Beursdagboek Trader Guy 9 november 2023, 08:41

...

Kalme sessie woensdag maar de Nasdaq wint wel 9e dagen op rij !!

9 november 2023, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De S&P 500 en de Nasdaq sluiten opnieuw hoger, de Dow Jones en de AEX sluiten wat lager. Opvallend is dat de S&P 500 voor de 8e sessie op rij winst boekt, de Nasdaq voor de 9e sessie op rij en dat is behoorlijk uitzonderlijk te noemen. Zo'n 2 weken geleden werd alles gedumpt, nu lijkt het erop dat iedereen vol in de markt wil stappen. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen en de Nasdaq zal geen 10-12 dagen na elkaar omhoog klimmen al mogen we uiteraard nooit iets uitsluiten. De rente zakt terug tot rond de 4,52% waar ik een bodem zie, ook daarmee opletten want u weet het, de markten overdrijven vrijwel altijd. Ook de daling van de Brent olie is overdreven, van de pakweg de 94 dollar 14 sessies geleden naar nu 79-80 dollar is toch bijna gemiddeld 1 dollar per dag van de prijs af. Ook bij de Brent olie kan het snel draaien eens er wat op gang komt. De euro zien we vanmorgen rond de 1,071 dollar ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 9 november:
Op Wall Street zetten de S&P 500 en de beide Nasdaq indices hun ongekende reeks met winstdagen voort, zowel de S&P 500 en de Nasdaq boekten woensdag opnieuw winst al was het deze keer minimaal. De Dow Jones kon het niet volhouden en moest al wat inleveren, de index sluit 0,12% lager. De S&P 500 won 0,1%, de Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten ook ongeveer 0,1% in de plus. Beleggers zien weinig nieuws, er kwamen nog wat bedrijfswinsten voorbij maar de economische kalender blijft deze week zo goed als leeg. Wat betreft de S&P 500 zien we voor de 8e sessie op rij een plus en dat is de langste reeks sinds november 2021. De Nasdaq sluit voor de 9e sessie op rij met een plus.

Toch kwamen er verschillende havikachtige leden van de FED met een waarschuwing dat het optimisme te groot is om er van uit te gaan dat de rente al een piek heeft bereikt. Toch zien we dat zo'n 90% van de handelaren blijft geloven dat er dit jaar geen renteverhoging meer zal komen. Zelfs zo'n 25% verwacht een renteverlaging in maart volgend jaar. Dat is wat voorbarig maar wel iets waar men op dit moment positief over blijft. Het is maar de vraag wat we moeten geloven, de FED leden of de gedachte dat alles zo goed als voorbij is.

Opvallend blijft de forse daling van de olieprijzen wat een belangrijke graadmeter blijft voor de inflatie, woensdag zien we de Brent olie opnieuw 2% dalen. De zorgen rondom de economische groei krijgen de overhand ten opzichte van de spanningen in het Midden Oosten. We weten dat er amper wat moet gebeuren om de olieprijzen weer te doen stijgen na deze forse terugval, ik zie daardoor kansen om wat te doen met de Brent olie bij Guy Trading, mogelijk vandaag al.

We hebben eind vorige week al wat posities opgenomen. Eerder aan het begin van de maand november werd er al winst genomen op enkele long posities zodat de eerste winst voor deze maand alvast binnen is wat betreft onze signaaldiensten. We blijven rustig handelen in deze markt die behoorlijk volatiel blijft.

Economische cijfers:
De economische agenda staat niet zo vol deze week, vandaag en morgen spreekt Powell en dat is het zo een beetje wat betreft de VS.

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we een verdeelde sessie met opnieuw wat divergentie tussen technologie en traditioneel, de Dow Jones verloor woensdag 0,1% winst ofwel 40 punten terwijl de S&P 500 de sessie afsluit met 0,1% winst. De Nasdaq (+0,08%) en de Nasdaq 100 (+0,11%) sluiten ook opnieuw hoger na een kalme sessie, de SOX index won (0,03%). Aan de verlieskant zien we nog de Dow Transport index, de index verloor 0,16%.

Europa:
In Europa zien we een redelijk rustige sessie met toch een verdeeld beeld, de AEX index verloor woensdag 0,26% terwijl de DAX de sessie met 0,51% winst afsloot. Verder zien we dat de Franse CAC 40 woensdag met 0,72% winst de sessie afsloot, de BEL 20 verloor 0,18%.

Rente 10 jaar VS:
De rente sluit opnieuw lager woensdag en komt nu rond de 4,52% uit. De kans is groot dat dit een bodem kan zijn al moeten we nog afwachten. Zouden we de range tussen de 4,5% en de 5% voorlopig vasthouden? Er is nog geen reden om de rente snel en langer lager te krijgen, men denkt dat de FED klaar is maar we horen daarover verschillende verhalen. De grote vraag blijft hoe lang de rente op het huidige niveau zal blijven? Zeker iets om in de gaten te houden, voorlopig zorgt de rente nog voor wind in de zeilen wat betreft de BULLS maar als die 4,5% echt een bodem is dan kan alles heel snel veranderen.

Verder blijf ik nog steeds herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten. We kunnen zeker niet ontkennen dat het ook zo is, zie het verloop van de rente en de Nasdaq maar tijdens de afgelopen 9 sessies ...

Olieprijs:
De Brent olie moest opnieuw fors inleveren woensdag en kwam op slotbasis opnieuw ver onder de 82 dollar steun uit. We zien op de grafiek nog een 2e duidelijke streep omlaag, het is nu de vraag of de Brent de 78 dollar zal opzoeken waar er nog een sterke steun wacht (blauwe lijn op de grafiek).

Er zijn veel factoren die meespelen wat betreft de olie, eerst de economie die aan het verzwakken is maar aan de andere kant de spanningen die er spelen in het Midden-Oosten en die kunnen plots weer oplaaien naar andere regio's. Als de olie weer oploopt dan letten we op de 82 dollar en de 84 dollar als weerstand, later de 86 dollar en de 88 dollar als weerstand.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen op Wall Street vlak tot wat lager, ook in Europa zien we dat de indicatie wat negatief is door de lagere futures met uitzondering van de AEX future die wat hoger staat. De markt lijkt nu even op adem te komen na de stevige rally van vorige week. De rente zakt verder, vanmorgen staat de 10 jaar rente in de VS rond de 4,52%, het lijkt erop dat de rente nu tussen de 4,5% en de 5% beweegt. De Brent olie die opnieuw fors moest inleveren woensdag staat vanmorgen rond de 80 dollar.

In Azië zien we een verdeeld beeld, de Hang Seng index staat 0,25% lager terwijl we de Nikkei zo'n 1,6% hoger zien vanmorgen.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse AEX:
De AEX valt nu wat stil en lijkt de stijging van vorige week die we achter de rug hebben, we zien dat het vooral door de weerstand komt die we zien door de lijn over de toppen sinds begin september. Er werden wel enkele weerstanden doorbroken vorige week, de index staat nu al een behoorlijk eind boven de belangrijke 713-715 punten steunzone. De index staat nu ook voor het eerst sinds midden augustus boven het 50-daags gemiddelde.

Steun zien we nu eerst rond de 731 punten, als de index daar weer onder zakt zien we rond de 725 punten de volgende steun. Verder rond de 718 en de 713-715 punten steun.

Weerstand nu eerst de lijn over de toppen die rond de 738-739 punten uitkomt. Bij een uitbraak kunnen we rond de 745-747 punten weerstand verwachten. Verder zien we het 200-daags gemiddelde rond de 751 punten als mogelijk doel bij een uitbraak.

De indicatoren verbeteren nu wat, de RSI staat boven de 50 (56) terwijl de MACD positief draait onder de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de AEX index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones die door de lijn over de toppen brak vorige week begint nu wat twijfels te tonen. Steun nu de zone 33.800-33.850 punten waar zowel het 50-daags als het 200-daags gemiddelde uitkomen. Daar zien we nu ook de lijn over die toppen uitkomen en dat kan best een eerste duidelijke doel worden wat betreft de Dow Jones. Verder steun rond de 33.750 en de 33.500 punten.

Weerstand nu de top van woensdag rond de 34.250 punten, later rond de 34.450 punten weerstand.

De indicatoren verbeteren stevig na de rally, de RSI staat nu boven de 50 (59) terwijl de MACD naar omhoog draait richting de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand september, oktober en die van deze maand november.

Resultaat deze maand (november)


Resultaat maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.