Hang Seng index 0,15% lager staat.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse AEX:
De AEX speelt nog altijd met de bodemzone en dat zien we heel duidelijk op de grafiek, die steun komt uit rond de 715 punten. We zien nog geen echt duidelijk slot onder die 715 punten voorlopig maar we weten dat die 715 hoe dan ook een zeer belangrijk punt blijft op de korte termijn. De AEX en de andere indices in Europa zakken niet zo ver weg als de indices op Wall Street en dat kan ervoor zorgen dat de index wat makkelijker kan herstellen zodra Wall Street een draai naar omhoog maakt.

Steun dus rond die 715 punten, later als de index eronder sluit steun rond de 710-712 punten met daaronder de 705 en de 700-702 punten zone. Veel zal afhangen van wat de markt doet de komende sessies te beginnen met vandaag.

Weerstand nu eerst rond de 718 en de 723-725 punten, later rond de 730 en de 733 punten weerstand. Let ook vooral op de lijn over de toppen die voor een behoorlijke weerstand kan zorgen.

De indicatoren blijven hangen in de negatieve zone, de RSI onder de 50 en de MACD nog steeds onder de 0-lijn. Let ook op het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 733 punten uitkomt.

Om mee te doen met onze signalen kan dat nu voor €35 tot 1 januari. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit nu ook onder de belangrijke steun en moet verder inleveren tot rond de 32.400 punten. Het ziet er niet goed uit maar aan de andere kant kan deze index zich nu herpakken en dan ligt er ook heel wat ruimte omhoog tot de weerstand. Mogelijk komt er snel een kans om in te stappen bij deze index. De leden krijgen dan een mail en een SMS ...

Steun nu rond de 32.400 punten, later rond de 32.250 en de 32.000 punten. Weerstand kunnen we rond de 32.800 punten verwachten, later rond de 33.000 en de 33.250 punten weerstand.

De indicatoren blijven ook slecht, de RSI staat ruim onder de 50 terwijl de MACD weer negatief kruist onder de 0-lijn.

We handelen vaak op de indices zowel in Europa als op Wall Street en dus ook op de Nasdaq 100. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment geen posities lopen na dat we eerder deze maand winst hebben genomen. Zie hieronder de resultaten van deze maand (oktober) en die van vorige maand (september)

Resultaat deze maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.