Beursdagboek Trader Guy 13 november 2023, 08:51

...

Nasdaq fors hoger vrijdag, Brent olie en de rente herpakken zich

13 november 2023, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Een stevige stijging op Wall Street afgelopen vrijdag terwijl Europa wat verloor. De stijging begon op Wall Street pas na het slot in Europa zodat we hier niet konden meeliften op de stevige eindrally daar. De 10 jaar rente liep op tot rond de 4,65% in de VS, de Brent olie herpakte zich ook na meerdere dagen fors in te leveren. De markt wacht deze week op belangrijke inflatiecijfers, morgen krijgen we al de CPI in de VS en woensdag de PPI en de retail cijfers. Een meer gevulde agenda deze week wat betreft economische data. De euro staat vanmorgen rond de 1,07 dollar. We bekijken deze week hoe we met de posities om zullen gaan, we nemen de tijd zoals we dat altijd doen ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 13 november:
Op Wall Street vrijdag behoorlijk wat hogere koersen zonder dat we daar een verklaring voor kunnen vinden, de rente liep weer op terwijl de Brent olie ook winst boekte. Vooral de Nasdaq won fors en dat was best vreemd nu de rente opkrabbelde van pakweg 4,5% naar 4,65%. Neemt men al voorsprong op de inflatiecijfers die morgen bekend worden gemaakt? Dan zal de inflatie behoorlijk mee moeten vallen om en de indices hoog te houden en om de rente weer richting of onder de 4,5% te sturen.

Europa verloor vrijdag toen Wall Street nog amper hoger stond, de stijging begon pas na het slot van Europa op Wall Street. Na de toespraak van FED voorzitter Jerome Powell op donderdagavond, waaruit bleek dat hij er niet zeker van is dat de centrale bank al genoeg heeft gedaan om de inflatie verder terug te dringen richting het doel van 2% waar de FED zich aan wil houden. Nadat hij tijdens de persconferentie na de FED vergadering van vorige week wat meer dovish uitliet klonk hij nu weer veel havik achtiger. Zo blijft alles nogal moeilijk in te schatten, het valt wel op dat iedere positieve toon beleggers doen overdrijven.

De tienjaarsrente in de VS daalde de afgelopen weken van het hoogste niveau in 16 jaar net boven de 5% tot net onder de 4,5% vorige week. Toch bereikte de rente vrijdagavond 4,65% op slotbasis. Daarom blijft het vreemd dat de indices vrijdag fors hoger de sessie afsloten op Wall Street. We zijn dan ook zeer benieuwd wat de rente en de indices deze week gaan doen, een correctie zou nu logisch moeten zijn maar we weten nooit. Ik hou me vast aan een terugval na de naar mijn mening zeer overdreven stijging in zo'n korte tijd.

Kwartaalcijfers deze week:

Signaaldiensten:
We hebben al wat posities opgenomen. Eerder aan het begin van de maand november werd er al winst genomen op enkele long posities zodat de eerste winst voor deze maand alvast binnen is wat betreft onze signaaldiensten. We blijven rustig handelen in deze markt die behoorlijk volatiel blijft.

Economische cijfers:

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we vrijdag een verrassende stijging die op gang kwam na het slot van Europa. De Dow Jones won vrijdag 1,15% ofwel 391 punten terwijl de S&P 500 de sessie afsloot met 1,56% winst. De Nasdaq (+2,05%) en de Nasdaq 100 (+2,25%) sluiten fors hoger, beide Nasdaq indices wonnen voor de 10e keer in 11 sessies, de SOX index won ook fors met 4,04%. De Dow Transport index won vrijdag 1,12%.

Europa:
In Europa zien we een vrijdag wat verlies, de AEX verloor 0,38% terwijl de DAX met 0,77% verlies de sessie afsloot. Verder verloor de Franse CAC 40 vrijdag 0,96% terwijl de BEL 20 met 1,23% verlies eindigde.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen op 4,65% en dat is hoger dan waar de rente op 4,5% een bodem maakte. Zoals ik eerder al aangaf wacht er een stevige steun rond de 4,5%. Aan de bovenkant blijft de 5% staan als zware weerstand.

Verder blijf ik nog steeds herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten.

Olieprijs:
De Brent olie die vorige week fors moest inleveren herpakte zich vrijdag wat en test de 82 dollar weerstand. Voor verdere verbetering zal de Brent boven die 82 dollar moeten sluiten. Steun nu de 79-80 dollar, later rond de 78 en de 76 dollar steun. Boven die 82 dollar zien we weerstand rond de 84-85 dollar.

Er zijn veel factoren die meespelen wat betreft de olie, eerst de economie die aan het verzwakken is maar aan de andere kant de spanningen die er spelen in het Midden-Oosten en die kunnen plots oplaaien naar andere regio's.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen op Wall Street wat lager, in Europa zien we dat de futures wat hoger staan omdat de draai op Wall Street van vrijdag na het slot van Europa op gang kwam. De rente blijft rond de 4,65% hangen en dat is toch weer een stuk hoger dan de 4,5% van vorige week waar de bodem uitkwam.

In Azië zien we een redelijk rustige sessie, de Hang Seng index staat 0,4% hoger terwijl we de Nikkei rond het slot van afgelopen vrijdag uitkomt.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse AEX:
De AEX brak afgelopen donderdag door de weerstand maar de index moest vrijdag weer wat inleveren. De index sluit op 746,3 punten en dat is net onder de weerstand die we rond de 747-748 punten zien uitkomen. Later nog weerstand rond de 754 en de 758 punten. Steun zien we nu eerst rond de 744 en de 740 punten, als de index daar weer onder zakt zien we rond de 735 en rond de 730-731 punten de volgende steun.

Let verder ook op het 200-daags gemiddelde rond de 751 punten uitkomt en waar de index nu niet ver onder staat. De indicatoren verbeteren wat, de RSI staat boven de 50 (64) terwijl de MACD positief draait richting de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de AEX index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 herpakte zich heel sterk vrijdag na de terugval van donderdag, het was de 10e plus dag in 11 dagen en die 341 punten erbij was behoorlijk veel. De index pakt zo in 2 weken tijd zo'n 1500 punten, een behoorlijk sterke prestatie waar niemand rekening mee hield na de behoorlijke correctie die er in oktober kwam.

Weerstand zien we nu rond de 15.550-15.600 punten, later rond de 15.850 en de 15.950-16.000 punten waar we de topzone van juli zien. Steun nu eerst de 15.400 punten, later rond de 15.200 en de 15.100 punten steun. Verder de 15.000 en de 14.900 punten als mogelijke doelen mocht er een stevige draai omlaag komen.

De indicatoren blijven sterk, de RSI staat nu boven de 50 (65) terwijl de MACD naar omhoog draait richting de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand september, oktober en die van deze maand november.

Resultaat deze maand (november)


Resultaat maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.