Beursdagboek Trader Guy 2 november 2023, 08:41

...

Rente zakt behoorlijk, nu wachten we op Apple en de arbeidsmarkt

2 november 2023, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De FED deed niks en zei ook weinig over de volgende stappen, de markt denkt wel dat de FED nu klaar is met het verhogen van de rente. Toch moeten we er niet zo maar van uit gaan dat het ook zo is, we moeten de inflatie en de economische cijfers in de gaten blijven houden de komende tijd. Vanavond komt het grootste bedrijf op Wall Street met cijfers (Apple) en morgen krijgen we al een van de belangrijkste cijfers binnen, de werkgelegenheid. Verder zien we dat de rente nu wat meer terugzakt en dat de Brent olie rond de 85-85,5 dollar blijft hangen. De euro zien we vanmorgen rond de 1,061 dollar. We kijken uit naar het verloop vandaag en morgen, mogelijk kunnen we morgen (vrijdag) weer een paar posities opnemen voor de leden ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 2 november:
Wall Street kende een sterke sessie na dat de FED de rente gelijk hield binnen het bereik van 5,25%-5,50%. De centrale bank blijft op die manier afwachten hoe het resultaat van de eerdere verhogingen door gaan dringen bij de Amerikaanse economie. Toen Powell werd gevraagd naar een eerdere projectie voor nog een verhoging dit jaar antwoordde hij daar momenteel geen uitspraken over kon doen.

De rente op staatsobligaties daalde in ieder geval naar het laagste niveau sinds een dag of 10 en kwam onder de 4,8% uit. De weddenschappen op toekomstige renteverhogingen werden verschoven naar aanleiding van het nieuws. Volgens CME FedWatch is de kans ongeveer voor 73% ingeprijsd dat de FED de rente ook na de vergadering van januari stabiel zal houden. Eerder deze week kwam dat percentage nog uit op 59%.

Uiteindelijk won Wall Street woensdag na het besluit van de Federal Reserve om de rente op het hoogste niveau in 22 jaar te houden. Beleggers gokken er nu op centrale bank misschien wel klaar is met de renteverhogingen. Daardoor won de S&P 500 ruim 1%, terwijl de Dow Jones Industrial Average met bijna 0,7% steeg. De technologie indices wonnen meer, de Nasdaq steeg ongeveer 1,6%.

Nu is het wacht op de cijfers van Apple vanavond na het slot van Wall Street en op het banenrapport dat morgen vrij wordt gegeven om 13:30.

We hebben gisteren (woensdag) winst genomen op de LONG posities die we aan het begin van de week hadden opgenomen. Zo is de eerste winst voor deze maand alvast binnen wat betreft onze signaaldiensten. Ik verwacht dat we morgen opnieuw wat posities kunnen opnemen voor de leden.

Economische cijfers:
Vrijdag om 13:30 krijgen we de cijfers over de arbeidsmarkt in de VS, ook weer een moment waar de markt naar uit kijkt.

Kwartaalcijfers:
De kwartaalcijfers stromen nu dag na dag binnen, vanavond nabeurs komt Apple met cijfers. Via de tabel hieronder ziet u een overzicht.

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we een mooie plus na het rentebesluit van de FED en vooral na de woorden van Powell bij de persconferentie. De Dow Jones won woensdag 0,67% winst ofwel 222 punten. De S&P 500 sluit de sessie af met 1,05% winst. De Nasdaq (+1,64%) en de Nasdaq 100 (+1,77%) sluiten hoger na opnieuw een volatiele sessie, de SOX index (+2,33%) deed het ook goed. Verder zien we dat de Dow Transport index het woensdag ook goed deed met 0,9% winst.

In Europa zien we een positieve sessie, de AEX index won 0,51% terwijl de DAX de sessie met 0,76% winst afsloot. Verder zien we dat de Franse CAC 40 met 0,68% winst de sessie afsloot terwijl de BEL 20 afsloot met 0,58% winst.

Rente 10 jaar VS:
De rente blijft hoe dan ook een zeer belangrijke indicator voor het verloop van de markt en dat hebben we gisteren opnieuw kunnen merken. De rente viel terug van rond de 4,9% naar vanmorgen rond de 4,73%. De indices wonnen allemaal na dat de rente begon te zakken. De 5% kunnen we voor even vergeten maar zeker nog niet uitsluiten. Aan volatiliteit nog altijd geen gebrek, de topzone komt uit net boven de 5%, rond de 4,55% kunnen we steun verwachten.

En ik blijf herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten.

Olieprijs:
De Brent olie blijft behoorlijk volatiel en verloor woensdag opnieuw behoorlijk om voor de 2e sessie op rij onder de oplopende steunlijn te sluiten. Bij de Brent blijft volatiel want het is de ene dag omlaag en de andere omhoog, de volatiliteit blijft uiteraard aanhouden door de spanningen in het Midden-Oosten. Weerstand nu rond de 90 dollar, steun rond de 85 dollar. Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 85,4 dollar.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen na de sterke sessie van gisteren op Wall Street vanmorgen wat hoger, de futures in Europa laten ook een plus zien. De markt zet het herstel door na een moeilijke fase, de bodemzone werd vorige week wel onder druk gezet. De rente zakt na het besluit van de FED over de rente gisteren nog wat verder terug tot rond de 4,73%, het lijkt erop dat we die 5% grens nu even mogen vergeten. De Brent olie blijft wat hangen rondom de 85 dollar, vanmorgen kost een vat Brent 85,4 dollar.

In Azië zien we winst bij de Nikkei, de index staat zo'n 1,2% hoger, de Hang Seng index staat 0,65% in de plus.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse AEX:
De AEX herpakt zich nu duidelijk vanaf de steunzone die we rond de 714-715 punten zien uitkomen. We merken dat als er herstel komt het ook redelijk snel tot boven de 720 punten gaat. De eerste weerstand zien we nu rond de 725 punten. Als de index boven die 725 punten kan doortrekken dan zien we snel de 732 punten als redelijk zware weerstand op de grafiek. Bij die 732 punten komen er nu 3 lijnen uit, eerst de lijn over de toppen, de horizontale lijn onder enkele bodems en meteen ook het 50-daags gemiddelde.

Steun blijft uiteraard die 714-715 punten, de index herpakte zich vanaf die zone nu al een keer of 10 en dat maakt die zone behoorlijk belangrijk als steun. Onder deze steun ligt de weg open richting de 708 punten en de 702 punten.

De indicatoren blijven nog steeds hangen in de negatieve zone, de RSI staat nog onder de 50 terwijl de MACD nog steeds onder de 0-lijn blijft.

Om mee te doen met onze signalen op de AEX index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Apple:
Apple komt donderdag nabeurs met cijfers, het wordt een belangrijk moment voor de markt want het is het grootste bedrijf op Wall Street. Apple sluit opnieuw met een mooie plus woensdag en staat nu ruim boven het 200-MA, dat blijft een belangrijk niveau om in de gaten te houden de komende sessies. Apple heeft al een stevige correctie achter de rug de afgelopen weken, via de grafiek zien we vooral lagere toppen en lagere bodems. De afgelopen 4 sessies en net voor de kwartaalcijfers herpakt het aandeel zich duidelijk na het testen van de lijn onder de bodems.

We kunnen niet voorspellen wat Apple gaat doen na de cijfers maar de kans lijkt me redelijk groot dat het herstel nog even doorzet tot rond het 50-daags gemiddelde dat rond de 176-177 dollar uitkomt. Verder zien we nog weerstand rond de 178 dollar door de lijn over de toppen en de 180 dollar waar we ook nog een weerstand zien uitkomen.

De cijfers zullen vanavond nabeurs veel bepalen over het verdere verloop, als die meevallen krijgen we mogelijk een beweging omhoog dan beperkt tot rond die 178-180 dollar.

Steun nu eerst rond de 170 dollar, later rond de 167 dollar waar we de bodem van dinsdag zien uitkomen, later steun rond de 164 dollar waar nu de lijn onder de bodems uitkomt.

De indicatoren verbeteren wat, de RSI staat nu rond de 50 en de MACD lijkt te draaien richting de 0-lijn.

We handelen via Guy Trading op aandelen zoals Apple, ook als we kiezen voor de Nasdaq 100 kunnen we meeliften op een aandeel als Apple via de andere signaaldiensten. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Apple:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment geen posities meer open staan na dat we winst hebben genomen op de long posities woensdag. Zie hieronder de resultaten van de maand september, oktober en die van deze maand november. We zoeken nu opnieuw naar mogelijkheden bij enkele aandelen en de indices.

Resultaat deze maand (november)


Resultaat maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.