Beursdagboek US Markets Redactie 21 november 2016, 18:51

...

Daily Roundup - maandag 21 november 2016

21 november 2016, 18:51 | US Markets Redactie | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Voor­beurs lieten de mark­ten in het oost­en al mooie plussen zien en daarmee ston­den de Europese futures ook in het groen. Even leek het er op dat we na open­ing ver zouden afgli­j­den maar om half elf veer­den zij weer op om de dag gematigd posi­tief af te sluiten.
De Japanse en Chi­nese hoofdin­dex­en sloten tot 0,8% in de plus.


Europa.
De AEX wint er op maandag een half pro­cen­t­je bij ofwel 2,35 pun­ten tot aan een stand van 453,03.
Groot­ste sti­jger was Rand­stad dat een hernieuwd koopad­vies ontv­ing van HSBC. Het aan­deel steeg 3,4%. Ook Shell en SBM deden het dankz­ij de oliepri­jzen goed. Bei­den won­nen zo’n 2,25%. Gala­pa­gos deed een stap­je terug met een pro­cent zon­der duidelijk nieuws en DSM ver­loor 1,15% dankz­ij een verkoopad­vies van Gold­man Sachs.
Op de AMX ste­gen Fugro (+3,45%) en OCI met +4,4%. Groot­ste daler was PostNL met ‑2%.
De DAX steeg met een kleine 0,2% naar 10685. Een winst van 20,5 pun­ten. De auto­bouw­ers BMW en Volk­swa­gen deden het goed met +1,4% en 2,25%. Grote dalers waren onder andere Com­merzbank met ‑1,5% en Deutsche Boerse met ‑1,4%.
In Brus­sel steeg de BEL20 met 0,6%. Groot­ste sti­jger was het Franse energiebedri­jf Engie dat ook een noti­tie op de Bel­gis­che beurs heeft. Het aan­deel won welliswaar 2% maar staat voor deze maand nog ruim ‑12% in de min zon­der een duidelijke bodem gemaakt te hebben.
De CAC in Par­i­js steeg 0,55% waar ook Total met +2,2% steeg dankz­ij de geste­gen oliepri­jzen. Air­bus steeg op haar beurt met 4,3% en is daarmee sterk op retour om het ver­lies van dit jaar om te zetten naar groene cijfers. Daar moet het nog eens 4,7% voor stijgen.
De Engelse FTSE100 sloot nage­noeg vlak op 6778 pun­ten. Tul­low Oil was daar over­duidelijk de dag­win­naar met +6,75%. Medi­a­bedri­jf Sky ver­loor na een lange reeks rode cijfers nog eens 2% en hangt daarmee op het rand­je om nog veel dieper te gaan.


Wall Street.
Op de NYSE ston­den de futures ook al in het groen en die wer­den na open­ing verder uit­ge­breid. Om half zes stond de Dow Jones op 18910 pun­ten (+0,2%) en hangt daarmee vlak onder zijn all time high. De eerste weer­stand is de psy­chol­o­gis­che grens van 19.000 pun­ten. Na de Trump ral­ly’ is de index flink uit­geput en vaart daar­door al enkele dagen zijwaarts.
De Stan­dard & Poors index stond 0,5% hoger op 2192 pun­ten en de Nasdaq100 ver­vol­gt zijn inhaal­slag door te sti­j­gen met 0,8% tot aan 4847 pun­ten. De graad­me­ter voor tech­nolo­gie kreeg na het nieuws dat Trump de verkiezin­gen won harde klap­pen uit angst van onzek­er­heid voor de pro­duc­tiein­dus­trie in die sec­tor. De Nas­daq Com­pos­ite steeg 0,7% en wist daarmee weer een nieuwe all time high neer te zetten op 5362 punten.
De Dol­lar nam wat gas terug na de harde win­sten van afgelopen dagen en stond om half zes op 100,9 pun­ten. 100,7 was de hoog­ste stand uit decem­ber vorig jaar en is tot nu toe suc­cesvol als ste­un getest.


Com­modi­ties.
Dit week­end liet de Iraanse min­is­ter van energie weten dat ze opti­mistisch zijn over een OPEC deal dat op 30 novem­ber tot stand zou moeten komen, ter­wi­jl Iran de groot­ste last­pak zou zijn aangezien ze na de oph­eff­ing van de blokkade juist meer wilden gaan pro­duc­eren. Overi­gens is tot op heden nog steeds onduidelijk wat elk OPEC-lid zou moeten afs­taan. De onder­han­delin­gen gaan nog inten­sief door.
Het Amerikaanse WTI stond om half zes op 48,15 dol­lar per vat. Een sti­jging van ruim 4%. Brent ver­han­delde voor 48,65 dol­lar per vat (+4,2%). De graad­me­ters zijn ook nabeurs nog aardig door aan het stijgen.
Aardgas werd 3,5% duur­der op een koers van 2,94 dollar.
Goud was tij­dens het Europees slot 1212 dol­lar waard en bli­jft daarmee vooral­snog boven de belan­grijk­er 1200 staan. Zil­ver kostte 16,56 dol­lar wat neerkomt op een ver­lies van ‑0,13%.


Macro-economis­che cijfers.
Deze week zijn er uber­haupt niet veel cijfers waar mark­ten op kun­nen bewe­gen en van­daag was het al hele­maal een dode dag. In Japan kwam nog wel een update naar buiten over de han­dels­bal­ans die wederom ver­slech­terd is. De krimp neemt nog eens een ver­snelling waar­bij de import met ‑16,5% is geza­kt en de export naar een diepe ‑10,3%. De inter­na­tionale han­del is al sinds 12 maan­den aan het zakken.
In Bel­gië is de con­sument wat min­der pes­simistisch gewor­den. De index steeg in novem­ber van ‑13 naar ‑7 punten.

Voor­dat Wall Street opende sprak Fed mem­ber Stan­ley Fis­ch­er nog maar hij had niet veel te zeggen anders dat de economie het redelijk goed doet’.
Ook Mario Draghi gaf nog een speech tij­dens de besprekin­gen van het ECB Jaar­rap­port in Straats­burg. Daar zei hij eigen­lijk het­zelfde als eerder, namelijk dat de cen­trale bank zijn finan­ciële onder­s­te­un­ing aan de Europese economie moet doorzetten om die beoogde 2% te bereiken.
Vanocht­end kwa­men er nog resul­tat­en naar buiten van een enquete waaruit bleek dat de Euro­peaan ondanks de lage spaar­rente toch zijn geld op de reken­ing laat staan. Daar­bij vond slechts 28% van de ondervraagde Ned­er­lan­ders dat de afgelopen cri­sis een negatieve impact had op hun spaargeld. Wellicht vin­den de meesten die 0,3% meer dan vol­doende? Miss­chien dat dat veran­dert als die spaar­rente negatief wordt want daar hebben enkele banken al voor gewaarschuwd. Zo kreeg ik een email van de ING dat zij zo goed als zek­er een 0,0% verwacht­en en miss­chien zelfs een negatief per­cent­age in 2017.


Agen­da voor morgen.
De dins­dag brengt ons iets meer cijfers al zijn het er nog steeds bar weinig.
Voor de Euro­zone komt het con­sumenten­vertrouwen aan bod, al gaat dat slechts over een geschat cijfer voor deze maand.
In de V.S. staan de verkopen van bestaande huizen op de agen­da. Die zijn waarschi­jn­lijk met ‑0,5% gedaald in okto­ber tegen een 3,2% een maand eerder.
In Cana­da zal waarschi­jn­lijk bek­end wor­den dat de verkoop in detail­han­del in sep­tem­ber na stag­natie weer verder groeit met ongeveer een half procent.
Pret­tige avond!


...

Groene cijfers in Europa na valse start

21 november 2016, 13:28 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




De Europese beurzen kleuren in het begin van de mid­dag groen. Nadat de beurzen vlak na open­ing terugvie­len tot enkele ste­un­niveaus kon­den de beurzen weer wat her­stellen richt­ing de huidi­ge niveaus. Zodoende bli­jven de tech­nis­che indi­ca­toren er tot op heden posi­tief uitzien. De beurzen bli­jven hangen in het posi­tieve sen­ti­ment van vorige week waar met name op Wall Street mooie plussen wer­den behaald.

AEX:
De AEX kende een mooie open­ing maar al snel doken de beurzen in de min en daalden richt­ing enkele ste­un­niveaus. De AEX viel terug tot de ste­un­zone van 448 – 449 pun­ten, na een test van deze ste­un­zone bleek de opwaartse druk groot genoeg om de AEX terug te bren­gen tot de huidi­ge stand van 453 pun­ten. Rond dit punt bli­jft de weer­stand liggen voor de AEX, van­mor­gen lei­d­de deze weer­stand dan ook de dal­ing op het Dam­rak in. Ste­un voor de AEX nu 449 pun­ten met daaron­der de 445 zone als ste­un voor de AEX.

DAX:
Ook de DAX noteert een mooie plus nadat de Duitse index van­mor­gen lager stond. De DAX bli­jft nu hangen tussen de 10.70010.715 pun­ten hangen waar voor­lop­ig de weer­stand ligt voor de index. Hier­boven weer­stand rond de 10.800 en de jaar­top van 10.828 pun­ten. Ste­un voor de DAX nu 10.635 pun­ten met daaron­der de 10.600 als ste­un voor de DAX.

Wall Street:
Op Wall Street bli­jft de stem­ming voor­lop­ig posi­tief. De futures in Ameri­ka geven een hogere open­ing aan het­geen zou beteke­nen dat de indices aldaar de sti­jging van de afgelopen week een ver­volg kun­nen geven. De indices op Wall Street staan nu zeer dicht bij enkele All Time Highs en zouden deze week nog hogere records op de bor­den kun­nen zetten. Toch moeten we wel in het achter­hoofd houden dat er veel weer­stand ron­dom deze top­pen zal ontstaan die de koersen weer terug naar het oude niveau kun­nen bren­gen. Zow­el de Nas­daq als de S&P future staan 0.2% in de plus.

Aan­de­len die van­daag opvallen bin­nen de AEX:
Sti­jgers:
Rand­stad 2.5%
Shell 1.7%
Ahold Del­haize 1.2%

Dalers:
Altice 1.1%
Gala­pa­gos 1%
Gemal­to 0.9%

Sig­naal­dien­sten
Via onze sig­naal­dien­sten ont­vangt u koop en verkoopsig­nalen op bepal­ende momenten gedurende de han­dels­da­gen. Via onze abon­nementen kunt u zich inschri­jven voor deze ser­vices. Ook dit jaar staan onze porte­feuilles weer dik in de plus. Bezoek onze trader­shop en lees reviews, bek­ijk onze resul­tat­en en schri­jf u in voor een van onze sig­naal­dien­sten via: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​shop/ .

USMar­kets Redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.