Beursdagboek Trader Guy 14 november 2023, 08:35

...

Europa hoger, Wall Street wat verdeeld maar Nasdaq wat lager

14 november 2023, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De start van de week was nogal verdeeld, Europa sluit hoger over de gehele breedte maar Wall Street moest een stapje terug met alleen de Dow Jones die nog iets hoger geraakt tot rond de weerstand. Europa had nog wat in te halen na de stevige plussen op Wall Street van afgelopen vrijdag, Wall Street maakt zogenaamd een stapje op de plaats. Toch blijft de rally die we doormaken enorm en dat bij de fase die we nu doormaken. De rente blijft hoog, de olieprijzen blijven uitdagend en zelfs nog na de terugval van vorige week. Verder moeten we letten op het gedrag van beleggers in deze fase, nu alles weer zo positief lijkt kan een slecht cijfers of een gebeurtenis de markten in amper een paar dagen weer vele procenten lager zetten en zeker na de recente zeer overdreven rally. De Brent olie staat vanmorgen rond de 82,75 dollar, de rente komt uit rond de 4,63%. De euro zien we rond de 1,07 dollar vanmorgen ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 14 november:
Wall Street sloot de sessie van maandag gemengd met weing animo af omdat beleggers zich opmaakten voor de belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers die vandaag rond 14:30 bekend worden gemaakt. Verder komen er deze week nog meer economische cijfers die de markt kunnen sturen.

Uiteindelijk won de Dow Jones als enige index op Wall Street, met 0,15% was het niet veel maar wel de hoogste slotkoers sinds 20 september. De S&P 500 en de Nasdaq verloren respectievelijk 0,1% en 0,2%.

Vanmiddag dus belangrijke inflatiecijfers en het is nog maar de vraag hoe die zullen uitpakken. Opmerkingen vorige week door verschillende Fed-functionarissen hielden de deur open voor meer renteverhogingen waardoor het optimisme over een versoepeling van de verkrapping behoorlijk werd getemperd. Beleggers lopen nog steeds te ver vooruit op hetgeen er komt op de korte en mid-lange termijn.

Verder werd de toon nog wat versterkt door de zorgen over de financiën van de VS omdat de schuldensituatie wordt verergerd door de hoge rentetarieven. Een FED functionaris waarschuwde daarvoor.

Voorlopig blijven de indices nog sterk maar de grond waarop de rally werd gebouwd is zeker verre van stabiel ... Opletten dus ...

Kwartaalcijfers deze week:

Signaaldiensten:
We hebben al wat short posities opgenomen maar die lopen nog niet goed op dit moment door de ongekende rally, we zijn pas ingestapt toen de indices al een stevige rally achter de rug hadden maar de overdrijvingsfase moeten we nu bij nemen. Eerder aan het begin van de maand november werd er al winst genomen op enkele long posities zodat de eerste winst voor deze maand alvast binnen is wat betreft onze signaaldiensten. We blijven rustig handelen in deze markt die behoorlijk volatiel blijft.

Economische cijfers:

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we maandag een verdeelde sessie met een kleine plus bij de Dow Jones die 0,15% ofwel 55 punten hoger sloot. De brede S&P 500 sloot de sessie af met 0,1% verlies. De Nasdaq (-0,22%) en de Nasdaq 100 (-0,3%) sluiten ook lager. De SOX index verloor maandag 0,97%, ook de Dow Transport index sluit wat lager en verloor 0,33%.

Europa:
In Europa zien we een stevige plus maandag, de AEX won 0,95% terwijl de DAX met 0,73% winst de sessie afsloot. Verder won de Franse CAC 40 maandag 0,6% terwijl de BEL 20 ongeveer 0,4% winst boekte.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen op 4,63% en dat is nog altijd boven de bodem die rond de 4,5% uitkwam vorige week. Zoals ik eerder al aangaf wacht er een stevige steun rond de 4,5%. Aan de bovenkant blijft de 5% staan als zware weerstand.

Verder blijf ik nog steeds herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten.

Olieprijs:
De Brent olie die vorige week fors moest inleveren herpakt zich verder en staat nu rond de 82,75 dollar wat boven de 82 dollar weerstand is. Voor verdere verbetering zal de Brent boven die 82 dollar moeten blijven de komende dagen. Steun nu eerst de 82 dollar met later de zone 79-80 dollar. Verder zien we rond de 78 en de 76 dollar steun. Weerstand nu eerst rond de 84-85 dollar.

Er zijn veel factoren die meespelen wat betreft de olie, eerst de economie die aan het verzwakken is maar aan de andere kant de spanningen die er spelen in het Midden-Oosten en die kunnen plots oplaaien naar andere regio's.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures zien we vanmorgen op Wall Street iets hoger, in Europa doen de futures niet veel en staan vlak tot iets lager. De rente staat vanmorgen rond de 4,63% en blijft voorlopig boven de 4,5% waar de bodem vorige week uitkwam. De Brent olie staat iets in de plus, een vat kost nu zo'n 82,75 dollar.

In Azië zien we een redelijk rustige sessie, de Hang Seng index doet weinig en staat nagenoeg vlak terwijl we de Nikkei 0,4% hoger staat.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones blijft sterk en test nu de weerstand die rond de 34.400 punten uitkomt. Als we de grafiek bekijken dan won de Dow Jones in amper 2 weken tijd zo'n 2000 punten wat vrij uitzonderlijk is en dan zeker na een slechte periode die we in oktober hebben gezien. Opvallend is dat de Dow Jones nu een zware weerstand bereikt, de index zal wel eerst duidelijk door de 34.400-34.500 punten moeten breken voor dat alles er helemaal positief uitziet en we kunnen gaan denken aan de top van eind juli en begin augustus. Niks in onmogelijk maar op dit moment zou dat best een vreemde ontwikkeling zijn met de indicaties die we voorhanden hebben.

Weerstand nu de 34.400-34.500 punten, later de 34.750 en de 35.000 punten als weerstand. Steun nu eerst de 34.000 punten, later het punt waar nu het 50-daags en het 200-daags gemiddelde uitkomen rond de 33.800 punten. Let erop dat het 50-daags en het 200-daags op punt staan om negatief te kruisen wat dan weer een negatief signaal is. Verder nog steun rond de 33.650 punten en de 33.500 punten.

De indicatoren verbeteren wat, de RSI staat boven de 50 (61) terwijl de MACD nu rond de 0-lijn uitkomt.

Om mee te doen met onze signalen op de Dow Jones index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek Dow Jones:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 moest wat inleveren maandag, de index verloor 46 punten om op 14.483 punten te sluiten. De index blijft wel sterk liggen na de rally die nu al 2 weken duurt waarbij de index zo'n 1500 punten herstelde na de behoorlijke correctie die er in oktober kwam.

Weerstand zien we nu rond de 15.550-15.575 punten, later rond de 15.850 en de 15.950-16.000 punten waar de topzone van juli wacht. Steun nu eerst rond de 15.400 punten, later rond de 15.200 en de 15.100 punten steun. Verder zien we steun rond de 15.000 en de 14.900 punten.

De indicatoren blijven sterk, de RSI staat nu boven de 50 (63) terwijl de MACD nu boven de 0-lijn uitkomt.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Nasdaq 100 index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand september, oktober en die van deze maand november.

Resultaat deze maand (november)


Resultaat maand (oktober)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.