Beursdagboek Trader Guy 1 november 2023, 08:53

...

Vanavond de FED, morgen Apple met cijfers ...

1 november 2023, 08:53 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De maand oktober ligt achter ons, de vraag is of de vaak sterke maand november goed kan opstarten? De markt wacht met een kleine positieve flow op de FED die vanavond met het rentebesluit komt en op de belangrijke cijfers van Apple die morgen nabeurs komen. De Brent olie kreeg opnieuw een tik omlaag en geraakte tot rond de 85 dollar, vanmorgen staat de olie rond de 85,7 dollar. Verder loopt de rente voorafgaand aan het rentebesluit weer wat op, de 10 jaars rente zien we vanmorgen rond de 4,9%. De euro staat rond de 1,057 dollar en blijft vrij stabiel rondom dit niveau liggen al meerdere dagen. We zitten met wat posities in de markt sinds gisteren, meedoen kan uiteraard via de aanbieding tot 1 januari 2024 ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 1 november:
Wall Street verloor voor de 3e maand op rij maar we zien wel herstel de afgelopen dagen omdat beleggers verwachten dat de FED niet veel zal doen vanavond. De verwachting is dat de rente gelijk blijft, de vraag is wat FED voorzitter Powell zal melden na het besluit tijdens zijn persconferentie. De Dow Jones won 0,4% terwijl de S&P 500 met 0,7% winst de sessie afsloot. De beide Nasdaq indices wonnen rond de 0,5% dinsdag.

Obligaties boekten wat winst door dat het Amerikaanse ministerie van Financiën de inschatting verlaagde over de groote van de leningen die in het 4e kwartaal nodig zijn. Daardoor nam de druk op de markten wat af. De rente op tienjarige staatsobligaties sloot de handelsdag redelijk vlak af en noteerde rond de 4,87%, vanmorgen staat de rente op ongeveer 4,9%.

Beleidsmakers van de FED hebben laten doorschemeren dat de recente stijging van de rente op staatsobligaties een factor zou kunnen zijn bij hun besluitvorming. We merken het verkrappend effect daarvan. Beleggers zijn nu zeer gefocust op de vraag of de FED de rente stabiel zal houden, zoals het merendeel van de economen verwachten of zal er onverwacht toch nu nog een laatste verhoging komen als verrassing vanavond? Hoe dan ook, het verhaal na het besluit zal veel belangrijker worden dan de beslissing zelf.

In september hield de FED de rente stabiel binnen de range van 5,25%-5,50% en dat blijft de hoogste rente in 22 jaar. Toch denkt de markt dat er dit jaar nog 1 extra renteverhoging nodig zal zijn om de inflatie lager richting het doel van 2% terug te dringen. Laten we zeggen dat de markt er al rekening mee begint te houden.

Daarnaast wacht de markt ook op de cijfers van Apple en op het banenrapport dat vrijdag vrij wordt gegeven om 13:30.

Denk er ook aan dat de wintertijd in de VS pas komend weekend ingaat, dus alles begint op Wall Street een uurtje vroeger om 14:30.

Economische cijfers:
Deze week een reeks economische cijfers voor de boeg, let vooral op de FED met het rentebesluit dat komt om 19:00 vanavond (woensdag), een uur eerder dan normaal door dat de wintertijd pas in op 4 november ingaat in de VS. Vrijdag om 13:30 krijgen we de cijfers over de arbeidsmarkt in de VS.

Kwartaalcijfers:
De kwartaalcijfers stromen nu dag na dag binnen, deze week wachten we vooral op Apple dat morgen nabeurs met cijfers komt. Bij de tabel hieronder ziet u een overzicht.

Marktoverzicht:
Op Wall Street lijkt het op een zeer sterke sessie maar toch was er opnieuw divergentie tussen de sectoren. De Dow Jones kende maandag een sterke sessie met 0,38% winst ofwel 124 punten. De S&P 500 sluit de sessie af met 0,65% winst. De Nasdaq (+0,48) en de Nasdaq 100 (+0,52%) sluiten hoger na opnieuw een volatiele sessie, de SOX index (+0,96%) deed het ook goed. De Dow Transport index won voor de 2e sessie op rij na een lange reeks met verlies, de index sluit dinsdag 0,5% hoger.

In Europa zien we ook een positieve sessie, de AEX index won 0,64%, ook de DAX won 0,64%. Verder zien we dat de Franse CAC 40 met 0,87% winst de sessie afsloot terwijl de BEL 20 een winst van 1,55% laat zien.

Rente 10 jaar VS:
De rente blijft een belangrijke indicator voor de markt, vanmorgen komt de rente uit rond de 4,9% en zo blijft dat nog altijd een springplank richting die 5%. Aan volatiliteit geen gebrek dus, de topzone komt net boven de 5% uit en dat zal een doel op zich blijven, rond de 4,8% kunnen we steun verwachten.

De rente blijft momenteel enorm belangrijk voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices.

Olieprijs:
De Brent olie blijft behoorlijk volatiel en verloor dinsdag opnieuw behoorlijk om onder de oplopende steunlijn te sluiten. Bij de Brent blijft het de ene dag omlaag en de andere omhoog, de volatiliteit blijft aanhouden bij het verloop van de olie door de spanningen in het Midden-Oosten. Weerstand nu rond de 90 dollar, steun rond de 85 dollar. Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 85,7 dollar.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen na de redelijke sessie op Wall Street van dinsdag wat in de plus in Europa, de futures op Wall Street staan nagenoeg vlak. De markt probeert nu wel wat te herstellen na enkele keren de bodemzone onder druk te hebben gezet. De rente loopt vanmorgen weer wat op tot rond de 4,9% na gisteren wat dichter bij de 4,85% uit te komen. De Brent olie viel terug tot rond de 85 dollar, we zien wat herstel vanmorgen tot rond de 85,7 dollar.

In Azië zien we een stevige winst bij de Nikkei, de index staat zo'n 2,15% hoger, de Hang Seng index staat 0,2% in de plus.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse AEX:
De AEX herpakt zich opnieuw vanaf de steunzone die we rond de 714-715 punten zien uitkomen. We merken dat als er herstel komt het ook redelijk snel tot boven de 720 punten gaat. De eerste weerstand zien we nu rond de 721 punten, later rond de 725 punten weerstand. Als de index boven die 721 punten doortrekt dan zien we snel de 732 punten als redelijk zware weerstand op de grafiek. Bij die 732 punten komen er nu 3 lijnen uit, eerst de lijn over de toppen, de horizontale lijn onder enkele bodems en meteen ook het 50-daags gemiddelde.

Steun blijft uiteraard die 714-715 punten, de index herpakte zich vanaf die zone nu al een keer of 10 en dat maakt die zone behoorlijk belangrijk als steun. Onder deze steun ligt de weg open richting de 708 punten en de 702 punten.

De indicatoren blijven nog steeds hangen in de negatieve zone, de RSI staat nog onder de 50 terwijl de MACD nog steeds onder de 0-lijn blijft.

Om mee te doen met onze signalen op de AEX index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Apple:
Apple komt donderdag nabeurs met cijfers, het wordt een belangrijk moment voor de markt want het is het grootste bedrijf op Wall Street. Toevallig zien we dat Apple sluit op het 200-MA en dat blijft meteen ook een belangrijke lijn. Apple heeft ook een stevige correctie achter de rug de afgelopen weken en we zien op de grafiek lagere toppen. De afgelopen 3 sessies herpakt het aandeel zich na het testen van de lijn onder de bodems.

We kunnen niet zeggen wat Apple gaat doen na de cijfers maar de kans lijkt me redelijk groot dat er een herstel komt tot ofwel het 50-daags gemiddelde dat rond de 177 dollar uitkomt waar we ook de lijn over de toppen zien uitkomen.

De cijfers zullen dus veel bepalen, als die meevallen krijgen we mogelijk een mooie beweging omhoog maar beperkt tot rond die 177 dollar.

Steun nu eerst rond de 167 dollar waar we de bodem van dinsdag zien uitkomen, later steun rond de 164 dollar waar de lijn onder de bodems uitkomt.

De indicatoren verbeteren wat, de RSI nog onder de 50 en de MACD lijkt te gaan draaien onder de 0-lijn.

We handelen via Guy Trading op aandelen zoals Apple, ook als we kiezen voor de Nasdaq 100 kunnen we meeliften op een aandeel als Apple via de andere signaaldiensten. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Apple:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment enkele posities lopen die meteen voor de maand november meedoen. Zie hieronder de resultaten van oktober en die van september.

Resultaat deze maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.