Beursdagboek Trader Guy 23 oktober 2023, 08:54

...

Nieuwe week wordt opnieuw uitdagend, vooral naar de rente kijken

23 oktober 2023, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (1)

Deze week krijgen we best veel nieuws te verwerken, naast een reeks belangrijke economische cijfers krijgen we ook te maken met de kwartaalcijfers van 4 bedrijven uit de TOP-7 van Wall Street, dat zijn Microsoft, Alphabet, Meta Platforms en Amazon. Verder zien we dat de tienjaarsrente weer oploopt vanmorgen en rond de 4,97% staat. De olieprijzen lopen nu wat terug na de top van afgelopen vrijdag, een vat Brent olie kost nu 91,5 dollar. De euro zien we rond de 1,057 dollar. Deze week kunnen er zich kansen voordoen om te handelen, we moeten dan wel een goed momentum zien te vinden. We staan de indices nu op of net onder hun bodem van begin deze maand.

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 23 oktober:
De beurzen sloten over de gehele lijn lager afgelopen vrijdag, we zien verlies zowel in Europa als op Wall Street. De brede Stoxx 600 in Europa sluit de sessie af op het laagste niveau in 7 maanden. Zoals we de gehele vorige week hebben gemerkt was de bereidheid om risico te nemen onder beleggers heel laag. Dat komt vooral door de twijfels rondom de conflicten die er spelen in de wereld en uiteraard ook door de verder oplopende rente in de VS. De fors oplopende rentes drukken zwaar op de aandelenmarkten.

Ook in Europa liep de rente in de loop van vorige week weer wat op, de Duitse Bund stond rond de sluiting van de Europese beurzen vrijdag op ongeveer 2,9%.

Het is nu vooral uitkijken naar de kwartaalcijfers van de zogenaamde "Magnificent Seven"-aandelen, dat zijn Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Tesla en Meta Platforms. Deze week komen onder andere Microsoft, Alphabet, Meta Platforms en Amazon met hun cijfers zoals we kunnen zien in de tabel hieronder.

Deze week zal er op economisch gebied onder andere aandacht zijn voor de inkoopmanagersindices van verschillende landen. In de VS kijkt men uit naar de economische groei en het PCE inflatiecijfer..

Uiteindelijk verloor de Dow Jones donderdag 0,86%, ofwel 287 punten, de technologie indices zoals de Nasdaq (-1,53%) en de Nasdaq 100 (-1,5%) verloren vrijdag fors na opnieuw een volatiele sessie. De S&P 500 sloot 1,26% lager en de SOX index verloor 1,53%. Alleen de Dow Transport index kon met een kleine winst de sessie afsluiten, de index won 0,1%.

In Europa zien we een forse daling afgelopen vrijdag, de AEX verloor 1,56% en test de bodemzone van begin deze maand. De DAX moest 1,64% inleveren en zakt wel onder de bodem van begin deze maand wat absoluut geen goed teken is. Verder zien we dat de Franse CAC 40 vrijdag met 1,52% verlies de sessie afsloot terwijl de BEL 20 zo'n 1,45% verloor.

Kwartaalcijfers deze week:

Rente:
De rente op tienjarige staatsobligaties stijgt opnieuw verder richting de psychologische 5% grens, vanmorgen staat de rente op 4,97% en blijft zo rond dat hoogste niveau in meer dan 16 jaar hangen. De 5% grens blijft dichtbij en ik verwacht snel een doorbraak tot erboven, daarna wordt het spannend voor het vervolg.

Olieprijs:
De Brent olie zakt vanmorgen wat terug tot rond de 91,2 dollar terwijl de WTI olie nu rond de 87 dollar uitkomt.

Conclusie voor vandaag:
U merkt dat het opnieuw een moeilijke sessie kan worden op de beurzen, de rente loopt opnieuw op tot dicht bij die 5%. De olieprijs zakt nu wel wat terug maar blijft nog ruim boven de 90 dollar (Brent).

Afgelopen donderdag heb ik via een leden-update al aangegeven om nog te wachten met het opnemen van posities, het is nu met de neven indicaties nog niet het moment om wat te doen. We houden de markt wel scherp in de gaten. Mogelijk kunnen we in de loop van de week wel iets doen met de indices en mogelijk ook waar het kan met 1 of 2 aandelen bij Guy Trading ...

Economische cijfers deze week:

Indicatie markt:
De futures staan vanmorgen zowel in Europa als op Wall Street wat hoger na de stevige terugval van vrijdag. Het zal ook vandaag niet makkelijk worden aangezien de bekende parameters opnieuw niet meewerken. De 10 jaar rente in de VS is opnieuw aan het oplopen want vanmorgen komt die uit rond de 4,97% waardoor de 5% dichtbij blijft, het is een kwestie van tijd dat de rente even boven die 5% geraakt. De rente test die 5% nu al voor de 4e sessie op rij. We moeten nu vooral afwachten of de rente er doorheen breekt en er boven kan blijven. Aan de andere kant, mocht de rente door wat voor reden dan ook weer behoorlijk terugzakken omdat die 5% niet doorbroken wordt dan zit er een stevige rally aan te komen op de indices, ook iets wat interessant is.

De Brent olie zakt wat terug vanmorgen een vat Brent olie kost nu rond de 91,25 dollar, voor een vat WTI olie moet men vanmorgen 87 dollar betalen.

We zitten met een markt die momenteel moeilijk te voorspellen is, de grote vraag blijft of de markt opnieuw kan herstellen na het aantikken van de bodems afgelopen vrijdag. Als de indices onder de bodem verder zakken dan ziet het er niet goed uit, dan kunnen de indices snel nog tussen de 2% en 3% verder omlaag. Waar het kan zal ik posities op nemen maar dan moet het momentum wel goed zijn ...

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

In Azië zien we vanmorgen een verdere daling bij de Nikkei index die zo'n 0,8% lager staat, ook de Hang Seng index verliest 0,6%.

Marktoverzicht:

Analyse DAX:
De DAX zakt verder door en geraakt al tot onder de bodem van begin deze maand. We zien dat de index de steunlijn onder de bodems opzoekt en daar precies op sluit. Als de DAX nu verder weg zakt dan moeten we opletten. De index kan in dat geval verder inleveren richting de 14.600 punten en lager (14.500 punten). Het ziet er dus niet goed uit, de DAX ligt er behoorlijk slecht bij. De dubbele steun zal het moeten houden de komende dagen.

Weerstand zien we nu eerst rond de 15.000 punten, later rond de 15.200 punten een volgende doel omhoog. De indicatoren liggen er slecht bij, de RSI al rond de 30 en de MACD staat ver onder de 0-lijn. Verder zien we dat de DAX al een tijdje onder het 50-daags gemiddelde uitkomt, ook het 200-daags gemiddelde staat ver boven de huidige stand.

Om mee te doen met onze signalen kan dat nu voor €35 tot 1 januari. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek DAX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 kent een minder moment nu zoals we zien op de grafiek, vrijdag sluit de Nasdaq 100 op de steunlijn die we rond de 14.560 punten zien uitkomen. Als de index daar onder sluit ligt de weg open richting de lijn onder de bodems en die komt uit rond de 14.275 punten. De index staat nu ook al een paar dagen onder het belangrijke 50-daags gemiddelde.

Weerstand zien we nu rond de 14.750 punten, later rond de 15.030 punten weerstand door het 50-daags gemiddelde. Verder zien we weerstand rond de 15.250-15.300 punten door de lijn over de toppen.

De indicatoren verzwakken duidelijk, de RSI staat ver onder de 50 terwijl de MACD in de negatieve richting en onder de 0-lijn kruist. Geen goed teken wat betreft de korte termijn. De kwartaalcijfers van onder andere Microsoft en Alphabet worden belangrijk voor het verdere verloop van de Nasdaq 100.

We handelen vaak op de indices zowel in Europa als op Wall Street. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100 index:


Analyse Microsoft:
Microsoft komt morgen (dinsdag) nabeurs met cijfers, een belangrijk moment voor de technologie aandelen. We zien dat het aandeel moeite heeft met het doorbreken van de lijn over de toppen. Die lijn zien we rond de 337-338 dollar uitkomen. Wel is er nu steun door het 50-MA, als Microsoft onder dat 50-MA sluit ziet het er niet goed uit. De lijn onder de bodems wordt dan de volgende steun en die komt nu uit rond de 318-320 dollar.

Later nog steun rond de 310 dollar, als de cijfers slecht vallen dan kan Microsoft terug tot die 318-320 dollar of zelfs tot rond de 310 dollar.

Weerstand zien we nu eerst rond de lijn over de toppen ofwel rond de 3337-338 dollar. Als de cijfers goed zijn kan dat een eerste doel worden, bij een uitbraak komt de 340 dollar in beeld als weerstand, later wordt het doel 350 dollar of zelfs 360 dollar waar de topzone wacht.

Opvallend is dat de indicatoren nu op neutraal staan, de RSI rond de 50 en de MACD rond de 0-lijn. Hoe dan ook, de cijfers worden zeer belangrijk voor het vervolg.

Grafiek Microsoft:


Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment geen posities meer lopen na dat we afgelopen vrijdag winst hebben genomen. Zie hieronder de resultaten van deze maand (oktober) en die van vorige maand (september)

Resultaat deze maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.