Beursdagboek Trader Guy 31 oktober 2023, 08:36

...

Dow Jones fors hoger, Europa blijft wat hangen momenteel

31 oktober 2023, 08:36 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De markt wacht nu vooral op meerdere cijfers en de FED die woensdag met een besluit over de rente komt. De rente zal zoals het er nu naar uit ziet gelijk blijven maar men zal vooral luisteren naar wat FED voorzitter Powell te melden heeft. Donderdag komt Apple met kwartaalcijfers maar er komen nog een hele reeks andere bedrijven met hun cijfers. Vrijdag krijgen we dan nog de werkgelegenheid uit de VS. De markt ligt er nog altijd matig tot slecht bij ook al was er herstel gisteren. Het is de laatste dag van de maand, ook dat kan vandaag meespelen. De 10 jaars rente in de VS blijft met nu 4,85% nog dicht bij de 5% hangen, de Brent olie zien we rond de 86.5 dollar vanmorgen. De euro staat rond de 1,061 dollar en loopt weer wat op. We moeten nog altijd voorzichtig blijven wat betreft het handelen, we zien nog te veel divergentie tussen de verschillende indices. Het is moeilijk om de juiste richting in te schatten op dit moment en zeker met de FED en de cijfers die we in de loop van de week nog gaan krijgen ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 31 oktober:
We zien maandag een fors herstel op Wall Street na de redelijke uitverkoop in de loop van vorige week. Toch kijken beleggers uit naar enkele grote meetmomenten voor de markt in de loop van deze week. Woensdag komt de FED met een besluit over de rente en hun verwachting voor later dit jaar maar men kijkt ook vooral uit naar de cijfers van Apple die donderdag nabeurs komen en de cijfers over de werkgelegenheid die vrijdag bekend worden gemaakt. De benchmark S&P 500 boekte maandag 1,2% winst terwijl de Dow Jones 1,6% hoger geraakte.

Hoe dan ook, men richt nu de blik op de FED en Apple wat het grootste bedrijf in de S&P 500 en wereldwijd is. Het is afwachten hoe die cijfers worden ontvangen door beleggers. Apple maakt al een redelijke correctie door vanaf de top dus het zou kunnen dat als een en ander meezit het aandeel opnieuw kan stijgen richting de pakweg 180-185 dollar. Beleggers zullen zeker ook nauwlettend het Amerikaanse banenrapport over de maand oktober bekijken vrijdag.

In Europa kwamen er ook wat cijfers naar buiten, de economie in Duitsland kromp in het 3e kwartaal is met 0,1%. En zo werd de groei van 0,1% in het 2e kwartaal opnieuw weg geveegd. De 10 jaars rente op de Duitse Bund daalde mede daardoor richting de 2,82%. Zwakke economische cijfers in de eurozone zouden het rendement op langlopende obligaties verder kunnen laten zakken tot rond 2,5% denken economen. Vandaag krijgen we inflatiecijfers uit Europa, we zijn zeer benieuwd of de inflatie verder afneemt hier.

Denk er ook aan dat de wintertijd in de VS pas komend weekend ingaat, dus alles begint op Wall Street een uurtje vroeger om 14:30.

Economische cijfers:
Deze week een reeks economische cijfers voor de boeg, let vooral op woensdag waar de FED met een rentebesluit komt om 19:00 door het tijdsverschil met Europa, de wintertijd gaat pas in op 4 november in de VS. Vrijdag om 13:30 krijgen we de cijfers over de arbeidsmarkt in de VS.

Kwartaalcijfers:
De kwartaalcijfers stromen nu dag na dag binnen, deze week zien we onder andere nog Caterpillar, AMD, Pfizer, Shopify en vooral Apple dat donderdag met cijfers komt. De tabel hieronder toont u een overzicht.

Marktoverzicht:
Op Wall Street lijkt het op een zeer sterke sessie maar toch was er opnieuw divergentie tussen de sectoren. De Dow Jones kende maandag een sterke sessie met 1,58% winst ofwel 511 punten. De S&P 500 sluit de sessie af met 1,2% winst. Ook de Nasdaq (+1,16) en de Nasdaq 100 (+1,09%) sluiten hoger na opnieuw een volatiele sessie. Wel zien we een opvallend verlies bij de SOX index (-1,3%). De Dow Transport index won dan weer na een zeer slechte reeks, de index sluit maandag 2% hoger.

In Europa was er maandag een vrij kalme sessie met een verdeeld slot. De AEX index verloor 0,03% terwijl de DAX de sessie afsloot met 0,2% winst. Verder zien we dat de Franse CAC 40 met 0,44% winst de sessie afsloot terwijl de BEL 20 afsloot met een winst van 0,33%.

Rente 10 jaar VS:
De rente blijft een belangrijke indicator voor de markt, vanmorgen komt de rente uit rond de 4,85% en dat blijft nog altijd een springplank richting die tot rond de 5%. Aan volatiliteit geen gebrek dus, de topzone komt net boven de 5% uit en dat zal een doel op zich blijven, rond de 4,8% kunnen we steun verwachten.

De rente blijft momenteel enorm belangrijk voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices.

Olieprijs:
De Brent olie blijft behoorlijk volatiel en verloor maandag fors, het is de ene dag omlaag en de andere omhoog. Aan volatiliteit geen gebrek bij de olie en dat zal door de spanningen in het Midden-Oosten zo blijven. Weerstand nu rond de 90 dollar, steun rond de 85-86 dollar. Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 86,5 dollar.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen na de redelijke sessie op Wall Street iets lager, de futures in Europa zien we wat hoger. De markt kan nog steeds geen echte richting vinden en alle indices blijven daardoor volatiel. De rente blijft ook zoekende tussen de 4,8% aan de onderkant en de 5% aan de bovenkant en staat nu rond de 4,85%. De Brent olie die opnieuw verloor maandag komt nu uit rond de 87 dollar en blijft zo binnen de bandbreedte 86 en de 90 dollar hangen.

In Azië zien we vanmorgen een wisselend beeld met de Nikkei die rond de 0,6% hoger staat terwijl de Hang Seng index op 1,55% verlies staat.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse DAX:
De DAX sluit maandag iets in de plus (0,2%) zodat we er weinig mee kunnen doen, de DAX volgde de Dow Jones niet om een voorbeeld te nemen. Wel blijven de indices volatiel maar we zien ook voorzichtigheid door dat er in de loop van de week cijfers komen en ook de FED komt woensdag met het rentebesluit.

De DAX blijft onder de 15.000 punten maar we zien wel dat er bodemvorming gaande is, voorlopig in ieder geval. Weerstand nu eerst rond de 14.800 punten, later rond de 15.000 punten weerstand. Verder de 15.100 en de 15.200 punten als weerstand zien we op de grafiek.

Steun nu in eerste instantie rond de 14.700 punten, later rond de 14.600 punten steun door de lijn onder de bodems. Verder nog steun rond de 14.500 en de 14.350 punten.

De indicatoren blijven hangen in de negatieve zone, de RSI staat nog ruim onder de 50 en de MACD nog steeds ver onder de 0-lijn. Let ook op het 50-daags gemiddelde dat nu ver boven de slotstand uitkomt rond de 15.425 punten.

Om mee te doen met onze signalen kan dat nu voor €35 tot 1 januari. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones draait volledig maandag en pakt zo meteen de weerstand terug waar de index afgelopen vrijdag door is gezakt. De index won 511 punten (1,58%) en staat zo weer dicht bij de 33.000 punten.

Steun nu rond de 32.750 punten, later rond de 32.500 en de 32.250 punten waar de index afgelopen vrijdag naartoe zakte. Weerstand kunnen we rond de 33.000 punten verwachten, later rond de 33.250 en de 33.500 punten weerstand.

De indicatoren blijven nog slecht met de RSI onder de 50 maar die loopt nu wel weer op. De MACD blijft negatief onder de 0-lijn. Opnieuw ging het behoorlijk snel zodat er amper tijd was om iets te doen met de Dow Jones, niet alle indices volgden dezelfde richting maandag. Dan handel je op divergentie wat gevaarlijk is.

We handelen vaak op de indices zowel in Europa als op Wall Street en dus ook op de Nasdaq 100. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment geen posities lopen na dat we eerder deze maand winst hebben genomen. Zie hieronder de resultaten van deze maand (oktober) en die van vorige maand (september)

Resultaat deze maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.