Beursdagboek Trader Guy 27 oktober 2023, 08:53

...

Indices Wall Street zakken onder de steun, Europa nog zoekende

27 oktober 2023, 08:53 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Economische cijfers en kwartaal resultaten doen de markten twijfelen, sommige cijfers worden goed ontvangen andere minder goed. Zo kwam de Amerikaanse groei te hoog uit terwijl enkele bedrijven aangaven dat de verwachtingen wat te hoog liggen. Nabeurs zorgen Amazon en Intel wel voor een positieve flow zodat de futures vanmorgen hoger staan. De 10 jaars rente in de VS zakt weer iets terug tot rond de 4,87% maar we zien dat de rente behoorlijk volatiel blijft en nogal wat invloed uitoefend op de markten. De Brent olie zakte ver terug gisteren maar vanmorgen staat de olie weer hoger. De euro zien we rond de 1,055 dollar. We zoeken naar mogelijkheden om te handelen, zodra dat kan krijgen de leden bericht ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 27 oktober:
Een slechte sessie op Wall Street donderdag, Europa verloor ook maar in mindere mate. Of het rentebesluit door de ECB daar tussen zit is moeilijk te zeggen maar Europa kon zich redelijk staande houden in tegenstelling tot Wall Street. Wat opviel in de VS was dat de economie sterker groeide dan werd verwacht, de Amerikaanse economie groeide in het derde kwartaal met 4,9% wat best fors is. De groei in het tweede kwartaal kwam uit op 2,1% wat meer dan de helft minder was. De economen rekenden op een groei van 4,3% over het derde kwartaal. Wel is het zo dat men denkt dat de groei vooral werd aangedreven door eenmalige factoren.

Economen denken dat het een uitschieter was want men rekent voor het vierde kwartaal op een groei van ongeveer 1,5%. Volgens zakenbank Goldman Sachs zal het groeicijfer van donderdag weinig invloed hebben op de aanstaande vergadering van de FED, er wordt over het algemeen verwacht dat de centrale bank zijn huidige beleid ongewijzigd laat.

De markt zag het wat anders want zowel de S&P 500 als Nasdaq hebben beiden hun belangrijke steunniveaus doorbroken. Dat is zeker geen goed teken, we moeten nu snel een draai krijgen om erger te voorkomen. De bekende techreuzen Alphabet en Meta verloren donderdag verder terrein na het presenteren van tegenvallende resultaten. Intel en Amazon die gisteren nabeurs met hun cijfers kwamen staan beiden behoorlijk wat hoger in de nabeurshandel.

De ECB hield conform de verwachting de rente op 4%, de ECB liet wel doorschemeren dat de rentes langer op het huidige niveau kan blijven. Analisten denken wel dat de rente niet meer zal worden verhoogd maar we weten natuurlijk nooit in deze markt.

Economische cijfers:
In de VS kwam de economische groei hoger uit dan werd verwacht met 4,9%, economen gingen uit van 4,3% groei. Vanmiddag krijgen we het PCE inflatiecijfer dat vooral voor de FED belangrijk blijft. De ECB liet de rente op 4% staan zoals werd verwacht.

Kwartaalcijfers:
De kwartaalcijfers stromen nu dag na dag binnen maar echt positief worden ze over het algemeen niet ontvangen. Microsoft deed het beter dan de rest woensdag maar donderdag zien we dat het aandeel ook 3,75% verloor en zo net zoals de rest lager staat dan net voor de cijfers. Meta Platforms kreeg de afgelopen sessies ook een behoorlijke tik omlaag desondanks dat de cijfers op zich meevielen.

Verder zien we dat Amazon na de cijfers van gisteren nabeurs positief reageert, het aandeel staat zo'n 5% hoger. De cijfers van Intel werden nabeurs ook goed ontvangen waardoor het aandeel nabeurs zo'n 8% won. De chipmaker gaf een rooskleurige voorspelling af voor de rest van dit jaar.

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we dat de Dow Jones donderdag 0,76% lager sluit, ofwel 251 punten. De technologie indices verloren behoorlijk, zowel de Nasdaq (-1,76%) en de Nasdaq 100 (-1,89%) sluiten weer negatief na een volatiele sessie. De S&P 500 sluit de sessie af met 1,18% verlies terwijl de SOX index 0,54% verloor. Verder zien we dat de Dow Transport index vlak sluit met 1,7% verlies de sessie afsloot en zeer zwak blijft, deze index zet nu een reeks diepere bodems neer.

In Europa sluiten de indices lager maar liggen er sterker bij dan de indices op Wall Street, we zien we donderdag dat de AEX 0,41% verloor, de DAX sluit met 1,08% verlies. De Franse CAC 40 verloor 0,38% terwijl de BEL 20 met 0,55% verlies de sessie afsluit.

Rente 10 jaar VS:
De rente blijft een verhaal apart in deze fase, maandag liep de rente op tot net boven de 5% om dan heel snel en stevig terug te vallen tot rond de 4,8% dinsdag. Gisteren kwam er bij de 10 jaars rente in de VS opnieuw een draai naar omhoog waardoor de rente even tot rond de 4,99% geraakte. Vanmorgen zakt de rente weer terug tot rond de 4,86%. Aan volatiliteit geen gebrek dus, de topzone zal een doel op zich blijven terwijl we rond de 4,8% steun kunnen verwachten.

De rente blijft momenteel enorm belangrijk voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de technologie indices.

Olieprijs:
De Brent olie verloor donderdag 2 dollar met een slot op 87 dollar maar vanmorgen zien we meteen weer een stevig herstel waardoor een vat nu rond de 89,5 dollar kost. Op de grafiek hieronder zien we dat de Brent de steunlijn aan het testen is, deze lijn blijft belangrijk op de korte termijn. Boven de 90 dollar ligt de weg open richting eerst de 93 dollar en later tot rond de topzone die we zien rond de 95 dollar.

Conclusie voor vandaag:
Veel van de indices en dan vooral de indices op Wall Street laten een vervelend verloop zien, elke poging tot herstel wordt de kop ingedrukt de afgelopen week met als gevolg dat zowel de Dow Jones, de Nasdaq, de S&P 500 en de Dow Transport ver onder hun steun zakken. In Europa kunnen de indices nog net hun bodem vasthouden maar na de dubbele test van de bodemzone moeten we ook hier opletten de komende sessies. Voorlopig heb ik de rust nog kunnen bewaren om te wachten om met long posities in te stappen ook al leek het soms interessant. Wel naderen we een punt om in te stappen, ik zal de leden daar op tijd over informeren.

Mogelijk kunnen we in de loop van de dag wat doen of we moeten wachten tot volgende week. Het zal dan vooral gaan om enkele indices en waar het kan met 1 of 2 aandelen en de Brent olie bij Guy Trading ... Het zullen aangezien de omstandigheden long posities worden zodra het momentum dat toelaat ... We letten wel op met de aantallen want door de volatiele markt mogen we nog niet te grof in de markt stappen.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen zowel in Europa als op Wall Street hoger na opnieuw een slechte dag voor de beurzen donderdag. De markt heeft het al de gehele week moeilijk, de rente blijft ook zoekende tussen de 4,8% aan de onderkant en de 5% aan de bovenkant. De olie zat in een correctiefase maar vanmorgen zien we opnieuw een stevige plus op de borden staan. Verder krijgen we na de middag nog belangrijke inflatiecijfers uit de VS. De economische groei in de VS kwam uit op 4,9% en dat was fors hoger dan het vorige kwartaal waar de groei op 2,1% uitkwam en ook beter dan de 4,3% waar analisten op hadden gerekend.

In Azië zien we vanmorgen hogere koersen, de Nikkei staat 1,1% hoger terwijl de Hang Seng index 2% in de plus staat.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse AEX:
De AEX speelt met de bodemzone en dat zien we heel duidelijk op de grafiek, die steun komt uit rond de 715 punten. We zien nog geen slot onder die 715 punten voorlopig maar we weten dat die 715 hoe dan ook een zeer belangrijk punt blijft op de korte termijn. De AEX en de andere indices in Europa zakken niet zo ver weg als de indices op Wall Street en dat kan ervoor zorgen dat de index wat makkelijker kan herstellen zodra Wall Street een draai naar omhoog maakt.

Steun dus rond die 715 punten, later als de index eronder sluit steun rond de 710-712 punten met daaronder de 705 en de 700-702 punten zone. Veel zal afhangen van wat de markt doet de komende sessies te beginnen met vandaag.

Weerstand nu eerst rond de 725 punten, later rond de 730 en de 733 punten weerstand. Let ook vooral op de lijn over de toppen die voor een behoorlijke weerstand kan zorgen.

De indicatoren staan in de negatieve zone, de RSI onder de 50 en de MACD nog steeds onder de 0-lijn. Let ook op het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 733 punten uitkomt.

Om mee te doen met onze signalen kan dat nu voor €35 tot 1 januari. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 blijft behoorlijk zwak en zakt nu snel terug richting het 200-daags gemiddelde dat we rond de 13.900 punten zien uitkomen. Belangrijk om te zien is dat de Nasdaq 100 nu onder de steunlijn zakt op slotbasis en dat is absoluut geen goed teken. Voor het verdere verloop zal de index die 14.300-14.350 punten snel weer moeten doorbreken om erger te voorkomen. Gelukkig is er nog het vangnet van dat 200-daags gemiddelde.

Weerstand zien we nu rond de 14.380 punten, dat kan een eerste doel omhoog worden. Later zien we rond de 14.500 punten de volgende weerstand.

De indicatoren blijven zwak met de RSI die nog steeds ver onder de 50 uitkomt terwijl de MACD in de negatieve richting en onder de 0-lijn kruist. Geen goed teken wat betreft de korte termijn. De index staat nu ook al meerdere dagen onder het belangrijke 50-daags gemiddelde. Mogelijk komt er snel een kans om in te stappen bij deze index. De leden krijgen dan een mail en een SMS ...

We handelen vaak op de indices zowel in Europa als op Wall Street en dus ook op de Nasdaq 100. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100 index:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment geen posities meer lopen na dat we afgelopen vrijdag winst hebben genomen. Zie hieronder de resultaten van deze maand (oktober) en die van vorige maand (september)

Resultaat deze maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.