Beursdagboek Trader Guy 15 november 2023, 08:27

...

Stevige rally er bovenop door inflatiecijfers, Nasdaq overdrijft

15 november 2023, 08:27 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Alle beurzen reageren positief na de inflatiecijfers die meevielen in de VS, vooral de technologie aandelen wonnen fors en zetten de ongelooflijke rally door. De Nasdaq 100 won in 13 sessies zo'n 14%, iedereen kijkt hier van op want zo vaak komt dat niet voor. Wat de beurzen doen is soms ook niet te begrijpen, dat is al een jaar of 3-4 zo maar we moeten ermee om gaan. Het handelen is niet makkelijk maar we vechten ons er doorheen zoals altijd. Het gaat met vallen en opstaan, gelukkig doen we het over het algemeen nog steeds goed. De rente zakte van 4,65% naar 4,46% waar de rente vanmorgen op uitkomt. Dat blijft dicht bij de 4,5% waar de bodemzone uitkomt. De Brent olie staat vanmorgen rond de 82,6 dollar, de euro zien we rond de 1,087 dollar. We blijven zoeken naar mogelijkheden om op te handelen via onze signaaldiensten ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 15 november:
Wall Street trekt door omhoog via de indrukwekkende rally, eentje die we vrijwel nooit zien in deze mate en vooral binnen zo'n korte tijd. De reden is nu de inflatie die wat lager uitkwam dan werd verwacht (0,1%). We zien dan ook een forse plus bij de Nasdaq die nu in 13 sessies zo'n 14% hoger staat dan de bodem die werd gezet op 26 oktober. De Nasdaq won gisteren 2,37% en zet zo een top neer met een GAP in de grafiek. Verder won de S&P 500 zo'n 1,9% terwijl de Dow jones 1,43% won.

Ook in Europa hogere koersen, de AEX sluit 0,73% in de plus, de DAX won 1,76%. De euro ging na de inflatiecijfers ook meteen omhoog en komt nu uit rond de 1,087 dollar. De Brent olie kon even oplopen tot rond de 84 dollar waardoor we via Guy Trading winst konden nemen op de long positie op de Brent olie. Vanmorgen staat de Brent olie rond de 82,6 dollar.

Uit het inflatierapport van gisteren blijkt dat de prijsstijgingen abrupt afkoelen, de inflatie op jaarbasis daalt van 3,7% in september naar 3,2% in oktober. De markten reageerden stevig positief op dit cijfer omdat men nu weer denkt dat de FED de rente zeker niet meer zal verhogen en mogelijk zal verlagen begin volgend jaar omdat de inflatie nu dichter bij het doel van 2% komt.

Toch blijven consumenten voorzichtig omdat ze verwachten dat de inflatie snel weer zal oplopen, men verwacht dat de inflatie over een jaar rond de 4,2% zal uitkomen. Dat zien we via de laatste meting van de Universiteit van Michigan die er over het algemeen nooit ver van af zit. Dat zou dan een vol procentpunt hoger zijn dan de inflatie die gisteren werd gemeten. Dat is ook een stuk hoger dan wat de meeste economen verwachten.

Voorlopig blijven de indices nog sterk maar de grond waarop de rally werd gebouwd is blijft naar mijn mening verre van stabiel ... Opletten dus want als de markten nu draaien zal het ook weer snel gaan omdat er te veel hooi op de vork werd genomen ...

Signaaldiensten:
We hebben al wat short posities opgenomen maar die lopen nog niet goed op dit moment door de ongekende rally, we zijn pas ingestapt toen de indices al een stevige rally achter de rug hadden maar de overdrijvingsfase moeten we er nu helaas bij nemen. Eerder aan het begin van de maand november werd er al winst genomen op enkele long posities zodat de schade voor deze maand nog meevalt. We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na deze ongekende rally.

Economische cijfers:

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we dinsdag een sterke sessie, de Dow Jones won 1,43% ofwel 490 punten. De brede S&P 500 won 1,9% met een slot net onder de 4500 punten. De Nasdaq (+2,37%) en de Nasdaq 100 (+2,13%) sluiten fors hoger, de SOX index won 3,6%. Verder zien we dat de Dow Transport index 3,3% hoger geraakt.

Europa:
In Europa zien we ook een plus dinsdag, de AEX won 0,73% terwijl de DAX met 1,75% winst de sessie afsloot. Verder won de Franse CAC 40 maandag 1,4% terwijl de BEL 20 ongeveer 1,65% winst boekte. De euro won fors dinsdag en staat nu rond de 1,087 dollar.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen op 4,46% en dat is nu net onder de bodem die rond de 4,5% uitkwam vorige week. Ik denk niet dat de rente lang onder die 4,5% zal blijven. Aan de bovenkant blijft de 5% staan als zware weerstand maar we staan daar nu ver onder.

Verder blijf ik nog steeds herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten en dat hebben we gisteren weer gemerkt.

Olieprijs:
De Brent olie die vorige week fors moest inleveren herpakt zich verder en staat vanmorgen rond de 82,6 dollar en blijft zo boven de 82 dollar steun/weerstand. Voor verdere verbetering zal de Brent boven die 82 dollar moeten blijven de komende dagen. Steun nu eerst de 82 dollar met later de zone 79-80 dollar. Verder zien we rond de 78 en de 76 dollar steun. Weerstand nu eerst rond de 84-85 dollar.

Er zijn veel factoren die meespelen wat betreft de olie, eerst de economie die aan het verzwakken is maar aan de andere kant de spanningen die er spelen in het Midden-Oosten en die kunnen plots oplaaien naar andere regio's.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures zien we vanmorgen op Wall Street nog iets hoger, ook in Europa staan de futures iets in de plus. De rente staat vanmorgen rond de 4,46% en zakt nu door de 4,5% waar de bodem vorige week uitkwam, ik verwacht niet dat de rente snel nog meer zal zakken maar we weten nooit in deze markt. De Brent olie staat vanmorgen iets hoger, een vat kost nu zo'n 82,6 dollar.

In Azië zien we een sterke sessie, de Hang Seng index staat 3,2% in de plus terwijl de Nikkei 2,5% hoger staat.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones blijft sterk en perst er nog een stevige plus dag uit met 1,43% winst ofwel zo'n 490 punten. De index breekt nu door de weerstand die rond de 34.400-34.450 punten uitkwam. Als we de grafiek bekijken dan won de Dow Jones in amper 2 weken tijd zo'n 2500 punten wat vrij uitzonderlijk is en dan zeker na een slechte periode die we in oktober hebben gezien. Opvallend is dat de Dow Jones nu opnieuw een zware weerstand bereikt die we rond de 35.000 punten zien uitkomen, of er nog meer in het vat zit zal later deze week moeten blijken.

Niks is onmogelijk maar op dit moment zou dat best een vreemde ontwikkeling zijn met de indicaties die we voorhanden hebben. De inflatie nam wat af maar de 2% waar het doel ligt voor de FED is er nog lang niet. Verder zal de markt ook op een gegeven moment naar de economie moeten kijken want die koerst richting een recessie door de hoge rente.

Weerstand nu rond de 35.000 punten, later de 35.250 en 35.500 punten als weerstand. Steun nu eerst de 34.600 punten, later steun rond de 34.400-34.450 punten en de 34.250 punten. Het punt waar nu het 50-daags en het 200-daags gemiddelde samen uitkomen wacht rond de 33.820 punten. Let erop dat het 50-daags en het 200-daags nog altijd op punt staan om negatief te kruisen wat een negatief signaal is.

De indicatoren verbeteren wat, de RSI staat boven de 50 (67) terwijl de MACD nu boven de 0-lijn uitkomt.

Om mee te doen met onze signalen op de Dow Jones index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek Dow Jones:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 ging na de inflatiecijfers als een raket omhoog om opnieuw fors in de plus te sluiten. De 11e sessie op 13 waar de index met een plus sluit gedurende deze krachtige rally. De Nasdaq 100 won 2,13% ofwel 329 punten en sluit op 15.812 punten. De index staat nu na 13 sessies ongeveer 1760 punten hoger, we weten allemaal dat deze stijging zwaar overdreven is maar we wel rond dit punt. Vrijwel iedere Trader zou tussen die bodem van eind oktober en het niveau waar we nu op staan een short positie hebben ingenomen. Zelf deed ik dat ook, we hebben verlies moeten pakken op de Nasdaq maar we zitten er weer met een nieuwe positie in. Long gaan na een stijging van bijna 14% in 13 dagen lijkt me nu ook niet verstandig.

Weerstand zien we nu rond de 15.850 en de 15.950-16.000 punten waar de topzone van juli wacht. Steun nu eerst rond de 15.625 punten, later rond de 15.500 en de 15.400 punten steun. Verder zien we steun rond de 15.200 en de 15.000 punten.

De indicatoren blijven sterk, de RSI staat nu boven de 50 (68) terwijl de MACD nu boven de 0-lijn uitkomt.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Nasdaq 100 index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand november en het totaal van dit jaar per signaaldienst (2023).

Resultaat deze maand (november)

Resultaat Totaal 2023:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.