Beursdagboek Trader Guy 24 oktober 2023, 08:55

...

Rente blijft volatiel, vanavond cijfers Microsoft en Alphabet

24 oktober 2023, 08:55 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De markten blijven volatiel en vooral met een negatieve ondertoon door de bewegingen bij de rente en de spanningen in het Midden-Oosten. Opvallend was de beweging van de 10 jaar rente in de VS die even op 5,03% uitkwam maar fors terugviel tot rond de 4,85% op slotbasis. Volgens mij een van de grootste bewegingen van de afgelopen maanden. Verder zien we dat de Brent olie ook wat lager uitkomt en net boven de 90 dollar staat vanmorgen. Een ander item dat opvalt is dat de Bitcoin plots fors oploopt en 10% hoger staat vanmorgen rond de 34.000 dollar. Vanavond krijgen we de belangrijke kwartaalcijfers van Microsoft en Alphabet nabeurs. Kortom, er staat weer heel wat op het programma vandaag zodat we opnieuw een volatiele sessie tegemoed zien ... De euro staat vanmorgen op 1,068 dollar en die loopt nu ook weer wat op ... We zoeken naar kansen op de indices, we blijven wel voorzichtig ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.



Marktupdate 24 oktober:
De beurzen lager er maandag gemengd bij nadat de rente op 10-jaars staatsobligaties kortstondig boven de 5% steeg, later na de opening op Wall Street trok de rente zich terug omdat beleggers steeds meer accepteren dat de rente voor een langere periode hoog zal blijven nu de inflatie hardnekkig blijft en nog weinig tekenen vertoont om gestaag af te nemen.

Het blijft vooral de aanhoudende uitverkoop van obligaties (en de stijgende rentes) samen met de zorgen over een escalatie van de vijandelijkheden in het Midden-Oosten die blijven wegen op de markt. Opvallend daarbij is dat de 10-jaarsrente maandag even boven de 5% uitkwam om daarna fors terug te vallen tot rond de 4,85%. Dat was de grootste intraday-beweging van de rente in maanden.

De aandelenkoersen stagneren nu men de hogere leenkosten aan het inprijzen is. Dat komt door dat FED-voorzitter Jerome Powell nogmaals had aangegeven zich aan de uitgestippelde strategie te houden.

Economische cijfers:
Deze week zal er op economisch gebied onder andere aandacht zijn voor de inkoopmanagersindices. In de VS kijkt men uit naar de economische groei (donderdag) en het PCE inflatiecijfer (vrijdag).

Kwartaalcijfers:
Verder kijken beleggers vooral uit naar de kwartaalcijfers van de zogenaamde "Magnificent Seven" aandelen Alphabet en Microsoft die vanavond nabeurs al voorbij komen. Meta Platforms en Amazon komen later deze week ook met hun kwartaalcijfers zoals u kunt zien in de tabel hieronder.

Marktoverzicht:
Uiteindelijk verloor de Dow Jones donderdag 0,58%, ofwel 191 punten, de technologie indices zoals de Nasdaq (0,27%) en de Nasdaq 100 (0,3%) sluiten positief maandag na een behoorlijk volatiele sessie. De S&P 500 sluit dan weer 0,17% lager terwijl de SOX index 0,53% lager de sessie afsloot. Verder zien we een fors verlies bij de Dow Transport index, de index sluit maandag 1,46% lager.

In Europa stond in de ochtend weer zwaar onder druk maar na de middag en zeker na de opening van Wall Street draaide de AEX naar positief om met 0,41% winst te sluiten. De DAX kon ook herstellen maar wist niet echt in de positieve zone te geraken, de index won 0,02% maandag. De Franse CAC 40 deed het met een winst van 0,5% goed terwijl de BEL 20 opviel met een verlies van zo'n 0,83%.

Rente:
De rente op tienjarige staatsobligaties maakte maandag de uitstap tot boven de 5% (tot 5,03%) om daarna fors terug te vallen tot rond de 4,84% vanmorgen. De reactie van vooral de technologie sector viel gelijk op met een stevige rebound. De rente is voorlopig de "Market Driver" bij uitstek geworden, het verloop van de rente bepaald de richting van de markt momenteel. Komt niet zo vaak voor maar nu is de rente een HOT item op de financiële markten. Die valt nu even terug maar kan in no-time weer naar omhoog draaien nu er een top net boven de 5% staat.

Olieprijs:
De Brent olie staat vanmorgen rond de 90,2 dollar terwijl de WTI olie nu rond de 85,75 dollar uitkomt. Ook hier opletten nu na de terugval van enkele dagen.

Conclusie voor vandaag:
Ook vandaag zal het niet makkelijk worden wat betreft de beurzen, de rente viel terug maar naar mijn gevoel veel te snel en te veel in een te korte tijd. Het lijkt meer een massale uitstap net boven de 5%, ik denk dat de rente nog wat hoger zal geraken in de loop van deze week. De olieprijs zakt verder terug na de top die vrijdag werd behaald rond de 94 dollar, de olie blijft met de spanningen in het Midden-Oosten volatiel. Een vat Brent kost vanmorgen rond de 90 dollar ...

Vorige week donderdag heb ik via een leden-update aangegeven om nog te wachten met het opnemen van posities, het is met de volatiele neven indicaties nog niet echt het moment om wat te doen. Er deed zich wel een kans voor rond de bodems toen de rente begon te zakken maar het ging veel te snel zodat reageren bijna niet mogelijk was. Dat kwam dan ook nog dicht bij het slot van de beurzen in Europa. Vandaag zal ik een ledenupdate naar de leden sturen.

We blijven de markten wel scherp in de gaten houden. Mogelijk kunnen we in de loop van de week nog wat doen met de indices en mogelijk ook waar het kan met 1 of 2 aandelen bij Guy Trading ...

Indicatie markt:
De futures staan vanmorgen zowel in Europa als op Wall Street hoger na de draai van gisteren en de rente die terugloopt. We moeten nu vooral afwachten of de rente niet weer gaat draaien in de loop van de sessie want de daling vanaf de top was best fors.

De Brent olie zakt wat terug vanmorgen een vat Brent olie kost nu rond de 90 dollar, voor een vat WTI olie moet men vanmorgen 85,8 dollar betalen.

We zitten met een markt die momenteel moeilijk te voorspellen is, de grote vraag blijft of de markt verder kan herstellen na het aantikken van de bodems maandag. Als de indices onder de bodem verder zakken dan ziet het er niet goed uit, dan kunnen de indices snel nog tussen de 2% en 3% verder omlaag. Waar het kan zal ik posities op nemen maar dan moet het momentum wel goed zijn ...

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

In Azië zien we vanmorgen een wisselend beeld, de Nikkei index staat zo'n 0,3% hoger terwijl de Hang Seng index 0,9% lager staat.

Marktoverzicht:

Analyse AEX:
De AEX moest helemaal terug tot de bodemzone maandag en zakte zelfs even onder de steun die op 715 punten uitkwam om een bodem neer te zetten rond de 711,69 punten. Door dat de rente terugviel later richting het slot van de sessie kon de AEX afsluiten op 719 punten wat dan boven de 715 punten is en dus technisch bekeken redelijk.

Steun blijft uiteraard die 715 punten, later de bodem van maandag rond de 711,68 punten. Onder de low van maandag zien we steun rond de 708 en de 701-703 punten. De indicatoren blijven bij de AEX index zwak met de RSI onder de 50 en de MACD onder de 0-lijn en met een negatieve indicatie.

De index staat ook nog ruim onder het 50-daags gemiddelde dat rond de 735 punten uitkomt en vorige week nog werd opgezocht. Weerstand nu eerst rond de 725 punten, later zien we de 730, de 735 en de 740 punten als weerstand op de grafiek.

We blijven zoeken naar kansen om op de AEX te handelen, door de volatiliteit blijft het moeilijk om een goed momentum te vinden.

Om mee te doen met onze signalen kan dat nu voor €35 tot 1 januari. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 blijft via de grafiek zwak ook al zien we dat na het maken van een diepere bodem er een herstel kwam mede door dat de rente moest inleveren later op de dag. De Nasdaq 100 test de steunlijn die we rond de 14.400 punten zien uitkomen om vanaf dat punt behoorlijk te herstellen. Als de index onder die 14.400 punten sluit ligt de weg open richting de 14.275 punten. De index staat nu ook al een paar dagen onder het belangrijke 50-daags gemiddelde.

Weerstand zien we nu rond de 14.750 punten, later rond de 15.020 punten weerstand door het 50-daags gemiddelde. Verder zien we weerstand rond de 15.200-15.250 punten door de lijn over de toppen.

De indicatoren verzwakken duidelijk, de RSI staat ver onder de 50 terwijl de MACD in de negatieve richting en onder de 0-lijn kruist. Geen goed teken wat betreft de korte termijn. De kwartaalcijfers van onder andere Microsoft en Alphabet worden belangrijk voor het verdere verloop van de Nasdaq 100.

We handelen vaak op de indices zowel in Europa als op Wall Street en dus ook op de Nasdaq 100. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100 index:


Analyse Alphabet (Google):
Alphabet laat via de grafiek een bijna perfect verloop zien tussen de steun en de weerstand en ook via het belangrijke 50-daags gemiddelde. De oplopende steunlijn en de lijn over de toppen loopt al sinds mei met het aandeel mee. Alphabet staat ook nog boven het 50-daags en het 200-daags gemiddelde. Als we de grafiek mogen geloven dan zou Alphabet nu weer richting de lijn over de toppen (rood) die rond de 144-145 dollar kunnen oplopen als de cijfers zeer goed worden ontvangen. Anders letten we op de steunlijn onder de bodems vanavond en morgen na de cijfers en die komt nu uit rond de 135 dollar.

De indicatoren zien er op dit moment redelijk neutraal uit, de RSI komt net boven de 50 uit terwijl de MACD boven de 0-lijn negatief kruist. Daar kunnen we op dit moment niet zoveel mee doen. De cijfers zullen alles bepalen vanavond, dat lijkt me duidelijk. Aan de onderkant ziet het er wel gevaarlijk uit zodra de steunlijn wordt doorbroken, Alphabet kan dan makkelijk terug tot rond de horizontale steunlijn die we in de buurt van de 127 dollar zien uitkomen.

Hieronder de technische grafiek van Alphabet en een fundamenteel overzicht.

Grafiek Alphabet (Google):


Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment geen posities meer lopen na dat we afgelopen vrijdag winst hebben genomen. Zie hieronder de resultaten van deze maand (oktober) en die van vorige maand (september)

Resultaat deze maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.