Beursdagboek Trader Guy 21 november 2023, 08:42

...

Nasdaq zoekt record op, Europa kende een vrij rustige sessie

21 november 2023, 08:42 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Vooral Wall Street blijft sterk presteren en was nog niet klaar met de ongekende rally, ik denk dat het heel lang is geleden dat de indices in zo'n korte periode zoveel winst behaalden op Wall Street. Vanaf een redelijk diepe bodem naar de topzone bij meerdere indices in amper 16 sessies. Europa had wat last van de euro die plots weer dicht bij de 1,10 dollar uitkomt. Verder viel de Brent olie op met een herstel, de Brent geraakte even tot rond de 83 dollar maar moet nu wat inleveren. Een vat Brent kost vanmorgen rond de 81,75 dollar. Verder zien we dat de 10 jaar rente in de VS rond de 4,4% uitkomt. We blijven in deze markt strategisch werken, we hebben posities open staan en houden die voorlopig aan ...

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.Marktupdate 21 november:
In Europa zien we maandag weinig beweging met een verdeeld slot in de buurt van de slotstanden van afgelopen vrijdag. een hoger slot, dat komt vooral door dat de markt het risico voor nog een extra renteverhoging in de VS steeds kleiner acht. Op Wall Street zien een redelijk sterk verloop met een plus bij alle indices. De Dow Jones won 0,58% terwijl de S&P 500 met 0,73% winst de sessie afsloot. De Nasdaq won 1,13% terwijl de Nasdaq 100 zo'n 1,2% hoger de sessie afsloot.

Vandaag wachten we vooral op de notulen van de FED vanavond en uiteraard op de kwartaalcijfers van Nvidia. De sessie van gisteren stond vooral in het teken van lagere rentes en dat stuwde Wall Street uiteraard verder omhoog. Beleggers zien nu duidelijke signalen dat de FED, en ook de andere centrale banken klaar zijn met het verhogen van de rente en de volgende stap een renteverlaging zal zijn. Alleen is het de vraag wanneer.

Aan de andere kant moeten we ook op het verloop van de economie wachten want de conditie wordt slechter. Dat zal zorgen voor minder sterke bedrijfsresultaten en dat moet door de markten nog worden verwerkt. Het is wachten op een verandering van het gedrag, de rente staat al ruim 0,5% lager dan pakweg een week of 2 geleden, veel meer zal er voorlopig niet meer vanaf gaan. De rente zal eerder wat herstellen. Kortom, veel stijging verwacht ik niet meer op Wall Street ...

Vrijwel alle indices bereiken een zware weerstand en deze week blijft Wall Street donderdag dicht door Thanksgiving, vrijdag krijgen we een halve sessie door Black Friday ... Een korte week dus ...

Signaaldiensten:
We blijven met de posities rustig afwachten want ik verwacht niet dat er nog veel bij zal komen na deze ongekende rally. Veel indices en aandelen bereiken al hun topzone ofwel de hoogste stand ooit wat nogal overdreven is. Ook is het zo dat nu 90% van alle S&P 500 aandelen boven hun 20-daags gemiddelde uitkomen en dat gaf de afgelopen pakweg 15 jaar telkens een signaal dat er daarop een grote correctie volgt. We gaan het zien de komende weken ...

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we een positieve sessie maandag met 0,58% winst voor de Dow Jones ofwel 204 punten. De brede S&P 500 won 0,74% terwijl de Nasdaq (+1,13%) en de Nasdaq 100 (+1,19%) met een stevige plus de sessie afsluiten. De SOX index won 1,52% terwijl de Dow Transport index met 0,33% winst de sessie afsloot.

Europa:
In Europa won de AEX 0,12% terwijl de DAX met 0,11% verlies de sessie afsloot. Verder won de Franse CAC 40 maandag 0,18% terwijl de BEL 20 ongeveer 0,03% lager de sessie afsloot. De euro staat vanmorgen rond de 1,096 dollar en klimt verder omhoog.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,4% en bereikt zo een nieuwe bodem. De rente blijft nu al een aantal dagen onder die belangrijke 4.5%. Zelf verwacht ik niet dat de rente lang onder die 4,5% zal blijven. Zodra de rente weer gaat oplopen zullen de indices het snel moeilijk krijgen na de waanzinnige rally. Aan de bovenkant blijft de 4,65% en de 5% staan als weerstand maar we staan daar nu ver onder.

We nemen de rente al een tijdje als indicator nummer 1 voor de markten en dat hebben we de afgelopen weken gemerkt. Let er nu op dat het kan omslaan richting een nieuwe indicator nummer 1 en dat zullen dan de economische ontwikkelingen worden. We krijgen dus een gamechanger richting het einde van het jaar ...

Olieprijs:
De Brent olie fors moest inleveren vorige week donderdag herpakte zich maandag sterk en bereikte de 83 dollar. De Brent kon zo even tot boven de 82 dollar weerstand geraken maar moet nu al weer inleveren met 81,75 dollar op de borden vanmorgen. Voor een echte verbetering zal de Brent boven die 82 dollar moeten blijven en dat lukt momenteel nog niet. Steun zien we nu eerst rond de zone 77-78 dollar, later steun rond de 75-76 dollar. Weerstand nu vooral die 82 dollar met daarboven de 84-85 dollar.

Er zijn veel factoren die meespelen wat betreft de olie, eerst de economie die aan het verzwakken is maar aan de andere kant de spanningen die er spelen in het Midden-Oosten en die kunnen plots oplaaien naar andere regio's.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures op Wall Street staan vanmorgen vlak tot iets hoger, ook Europa kan vlak tot wat hoger starten als we naar de futures kijken. De rente in de VS zakt nog wat verder weg tot rond de 4,4% en blijft zo onder de 4,5% hangen waar de bodem van deze maand eerder uitkwam. Zelf verwacht ik niet dat de rente nog veel verder zal zakken maar we weten nooit in deze markt. De Brent olie staat vanmorgen wat lager, een vat kost nu rond de 81,75 dollar.

In Azië zien we vanmorgen opnieuw een verdeelde sessie, de Hang Seng index staat 0,2% hoger terwijl de Nikkei 0,1% verlies laat zien.

Er loopt nu een speciale Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 en dat voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 laat nu een soort eiland zien tussen de topzone van juli en de GAP die eerder deze maand werd achtergelaten. Het is wachten op de volgende beweging, de index staat na een dolle rit omhoog al dicht bij de hoogste stand ooit.

Weerstand zien we nu boven de top van juli ofwel de top van 2023 die uitkwam rond de 15.900-15.950 punten, nu letten we op de 16.050-16.100 punten als volgende weerstand. Verder zien we weerstand rond de 16.250 punten met daarboven de 16.500 punten maar dan zitten we al heel dicht bij de hoogste stand ooit gemaakt in december 2021. De waanzinnige rally zet maar verder door, veel traders snappen het net als ik ook niet maar het is zoals het is.

Steun nu rond de 15.950 punten, later rond de 15.800 en de 15.750 punten nog steun. Dan wacht daar de GAP van vorige week met als die wordt gedicht steun rond de 15.550-15.575 punten.

De RSI staat nu rond de 72, de MACD staat nu ruim boven de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de Dow Jones index kunt u nu gebruik maken van onze Black Friday aanbieding tot 1 februari voor €25. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse AEX:
De AEX deed niet veel maandag, de index won net geen punt en sluit op 759,5 punten. We zien nu weerstand rond de 760 punten, later rond de 763-765 punten. Verder zien we rond de 770 en 775 punten weerstand.

Steun kunnen we nu rond de 755 punten verwachten, later de zone 750-751 punten waar nu het 200-daags gemiddelde uitkomt. Verder nog steun rond de 747 en de 740 punten.

De indicatoren staan positief met de RSI die nu rond de 66 uitkomt, de MACD staat ruim boven de 0-lijn.

We handelen via onze abonnementen vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 februari ...

Grafiek AEX:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een hele mooie Black Friday aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 FEBRUARI 2024 voor slechts €25 !! Polleke Trading wordt dan €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nvidia:
Nvidia knalt na een waanzinnige rally naar een nieuwe top boven de 500 dollar, er valt weinig over te zeggen want het is en blijft de gekte van de markt momenteel. Als ik dat pakweg 15 sessies geleden had gezegd had iedereen me voor gek verklaart maar het zijn dingen die plaatsvinden op de markten momenteel. Je zou zeggen dat het genoeg is geweest nu maar zeker zijn we daar niet van, de top kan weerstand worden wat logisch zou zijn. We gaan het meemaken de komende sessies.

Weerstand nu rondom de 500 dollar, later zien we geen hindernissen meer wat betreft Nvidia dat vanavond nabeurs met cijfers komt. Wat zal dat brengen vragen we ons nu af want het is het laatste bedrijf van de TOP-7 dat met cijfers komt.

Steun nu eerst rond de 490-495 dollar, later rond de 475-477 dollar steun. Verder rond de 470 dollar en de 460 dollar steun. Het 50-daags gemiddelde komt nu uit rond de 445 dollar waar dan de volgende steun uitkomt.

De indicatoren staan overbought momenteel met de RSI rond de 70, de MACD zien we ruim boven de 0-lijn uitkomen.

Grafiek Nvidia:

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand november en het totaal van dit jaar per signaaldienst (2023).

Resultaat deze maand (november)

Resultaat Totaal 2023:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.