Beursdagboek Trader Guy 8 november 2023, 08:33

...

Nasdaq trekt nog door omhoog, Europa maakt pas op de plaats

8 november 2023, 08:33 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Wat vooral opviel dinsdag was de daling van de olieprijs, de Brent olie verloor meer dan 4% en kwam zo uit net onder de 82 dollar waar we een belangrijke steun zien. De indices in Europa lieten een verdeeld beeld zien met wat winst voor de AEX en de DAX maar verlies voor de CAC 40 en de BEL 20. Op Wall Street zien we ook divergentie tussen traditioneel en tech, vooral de Nasdaq viel weer op men nu voor de 8ste sessie op rij winst. De 10 jaar rente in de VS zien we rond de 4,61% vanmorgen. De euro komt uit rond de 1,068 dollar. Vanmiddag (15:15) en morgen (20:00) zal Powell nog spreken zien we op de agenda. De futures staan vanmorgen wat lager zien we via de markt indicatie ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 8 november:
Volgens het merendeel van de handelaren en de analisten waren de winsten van vorige week te danken aan het geloof dat de rentes niet meer omhoog zullen gaan. De financiële markten lijken nu plots al minstens één renteverlaging in de VS in te prijzen tegen juni 2024 maar dat ligt nog een heel eind verder op. De FED zal voorzichtig moeten blijven met verklaringen rondom haar rentepolitiek. Maandag zei Neel Kashkari van de Minneapolis Fed nog tegen The Wall Street Journal dat hij het monetaire beleid liever te lang krap houdt dan dat er te weinig gebeurt om de inflatie te laten dalen. En zo merken we weer dat alles om het momentum draait, de ene keer is het allemaal positief wat we lezen, de andere dan is het weer negatief.

De indices op Wall Street sloten dinsdag opnieuw hoger en zetten daarmee hun bijzondere winstreeks verder. De S&P 500 won voor de 7e sessie op rij terwijl de Nasdaq dat als voor de 8e sessie op rij deed. Het is van november 2021 geleden dat we zo'n reeks hebben gezien, dat kwam toen door de doorbraak wat betreft de vaccins tegen het COVID virus.

Verder viel er weinig te melden dinsdag, hier en daar wat FED leden die spreken en amper economische cijfers. Ook het aanbod van kwartaalcijfers valt weg nu de grote bedrijven merendeels al aan de beurt kwamen.

We hebben afgelopen vrijdag al wat posities opgenomen. Eerder in de week hadden we al winst genomen op enkele long posities zodat de eerste winst voor deze maand alvast binnen is wat betreft onze signaaldiensten. We blijven rustig handelen in deze markt die behoorlijk volatiel blijft.

Economische cijfers:
De economische agenda staat niet zo vol deze week, vandaag en morgen spreekt Powell en dat is het zo een beetje wat betreft de VS.

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we opnieuw wat hogere koersen maar ook wat divergentie tussen technologie en traditioneel, de Dow Jones won dinsdag 0,17% winst ofwel 57 punten. De S&P 500 sluit de sessie af met 0,28% winst. De Nasdaq (+0,9%) en de Nasdaq 100 (+0,93%) sluiten ook hoger na opnieuw een sterke sessie, de SOX index won (0,77%). Aan de verlieskant zien we de Dow Transport index, de index verloor 0,44%. De NYA index sluit 0,34% lager.

Europa:
In Europa zien we een redelijk rustige sessie met een verdeeld beeld, de AEX index won dinsdag 0,05% terwijl de DAX de sessie met 0,11% verlies afsloot. Verder zien we dat de Franse CAC 40 dinsdag met 0,4% verlies de sessie afsloot, de BEL 20 verloor 0,31%.

Rente 10 jaar VS:
De rente was opnieuw volatiel dinsdag, het slot kwam uit op 4,58% wat nog altijd ruim boven de bodem van afgelopen vrijdag is toen de rente terug zakte tot rond de 4,48%. Vanmorgen zien we de rente rond de 4,61% uitkomen en dat is weer wat hoger. Rond die 4,5% kan er wel eens een bodem staan wat betreft de 10 jaar rente in de VS. De daling was wat overdreven vanaf de 5,03% waar de top uitkomt, de grote vraag blijft of er nog een verhoging komt door de FED maar meteen ook voor hoe lang men de rente hoog zal houden? De volatiliteit bij de rente kan de beurzen hoe dan ook volatiel houden want de rally die we de afgelopen dagen kregen was naar mijn beleving veel te fors.

Verder blijf ik nog steeds herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten.

Olieprijs:
De Brent olie moest fors inleveren dinsdag en kwam zelfs op slotbasis onder de 82 dollar steun uit. We zien op de grafiek een duidelijke streep omlaag, het is nu de vraag of die steun rond de 82 dollar het kan houden. Er zijn veel factoren die meespelen wat betreft de rente, eerst de economie die aan het verzwakken is maar ook aan de andere kant nog de spanningen die er spelen in het Midden-Oosten die plots weer kunnen oplaaien naar andere regio's. Als de olie weer oploopt dan letten we op de 84 dollar als weerstand, later de 86 dollar en de 88 dollar als weerstand.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen op Wall Street wat lager, ook in Europa zien we dat de indicatie wat negatief is door de lagere futures. De markt lijkt nu even op adem te komen na de stevige rally van vorige week, alleen de beide Nasdaq indices en de technologie aandelen in het algemeen blijven nog kracht tonen, we zien daar nu al voor de 8 ste sessie op rij winst en dat is uitzonderlijk te noemen. De rente klimt weer wat uit het dal, vanmorgen staat de 10 jaar rente in de VS rond de 4,61%, het lijkt erop dat de rente nu tussen de 4,5% en de 5% beweegt. De Brent olie die fors moest inleveren dinsdag staat vanmorgen rond de 81,75 dollar.

In Azië zien we verlies bij de Hang Seng index, de index staat 0,4% lager. De Nikkei moet zo'n 0,25% inleveren vanmorgen.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse AEX:
De AEX valt nu wat stil en lijkt de stijging van vorige week die we achter de rug hebben, we zien dat het vooral door de weerstand komt die we zien door de lijn over de toppen sinds begin september. Er werden enkele weerstanden doorbroken vorige week, de index staat nu al een behoorlijk eind boven de belangrijke 713-715 punten steunzone. De index staat nu ook voor het eerst sinds midden augustus boven het 50-daags gemiddelde.

Steun zien we nu eerst rond de 731 punten, als de index daar weer onder zakt zien we rond de 725 punten de volgende steun. Verder rond de 718 en de 713-715 punten steun.

Weerstand nu eerst de lijn over de toppen die rond de 739 punten uitkomt. Bij een uitbraak kunnen we rond de 745-747 punten weerstand verwachten. Verder zien we het 200-daags gemiddelde rond de 751 punten als mogelijk doel bij een uitbraak.

De indicatoren verbeteren nu snel, de RSI staat boven de 50 (57) terwijl de MACD positief draait onder de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de AEX index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 blijft doorstijgen en laat nu een poging zien om de lijn over de toppen vanaf juli te doorbreken wat ook lukte op slotbasis. Toch opletten nu want na de overdrijving omlaag zien we nu duidelijk een overdrijving naar omhoog. De eerste belangrijke weerstand zien we nu rond de 15.300 punten. De Nasdaq 100 staat nu ook weer boven het 50-daags gemiddelde. De index won maar liefst 1250 punten in pakweg 8 sessies die allemaal positief waren. Zo'n reeks is en blijft zeldzaam, een correctie kan niet ver weg liggen denk ik.

Weerstand nu eerst de 15.300 en de 15.500 punten. Steun zien we nu eerst rond de 14.200 punten, later rond de 14.950 punten steun.

De indicatoren verbeteren stevig na de rally, de RSI staat nu boven de 50 (62) terwijl de MACD naar omhoog draait richting de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Nasdaq 100. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand september, oktober en die van deze maand november. We zoeken nu opnieuw naar mogelijkheden bij enkele aandelen en de indices, vandaag nemen we mogelijk wat posities op.

Resultaat deze maand (november)


Resultaat maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.