Beursdagboek Trader Guy 7 november 2023, 08:44

...

Veel indices staan nu rond zware weerstand, rente loopt wat op

7 november 2023, 08:44 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De indices op Wall Street sidderen nog wat na op de koopgolf van vorige week terwijl Europa al wat moet inleveren. Het lijkt meer op een "Bear Market Rally" dan op een langdurig herstel van de markten. Vergeet daarbij niet dat de rente nog steeds heel hoog staat en daar mogelijk een langere tijd zal blijven hangen tot de inflatie die 2% wat als doel staat bereikt. We hebben naar mijn mening ook een behoorlijke "Short Squeeze" gezien de afgelopen week en dan vooral op Wall Street waar veel partijen short in de markt zaten. Er moet niet veel gebeuren om de indices weer enkele procenten lager te krijgen. De 10 jaar rente in de VS loopt gestaag weer op en komt vanmorgen uit op 4,65%. De Brent olie zien we rond de 84,25 dollar. Verder zien we dat de euro weer wat moet inleveren, vanmorgen komt de euro uit op 1,069 dollar. We zitten met meerdere posities in de markt nu, we richten ons op de volgende beweging. Meedoen kan door lid te worden ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 7 november:
Er was maar weinig beweging te krijgen bij de grote indices op Wall Street, we zien duidelijk een adempauze na de zeer stevige rally van vorige week waar alle indices hun beste week van 2023 lieten zien. Vooral de hoop dat de FED klaar zou kunnen zijn met het verhogen van de rente bleef overheersen. Het enige wat anders kan worden gezien is dat de FED (mogelijk) niet meer zal verhogen, hetgeen trouwens nog lang niet zeker is. Wel blijft de grote vraag open staan voor hoe lang de FED de rente rond het huidige hoge zal niveau houden? Toch steeg de 10 jaar rente opnieuw in de VS, die komt vanmorgen uit op 4,65%. Dat is nog een eind onder de 5% maar wel weer hoger ten opzichte van de bodem van vrijdag die op 4,48% uitkwam.

De op technologie gerichte indices zoals de Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten opnieuw wat hoger en zet daarmee de opmerkelijke reeks met winst door. De brede S&P 500 won ongeveer 0,2% terwijl de Dow Jones het moest doen met slechts 0,1% winst.

Beleggers blijven uitkijken naar een bevestiging van hun positieve gedachte want er komen in de loop van deze week meerdere FED leden aan het woord. Op de agenda zien we 2 optredens van FED voorzitter Jerome Powell en er komen nog wat regionale FED-presidenten zoals John Williams en Raphael Bostic aan het woord. Uiteraard zal men met spanning deze momenten afwachten en de markten kunnen daar zeker op reageren.

We merken dat meerdere handelaren op Wall Street al hebben gewaarschuwd dat het optimisme van de afgelopen week overdreven was, men moet zich vanaf nu schrap zetten voor de volatiliteit van de markt die zeer waarschijnlijk de kop weer zal opsteken. De rally van vorige week lijkt naar mijn mening "meer op een soort bearmarket-rally" dan op het begin van een langdurig herstel. Vergeet daarbij ook niet dat er veel partijen en handelaren scheef kwamen te zitten met hun short posities, dan moeten die worden afgedekt en dan krijg je een "short squeeze" waardoor een stijging dubbel zo hard gaat. Wall Street heeft daar veel meer last van dan bijvoorbeeld de indices in Europa waaronder de AEX omdat het de grootste markt ter wereld is.

Ondertussen stromen er nog steeds kwartaalcijfers binnen maar de grootste bedrijven maakten hun cijfers al bekend. De resultaten van Disney die morgen verwacht worden zullen het hoogtepunt worden voor deze week.

We hebben afgelopen vrijdag al wat posities opgenomen. Eerder in de week hadden we al winst genomen op enkele long posities zodat de eerste winst voor deze maand alvast binnen is wat betreft onze signaaldiensten. We blijven rustig handelen in deze markt die behoorlijk volatiel blijft.

Economische cijfers:
De economische agenda staat niet zo vol deze week, woensdag en donderdag spreekt Powell en dat is het zo een beetje wat betreft de VS.

Kwartaalcijfers deze week:

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we opnieuw wat hogere koersen, de Dow Jones won maandag 0,1% winst ofwel 34 punten. De S&P 500 sluit de sessie af met 0,18% winst. De Nasdaq (+0,3%) en de Nasdaq 100 (+0,37%) sluiten ook hoger na een vrij rustige sessie. Aan de verlieskant zien we de SOX index (-0,28%) en de Dow Transport index (-0,07%).

Europa:
In Europa zien we een redelijk rustige sessie met wat verlies, de AEX index verloor maandag 0,13% terwijl de DAX de sessie met 0,35% verlies afsloot. Verder zien we dat de Franse CAC 40 maandag met 0,48% wat meer verloor terwijl de BEL 20 met 0,79% verlies de sessie afsloot.

Rente 10 jaar VS:
De rente die behoorlijk terug zakte tot rond de 4,48% afgelopen vrijdag klimt nu weer omhoog en staat vanmorgen rond de 4,65%. Rond die 4,5% kan er wel eens een bodem staan wat betreft de 10 jaar rente in de VS. De daling was wat overdreven merken we nu maar de grote vraag blijft of er nog een verhoging komt door de FED en vooral ook hoe lang men de rente hoog zal houden? De volatiliteit bij de rente kan de beurzen hoe dan ook volatiel houden want de rally die we de afgelopen dagen kregen was naar mijn beleving veel te fors.

Verder blijf ik nog steeds herhalen dat de rente enorm belangrijk blijft voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices. We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten.

Olieprijs:
De Brent olie laat vrijwel elke dag een behoorlijke beweging zien, de ene dag omhoog en de andere omlaag, we houden de bodemzone tussen de 84 en 85 dollar wel goed in de gaten de komende dagen. Onzekerheid over de economie tegen de spanningen in het Midden-Oosten, dat samen bepaald het verloop van de rente. Vanmorgen zien we de Brent olie rond de 84,25 dollar.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen op Wall Street wat lager, de futures in Europa staan ook wat in de min. De markt lijkt nu even op adem te komen na de stevige rally van vorige week die enorm was. De rente klimt weer wat uit het dal, vanmorgen staat de 10 jaar rente in de VS rond de 4,65%, het lijkt erop dat de rente nu tussen de 4,5% en de 5% beweegt. De Brent olie staat wat lager vanmorgen rond de 84,25 dollar.

In Azië zien we verlies bij de Hang Seng index, de index staat 1,5% lager. De Nikkei moet zo'n 1,37% inleveren vanmorgen.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse AEX:
De AEX valt nu wat stil en lijkt de stijging achter de rug te hebben, we zien dat het door de weerstand komt door de lijn over de toppen sinds begin september. Er werden enkele weerstanden doorbroken vorige week, de index staat nu al een behoorlijk eind boven de belangrijke 713-715 punten steunzone. De index staat nu ook voor het eerst sinds midden augustus boven het 50-daags gemiddelde.

Steun zien we nu eerst rond de 731 punten, als de index daar weer onder zakt zien we rond de 725 punten de volgende steun. Verder rond de 718 en de 713-715 punten steun.

Weerstand nu eerst die lijn over de toppen die rond de 740 punten uitkomt. Bij een uitbraak rond de 745-747 punten weerstand. Verder zien we het 200-daags gemiddelde rond de 751 punten als mogelijk doel bij een uitbraak.

De indicatoren verbeteren nu snel, de RSI staat boven de 50 (57) terwijl de MACD draait positief onder de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de AEX index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 januari voor €35. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 herpakt zich fors en bereikt nu de lijn over de toppen vanaf juli. Toch opletten nu want na de overdrijving omlaag zien we nu duidelijk een overdrijving naar omhoog. De weerstand nu maar even in de gaten houden rond de 15.200 punten. De Nasdaq 100 staat nu ook weer boven het 50-daags gemiddelde. De index won maar liefst 1100 punten in pakweg 7 sessies die allemaal positief waren.

Weerstand nu eerst die 15.200 punten, later rond de 15.300 en de 15.500 punten weerstand. Steun zien we nu eerst rond de 14.950 punten, later rond de 14.750 punten en rond de 14.500 punten steun.

De indicatoren verbeteren stevig na de rally, de RSI staat nu boven de 50 (59) terwijl de MACD naar omhoog draait richting de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Nasdaq 100. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand september, oktober en die van deze maand november. We zoeken nu opnieuw naar mogelijkheden bij enkele aandelen en de indices, vandaag nemen we mogelijk wat posities op.

Resultaat deze maand (november)


Resultaat maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.