Beursdagboek Trader Guy 25 oktober 2023, 08:51

...

Wisselende reactie op cijfers, olie zakt door en let op de rente

25 oktober 2023, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De beurzen blijven volatiel door dat we op veel zaken moeten letten deze week, gisteren nabeurs kwamen er cijfers van Microsoft en Alphabet en waren wisselend waardoor Microsoft bijna 4% hoger geraakte nabeurs terwijl de cijfers van Alphabet niet goed werden ontvangen en 6% moest inleveren. De rente stabiliseerde wat rond de 4,8%, de Brent olie moest verder inleveren en komt nu uit rond de 87,7 dollar. De indices sluiten dinsdag wel allemaal hoger na opnieuw een volatiele sessie. De euro zien we vanmorgen rond de 1,06 dollar. We bekijken de markt rustig en waar het kan zal ik een positie opnemen voor de leden. Gisteren in de ledenupdate gaf ik al aan waarom we voorzichtig moeten blijven.

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 25 oktober:
De beurzen in Europa sloten dinsdag hoger na matig economisch nieuws en in afwachting van resultaten van enkele Amerikaanse techreuzen. Verder is het wat betreft Europa wachten op het rentebesluit van de ECB donderdag.

Echt goed nieuws was er niet wat betreft de economische cijfers, de Franse en Duitse economieën bleven krimpen in oktober. Dat konden we dinsdag zien bij de inkoopmanagersindexen. Frankrijk deed het iets beter en Duitsland iets minder dan een maand eerder. Voor beide landen staat de index nu op een even belabberd niveau van 45, we weten dat de grens tussen krimp en groei op 50 ligt. Voor de hele eurozone daalde de index van 48,7 naar 47,8. Allemaal geen goed teken voor de economie richting het einde van dit jaar.

Tegen het einde van deze week zullen er al zo'n 150 van de 500 bedrijven uit de S&P500-index hun resultaten bekend hebben gemaakt. Tot nu toe zijn die overwegend boven de verwachting. Het sentiment draait momenteel iets meer richting de bedrijfsresultaten en vooral ook naar de vooruitzichten die erbij komen.

Op economisch vlak kwam de inkoopmanagersindex van S&P Global uit op 50,9 terwijl die de maand ervoor uitkwam op 50,1 voor wat betreft de dienstensector. Het cijfer voor de industrie kwam uit op 50 terwijl dat de maand ervoor nog 49,8 was. Er is in de VS sprake van wat verbetering terwijl dat in Europa het tegenovergestelde is.

Economische cijfers:
Deze week zal er op economisch gebied onder andere aandacht zijn voor de inkoopmanagersindices. In de VS kijkt men uit naar de economische groei (donderdag) en het PCE inflatiecijfer (vrijdag).

Kwartaalcijfers:
De kwartaalcijfers van Microsoft vielen goed zodat het aandeel nabeurs bijna 4% hoger geraakte. De cijfers van Alphabet vielen dan weer minder goed, het aandeel verloor 6% nabeurs. Daardoor staat de Nasdaq 100 future wat lager vanmorgen. De Dow Jones future staan vanmorgen iets hoger omdat Microsoft wel een Dow Jones component is, Alphabet zit niet in de Dow Jones. Vanavond nabeurs krijgen we nog cijfers van Meta Platforms en IBM.

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we dat de Dow Jones dinsdag 0,62% hoger sluit, ofwel 205 punten. De technologie indices zoals de Nasdaq (0,93%) en de Nasdaq 100 (0,97%) sluiten dinsdag ook hoger na opnieuw een volatiele sessie. De S&P 500 sluit de sessie af met 0,73% winst terwijl de SOX index 1,38% winst boekte. Verder zien we dat de Dow Transport index vlak sluit met 0,01% verlies. We zien een zeer zwak verloop bij de Transport index.

In Europa zien we dinsdag een plus van 0,35% bij de AEX index, de DAX deed het met een plus van 0,54% wat beter. De Franse CAC 40 deed het met een winst van 0,63% goed terwijl de BEL 20 zo'n 0,32% hoger sluit.

Rente:
De rente op tienjarige staatsobligaties maakte maandag de uitstap tot boven de 5% (tot 5,03%) om daarna fors terug te vallen, de rente komt vanmorgen uit op 4,82%. De reactie van vooral de technologie sector viel gelijk op met een stevige rebound. De rente is en blijft voorlopig de "Market Driver" bij uitstek, het verloop van de rente bepaald nu de richting van de markt. Dat komt niet zo vaak voor maar nu is de rente een HOT item op de financiële markten. Die valt nu even terug maar kan in no-time weer naar omhoog draaien richting de top die net boven de 5% uitkomt.

Olieprijs:
De Brent olie staat vanmorgen rond de 87,7 dollar terwijl de WTI olie nu rond de 83,4 dollar uitkomt. Ook hier opletten na de terugval van enkele dagen, de olie kan zo weer gaan stijgen en ook omhoog zal het niet langzaam gaan.

Conclusie voor vandaag:
Ook vandaag zal het niet makkelijk worden wat betreft de beurzen, de rente viel terug maar naar mijn gevoel veel te snel en te veel in een te korte tijd. Het lijkt meer een massale uitstap net boven de 5%, ik denk dat de rente nog wat hoger zal geraken in de loop van deze week. De olieprijs zakt verder terug na de top die vrijdag werd behaald rond de 94 dollar, de olie blijft met de spanningen in het Midden-Oosten volatiel. Een vat Brent kost vanmorgen rond de 87,7 dollar ...

Via een leden-update gisteren heb ik aangegeven dat er teveel parameters beslissen over wat de markt zal gaan doen de komende periode, er is nog niet zoveel veranderd aangezien de olie en de rente snel weer kunnen draaien terwijl de kwartaalcijfers van Microsoft (positief) en die van Alphabet (negatief) werden ontvangen. De futures staan vanmorgen in ieder geval negatief op Wall Street na die cijfers. Vanavond komen Meta Platforms en IBM nabeurs met cijfers.

We blijven de markten wel scherp in de gaten houden. Mogelijk kunnen we in de loop van de week nog wat doen met de indices en mogelijk ook waar het kan met 1 of 2 aandelen bij Guy Trading ...

Indicatie markt:
De futures staan vanmorgen zowel in Europa als op Wall Street wat lager na de positieve sessie van gisteren en de rente die bleef hangen. We moeten nu vooral afwachten of de rente niet weer gaat draaien in de loop van de sessie want de daling vanaf de top (5,03%) was best fors op een korte periode.

De Brent olie zakt nu ook verder terug, een vat Brent olie kost nu rond de 87,7 dollar, voor een vat WTI olie moet men vanmorgen 83,4 dollar betalen.

We zitten met een markt die momenteel moeilijk te voorspellen is, de grote vraag blijft of de markt verder kan herstellen na het aantikken van de bodems maandag. Als de indices onder de bodem verder zakken dan ziet het er niet goed uit, dan kunnen de indices snel nog tussen de 2% en 3% verder omlaag. Waar het kan zal ik posities op nemen maar dan moet het momentum wel goed zijn ...

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

In Azië zien we vanmorgen hogere koersen, de Nikkei index staat zo'n 0,7% hoger terwijl de Hang Seng ook 0,7% in de plus staat.

Analyse AEX:
De AEX moest helemaal terug tot de bodemzone maandag en zakte zelfs even onder de steun die op 715 punten uitkwam om een bodem neer te zetten rond de 711,69 punten. Door dat de rente terugviel later en nog altijd redelijk ver onder de 5% uitkomt herpakt de AEX zicht verder om dinsdag op 721,73 punten te sluiten. De index staat voorlopig weer een eindje boven de belangrijke 715 punten steun.

Na het slot boven de 720 punten letten we nu op de 725 punten als eerste weerstand, later zien we de 730, de 735 en de 740 punten als mogelijke doelen op de grafiek.

Steun blijft uiteraard die 715 punten, later de bodem van maandag rond de 711,68 punten. Onder de low van maandag zien we steun rond de 708 en de 701-703 punten. De indicatoren blijven bij de AEX index zwak met de RSI onder de 50 en de MACD onder de 0-lijn en met een negatieve indicatie. De AEX blijft ruim onder het 50-daags gemiddelde dat rond de 734,4 punten uitkomt.

We blijven zoeken naar kansen om op de AEX te handelen, door de volatiliteit blijft het moeilijk om een goed momentum te vinden.

Om mee te doen met onze signalen kan dat nu voor €35 tot 1 januari. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 blijft desondanks het herstel van gisteren zwak, maandag werd er nog een diepere bodem neergezet toen de rente even boven de 5% uitkwam. Door de daling van de rente kwam er een herstel op gang bij de Nasdaq 100 met dinsdag bijna 1% winst.

De Nasdaq 100 test de steunlijn die we rond de 14.400 punten zien uitkomen maandag om vanaf dat punt te herstellen. We blijven die 14.400 punten in de gaten houden uiteraard als meest belangrijke steun nu. Als de index onder die 14.400 punten sluit ligt de weg open richting de 14.275 punten.

Weerstand zien we nu rond de 14.750 punten waar de index dinsdag net onder sluit, later rond de 15.010 punten weerstand door het 50-daags gemiddelde. Verder zien we weerstand rond de 15.200-15.250 punten door de lijn over de toppen.

De indicatoren blijven zwak met de RSI die nog steeds onder de 50 uitkomt terwijl de MACD in de negatieve richting en onder de 0-lijn kruist. Geen goed teken wat betreft de korte termijn. De index staat nu ook al een paar dagen onder het belangrijke 50-daags gemiddelde.

We handelen vaak op de indices zowel in Europa als op Wall Street en dus ook op de Nasdaq 100. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100 index:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment geen posities meer lopen na dat we afgelopen vrijdag winst hebben genomen. Zie hieronder de resultaten van deze maand (oktober) en die van vorige maand (september)

Resultaat deze maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.