Beursdagboek Trader Guy 26 oktober 2023, 08:59

...

Forse daling technologie aandelen, Microsoft sluit wel positief

26 oktober 2023, 08:59 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De markten blijven volatiel met woensdag opnieuw een forse terugval bij de indices op Wall Street. Europa wist wel nog positief te sluiten al kunnen we beter als vlak beschouwen door de minimale winst. De Dow Jones verloor ook beperkt door dat het aandeel Microsoft 3% hoger wist te sluiten na de cijfers. Vanmiddag komt de ECB met een rentebesluit, ook daar kijken beleggers naar uit. Verder zien we dat de 10 jaar rente in de VS weer oploopt tot dicht bij de 5%, de Brent olie wordt ook weer wat duurder. De euro zien we vanmorgen rond de 1,053 dollar ... We zoeken wel naar een positie vandaag of morgen, het momentum moet dan wel goed zijn ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 26 oktober:
De indices op Wall Street verloren behoorlijk woensdag maar in Europa zien we een kleine winst op slotbasis. Aandelen stonden onder druk toen beleggers de gemengde winstrapporten van Microsoft en Alphabet verwerkten die tegenstrijdig waren. Microsoft werd beloond terwijl Alphabet werd afgestraft. Een ander item dat de markten en vooral de technologie in de weg zat was dat de rente op staatsobligaties opnieuw hoger klom.

De daling zorgde ervoor dat zowel de S&P 500 als de Nasdaq rond hun 200-daags gemiddelde terecht komen, dat is normaal gezien een belangrijk steunpunt voor de markten en dan vooral omdat het om de S&P 500 gaat. Na de sessie van woensdag bereikt de Nasdaq officieel het correctiegebied, wat betekent dat dat de index nu meer dan 10% is gedaald ten opzichte van het recente hoogtepunt dat op 19 juli werd bereikt.

Circa 23% van alle bedrijven binnen de S&P 500 kwamen al met hun kwartaalcijfers en 77% daarvan heeft de winstverwachtingen van analisten weten te overtreffen, zo bleek uit de data van FactSet. Als de rest van het cijferseizoen net zo goed gaat, en dan vooral bij de bedrijven die consumenten bedienen, dan zijn we goed gepositioneerd voor een rally tussen Thanksgiving en het einde van het jaar.

Verder wachten de Europese beurzen op opnieuw een stroom bedrijfscijfers en het rentebesluit van de ECB na de middag. We wachten rustig af nu en kunnen pas later vandaag iets ondernemen als de markt dat toelaat.

Economische cijfers:
Deze week zal er op economisch gebied onder andere aandacht zijn voor de inkoopmanagersindices. In de VS kijkt men vanmiddag uit naar de economische groei, vrijdag krijgen we het PCE inflatiecijfer. De ECB komt vanmiddag met een rentebesluit en een persconferentie.

Kwartaalcijfers:
De kwartaalcijfers van Microsoft vielen goed zodat het aandeel woensdag bijna 3% hoger sluit. De cijfers van Alphabet vielen minder goed, het aandeel verloor 9,6%. Gisteren nabeurs kwamen Meta Platforms en IBM met hun cijfers, die van Meta vielen tegen waardoor het aandeel nabeurs ruim 3% verloor, IBM won op goeie cijfers zo'n 2%. Vanavond komen Amazon en Intel met cijfers ...

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we dat de Dow Jones woensdag 0,32% lager sluit, ofwel 105 punten. De technologie indices kenden een slechte dag, zowel de Nasdaq (-2,43%) en de Nasdaq 100 (-2,47%) sluiten met een fors verlies na opnieuw een volatiele sessie. De S&P 500 sluit de sessie af met 1,43% verlies terwijl de SOX index 4,13% verloor woensdag. Verder zien we dat de Dow Transport index vlak sluit met 2,44% verloor, deze index blijft heel zwak en zet telkens diepere bodems neer.

In Europa sluiten de indices in tegenstelling tot Wall Street wat hoger, we zien we woensdag een plus van 0,07% bij de AEX index terwijl de DAX 0,08% hoger afsloot. De Franse CAC 40 deed het met een winst van 0,31% wat beter maar de BEL 20 verloor zo'n 0,67%.

Rente 10 jaar VS:
De rente blijft een verhaal apart in deze fase, maandag tot net boven de 5% om dan heel snel en stevig terug te vallen tot rond de 4,8% dinsdag. Gisteren kwam er bij de 10 jaar rente in de VS opnieuw een draai naar omhoog waardoor de rente vanmorgen rond de 4,97% uitkomt wat een fractie onder de top van maandag is. De topzone zal nu wel het doel worden rond de 5,02%, als de rente doortrekt naar omhoog hou dan rekening met een uitschieter tot rond de 5,1%.

De rente is momenteel enorm belangrijk voor het verloop van de beurzen en dan vooral voor de Nasdaq, door dat de rente weer opliep woensdag zien we dat de technologie indices enorm onder druk kwamen te staan. De rente blijft momenteel de belangrijkste parameter voor de beurzen, het zal nog wel een tijdje zo blijven.

Olieprijs:
De Brent olie loopt opnieuw fors op na de daling van begin deze week, het slot kwam uit op 89 dollar maar vanmorgen kost een vat Brent olie rond de 90 dollar. Op de grafiek hieronder zien we dat de Brent de steunlijn opzocht om exact rond die steun te draaien. Boven de 90 dollar ligt de weg open richting eerst de 93 dollar en later tot rond de topzone die we zien rond de 95 dollar.

Conclusie voor vandaag:
Ook vandaag zal het niet makkelijk worden wat betreft de beurzen, de rente viel eerder snel terug na de schrikreactie van maandag net boven de 5% maar zoals we kunnen zien staan we bijna opnieuw rond dat niveau. De olieprijs komt ook opnieuw terug op gang na een daling van bijna 8 dollar eerder deze week. Voor een vat Brent komt de prijs nu uit rond de 90 dollar. De olie blijft door de spanningen in het Midden-Oosten volatiel.

Via een leden-update dinsdag heb ik aangegeven dat er teveel parameters beslissen over wat de markt zal gaan doen op de korte termijn, dat hebben we kunnen merkten gisteren met de rente en de olie die wel heel snel weer naar omhoog draaien. De futures staan ook vanmorgen negatief op Wall Street, de cijfers van Meta Platforms vielen niet goed waardoor het aandeel ruim 3% verloor terwijl IBM 1,4 hoger geraakte nabeurs. Vanavond komen Amazon en Intel nabeurs met cijfers.

We blijven de markten volgen, het blijft moeilijk om nu wat te doen met de indices en dat hebben we kunnen merken deze week. Eerst omlaag maandag om dan behoorlijk te herstellen maar gisteren (woensdag) staan we opnieuw behoorlijk wat lager. Mogelijk kunnen we in de loop van de week nog wat doen met de indices en mogelijk ook waar het kan met 1 of 2 aandelen bij Guy Trading ... Het zullen aangezien de omstandigheden long posities worden zodra het momentum dat toelaat ...

Indicatie markt voorbeurs:
De futures staan vanmorgen zowel in Europa als op Wall Street opnieuw lager na de al behoorlijk negatieve sessie van gisteren door dat de rente weer behoorlijk opliep.

De Brent olie herpakt zich na de daling tot rond de 86 dollar, een vat Brent olie kost vanmorgen rond de 89,5 dollar, voor een vat WTI olie moet men vanmorgen 84,5 dollar betalen.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar en dat voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

In Azië zien we vanmorgen lagere koersen, de Nikkei index staat zo'n 2,2% in het rood terwijl de Hang Seng ook 0,45% in de min staat.

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit lager maar beperkt omdat Microsoft wat tegengas kon geven bij de dalende markt. De Dow Jones geraakt nu tot de steunlijn rond de 32.850 punten maar blijft er nog boven op slotbasis. De Dow Jones ligt er wel slecht bij, de index staat onder het 50-daags en onder het 200-daags gemiddelde. We zien dat de indicatoren er ook niet goed bijliggen, de RSI zien we ruim omder de 50 en de MACD blijft onder de 0-lijn.

Steun nu rond de 32.850 punten, later rond de 32.500 en de 32.250 punten steun. Weerstand nu rond de 33.250 punten, later rond de 33.650 punten weerstand.

Om mee te doen met onze signalen kan dat nu voor €35 tot 1 januari. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek Dow Jones:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 blijft desondanks zwak, de index zakt terug tot de steunlijn onder de bodems en dat op slotbasis. Die steunlijn zien we nu rond de 14.380 punten. We blijven deze steun nu goed in de gaten houden uiteraard. Als de index onder die 14.380 punten sluit ligt de weg open richting de 14.275 punten.

Weerstand zien we nu rond de 14.500 punten, later rond de 14.750 punten weerstand, later nog rond de 15.000 punten weerstand door het 50-daags gemiddelde.

De indicatoren blijven zwak met de RSI die nog steeds onder de 50 uitkomt terwijl de MACD in de negatieve richting en onder de 0-lijn kruist. Geen goed teken wat betreft de korte termijn. De index staat nu ook al een paar dagen onder het belangrijke 50-daags gemiddelde.

We handelen vaak op de indices zowel in Europa als op Wall Street en dus ook op de Nasdaq 100. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze updates en signalen om te handelen tot het einde van dit jaar (2023) ...

Grafiek Nasdaq 100 index:

Analyse Microsoft:
Na de cijfers van Microsoft zien we een slot rond de weerstand die op 340 dollar uitkomt. Het aandeel geraakte er zelfs even boven met een top op 346 dollar. Weerstand nu die 340 dollar, later de top van woensdag rond de 346 dollar. Als Microsoft weer terug moet dan zien we steun rond de 335-336 dollar, later rond de 330 en de 326 punten steun. Microsoft staat nog steeds boven het 50-daags gemiddelde.

De indicatoren staan er ook redelijk goed voor, de RSI staat ruim boven de 50 terwijl de MACD positief draait boven de 0-lijn. Let er nu op dat als de Nasdaq ofwel de technologie sector positief draait dit aandeel kan outperformen.

Grafiek Microsoft:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel de rest van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment geen posities meer lopen na dat we afgelopen vrijdag winst hebben genomen. Zie hieronder de resultaten van deze maand (oktober) en die van vorige maand (september)

Resultaat deze maand (oktober)

Resultaat maand september:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.