Beursdagboek Trader Guy 6 november 2023, 08:55

...

Sterkste week sinds lange tijd gehad, Correctie lijkt nu normaal

6 november 2023, 08:55 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De markten laten een wel zeer sterke week na met overal een stevige plus op weekbasis. De rente was zoals ik al aangaf in de vorige updates reden nummer 1 om de markten steun te bieden en dat hebben we gemerkt. De rente kan wel al een bodem hebben neergezet want die loopt nu weer wat op en staat vanmorgen rond de 4,59%. De Brent olie die we ook volgen blijft zoeken naar een duidelijke richting, nu is het de ene dag omhoog en de andere omlaag ... De Brent komt vanmorgen uit op 85,7 dollar. De euro valt ook op met een stijging, we zien de munt nu rond de 1,074 dollar, afgelopen week draaide de euro rond de 1,05 dollar. Wat betreft de signaaldiensten hebben we enkele posities open staan sinds vrijdag, u kunt de posities nog opnemen.

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 6 november:
De beurzen reageerden over het algemeen positief op het Amerikaanse banenrapport dat wat slechter was dan werd verwacht. Vooral Wall Street wist er nog een mooie plus uit te slepen omdat de economie nu echt wat slechter aan het worden is. Ook de dollar die goedkoper werd werkte mee aan een verder positief verloop. De Dow Jones won 0,65% terwijl de S&P 500 met 0,95% winst de sessie afsloot. De beide Nasdaq indices wonnen zo'n 1,2% en 1,4%.

Europa had het wat moeilijker en dat kwam vooral door dat de euro sterker werd, onze munt won zo'n 2 cent ten opzichte van de dollar na de matige cijfers in de VS. De AEX sloot vlak, de DAX won ongeveer 0,3% vrijdag. Europa nam dus wat winst richting het weekend.

De scherpe daling van de obligatierentes hielpen de markten de afgelopen dagen aan een behoorlijk positief sentiment. Hoe dan ook zijn alle beurzen nogal positief de maand november ingegaan na een zeer zwakke oktobermaand. De rally kan echter nog altijd een stevig herstel binnen een langere downtrend zijn. Alles zat een beetje mee vorige week maar hoe zal alles deze week uitpakken?

We hebben afgelopen vrijdag wat posities opgenomen. Eerder in de week hadden we al winst genomen op enkele long posities zodat de eerste winst voor deze maand alvast binnen is wat betreft onze signaaldiensten. We blijven rustig handelen in deze markt die behoorlijk volatiel blijft.

Economische cijfers:
De economische agenda staat niet zo vol deze week, woensdag en donderdag spreekt Powell en dat is het zo een beetje wat betreft de VS.

Kwartaalcijfers deze week:

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we opnieuw hogere koersen, de Dow Jones won vrijdag 0,66% winst ofwel 222 punten. De S&P 500 sluit de sessie af met 0,94% winst. De Nasdaq (+1,38%) en de Nasdaq 100 (+1,21%) sluiten ook hoger na opnieuw een volatiele sessie, de SOX index (+2,55%) deed het ook goed. Verder zien we dat de Dow Transport index 1,59% winst boekte.

Op Wall Street kregen we een wel zeer sterke week, op weekbasis won de Dow Jones 5,1%, de S&P 500 ging er met 5,85% op vooruit. De Nasdaq won 6,6% terwijl de Nasdaq 100 met 6,5% hoger de week afrondde. De SOX won 7,05% terwijl de Dow Transport op weekbasis er met 7,05% op vooruit ging. Een zeer stevige rally op Wall Street dus ...

Europa:
In Europa zien we een behoorlijk positieve sessie, de AEX index won afgelopen vrijdag amper met 0,04% terwijl de DAX de sessie met 0,3% winst afsloot. Verder zien we dat de Franse CAC 40 vrijdag 0,16% verloor terwijl de BEL 20 met 1,36% winst de sessie afsloot.

Op weekbasis won de AEX 3,1%, de DAX geraakte over de gehele week 3,4% hoger. De CAC 40 won 3,7% terwijl de BEL 20 met een winst van maar liefst 6,5% de week afsloot.

Rente 10 jaar VS:
De rente zakt behoorlijk terug na het rentebesluit van afgelopen woensdag, de rente zakte zelfs even terug naar 4,48% vrijdag maar staat vanmorgen rond de 4,59% en loopt dus weer wat op. Die 4,5% kan wel een bodem worden nu, de vraag is hoe lang we tussen de pakweg 4,5% en de 5% gaan schommelen en hoe snel dat gaat? Dat kan de beurzen hoe dan ook volatiel houden want de rally was naar mijn beleving veel te fors.

Verder blijf ik herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten.

Olieprijs:
De Brent olie laat vrijwel elke dag een behoorlijke beweging zien, de ene dag omhoog en de andere omlaag. Onzekerheid over de economie tegen de spanningen in het Midden-Oosten, dat samen bepaald het verloop van de rente.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen op Wall Street vlak tot wat hoger, de futures in Europa laten ook een vlak verloop zien. De markt lijkt nu op adem te komen na de stevige rally van vorige week die enorm was. De rente zakt nog wat verder weg na de daling van afgelopen woensdag, vanmorgen komt de rente uit rond de 4,59%, het lijkt erop dat we die 5% grens nu in ieder geval voor even mogen vergeten. De Brent olie herpakt zich en komt vanmorgen uit rond de 85,5 dollar.

In Azië zien we winst bij de Hang Seng index die 1,55% in de plus staat. De Nikkei staat vanmorgen zo'n 2,3% hoger.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse AEX:
De AEX viel wat stil vrijdag en lijkt de stijging achter de rug te hebben, we zien dat het door de weerstand komt door de lijn over de toppen sinds begin september. Er werden enkele weerstanden doorbroken vorige week, de index staat nu al een behoorlijk eind boven de belangrijke 713-715 punten steunzone. De index sloot ook voor het eerst sinds midden augustus boven het 50-daags gemiddelde.

Steun zien we nu eerst rond de 731 punten, als de index daar weer onder zakt zien we rond de 725 punten de volgende steun. Verder rond de 718 en de 713-715 punten steun.

Weerstand nu eerst die lijn over de toppen die rond de 740 punten uitkomt. Bij een uitbraak rond de 745-747 punten weerstand. Verder zien we het 200-daags gemiddelde rond de 751 punten als mogelijk doel bij een uitbraak.

De indicatoren verbeteren nu snel, de RSI staat boven de 50 (58) terwijl de MACD draait positief onder de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de AEX index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 herpakt zich zeer fors en zelfs tot rond de lijn over de toppen vanaf juli. Toch opletten nu want na de overdrijving omlaag zien we nu duidelijk een overdrijving naar omhoog. De weerstand nu maar even in de gaten houden rond de 15.200 punten. De Nasdaq 100 staat nu ook weer boven het 50-daags gemiddelde. De index won maar liefst 1100 punten in pakweg 6 sessies.

Weerstand nu eerst die 15.200 punten, later rond de 15.300 en de 15.500 punten weerstand. Steun zien we nu eerst rond de 14.950 punten, later rond de 14.750 punten en rond de 14.500 punten steun.

De indicatoren verbeteren stevig na de rally, de RSI staat nu boven de 50 (58) terwijl de MACD naar omhoog draait richting de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Nasdaq 100. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand september, oktober en die van deze maand november. We zoeken nu opnieuw naar mogelijkheden bij enkele aandelen en de indices, vandaag nemen we mogelijk wat posities op.

Resultaat deze maand (november)


Resultaat maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.