Beursdagboek US Markets Redactie 22 november 2016, 19:44

...

Daily Roundup - Dinsdag 22 november 2016

22 november 2016, 19:44 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Europa.
De Europese beurzen vol­gden de groene beurzen uit het oost­en in iets gematigder tem­po. Het was een rustige han­delssessie met alleen wat meer verkoop­druk aan het einde van de dag.
In Ams­ter­dam opende de AEX op 456,7 pun­ten en sloot daar aan het einde van de dag iets lager op 456,4 pun­ten. Ten opzichte van het slot van gis­teren komt dat uit op een winst van 0,75% ofwel 3,4 pun­ten. Er is daarmee wel een gat ges­la­gen in de koers tussen 454,1 en 456. Het komt bij­na nooit voor dat een index een break­away gap maakt waar­door de kans zeer aan­nemelijk op korte tijd dat gat alweer te dicht­en. Miss­chien mor­gen, miss­chien vol­gende week.
Het best­presterende aan­deel op de hoofdin­dex was dat van Arcelor­mit­tal. De staalin­dus­trie was van­daag in trek en het bedri­jf meldde gis­teren dat het staal zal aan­lev­eren voor twee grote cruis­eschep­en. Het aan­deel steeg 5,6% naar iets boven de 7 euro. Voor dit jaar staat de staal­fab­rikant overi­gens al op ruim +130% en het vol­gende doel ligt bij de 8 euro (mei 2015).
Een andere flinke sti­jger was KPN met 3,75% maar daar was geen con­creet nieuws voor te vin­den. Kan zijn dat de sec­tor gewoon in trek is want Deutsche Telekom won ook bij­na 2%.
De enige redelijke dalers op de AEX waren van­daag Ahold(-0,7%) en Galapagos(-1,6%).
De DAX bli­jft deze dagen iets min­der presteren. Van­daag won de index net geen 29 pun­ten tot aan een stand van 10714. Een kleine winst van 0,27%. De index is de laat­ste dagen flink gemixt met dalers en sti­jgers. Lufthansa ver­loor van­daag een pro­cent nadat bek­end werd dat er wederom een piloten­stak­ing aan komt. Er wor­den daarmee voor mor­gen bij­na 900 vlucht­en geschapt. Ook staal­pro­du­cent Thyssenk­rupp steeg van­daag aardig dankz­ij de groei in de staalin­dus­trie. Het aan­deel werd 2,9% meer waard. 
De BEL20 index won driek­wart pro­cent waar Bekaert met ruim 5% wist te win­nen. De koers van de pro­du­cent voor staal­draad en coat­ing stond eerdere dagen nog flink onder druk.
De CAC40 steeg 0,4%. Opti­cien Essilor zak­te met een flinke 6% van­wege een ver­laagde jaarprog­nose. In Lon­den won de FTSE100 tot 0,6%. Ook daar beleef­den grond­stof­bedri­jven een goede dag. Zo spron­gen de grond­stofdelvers Anglo Amer­i­can met 7,6% vooruit en BHP Bil­li­ton met 5,1%.


Wall Street.
Om half zes ston­den de belan­grijk­ste drie index­en rond dezelfde koersen als het slot van gis­teren ter­wi­jl er nog met enig opti­misme aan de daghan­del werd begonnen.
Dow Jones — 18970
S&P — 2197,
NQ comp — 5372.
De Dol­lar index kreeg er weer wat kracht bij en stond aan het einde van de dag 0,3% hoger. Daarmee bli­jft de stand momenteel hangen rond de koers van maart 2015.


Com­modi­ties.
Ruwe olie nam weer wat gas terug na de flinke sti­jging van gis­teren. Zo ver­loor Brent zo’n 0,7% van zijn waarde tot aan 48,55 en WTI zak­te meer dan een pro­cent tot aan 47,6 dol­lar per vat. Kijk­end naar de grafieken ziet het er sterk naar uit dat de twee graad­me­ters een lagere top gaan zetten de komende han­dels­da­gen. Over iets meer dan een week zullen de OPEC-leden samen­zit­ten om de deal af te ron­den, mits die er uber­haupt komt.
Aardgas steeg met 1,5% naar 2,99 dollar.
Goud ver­loor 0,3% tot aan 1208 dol­lar en zil­ver bleef hangen op 16,58 dollar.


Macro-economis­che cijfers.
Enkele cijfer­t­jes van­daag, waaron­der het con­sumenten­vertrouwen bin­nen de Euro­zone. Daar is men naar schat­ting flink opti­mistis­ch­er gewor­den dan eerder werd gedacht. In okto­ber kwam de index nog op een ‑8 pun­ten maar voor novem­ber is dat naar verwacht­ing geste­gen naar ‑6,1 pun­ten tegen een voor­spelde ‑7,8 pun­ten. Daarmee komen we weer in de regio van begin dit jaar en eerder. De negatieve cijfers zijn overi­gens heel nor­maal. Tweemaal zat­en we zeer dicht bij de nul of zelfs daar­boven. Toe­val­lig’ was dat in de peri­ode voor de twee grote koers­dalin­gen van dit mil­le­ni­um, in 2000 en 2007.
In Cana­da zijn de verkopen in de detail­han­del (zon­der lev­ens­mid­de­len en energie) tegen de verwachtin­gen in gestag­neerd. Men voor­spelde voor sep­tem­ber een sti­jging van 0,2% naar 0,5% maar dat eindigde uitein­delijke op nul. Inclusief de sterk fluctuerende pri­jzen kwam dat wel uit op de verwachte 0,6%.
De huizen­verkoop van bestaande wonin­gen in de V.S. zijn wederom toegenomen ter­wi­jl anal­is­ten daar een dal­ing had­den ingeschat. Voor okto­ber steeg dat met 2% ten opzichte van de 3,6% een maand eerder. 5,6 miljoen stuks om pre­cies te zijn.
Agen­da voor morgen.
Ver­ruit bij­na alle cijfers komen uit de V.S. maar vlak na open­ing van de Europese beurzen kri­j­gen we toch nog wat inter­es­sante getallen te zien. De eerste schat­tin­gen voor de PMI’s in Europa zullen namelijk naar buiten komen. Echter wor­den er geen grote veran­derin­gen verwacht. De Euro­zone zal gemid­deld genomen gelijk bli­jven. De dien­sten­sec­tor zal waarschi­jn­lijk iets toen­e­men en in de maakin­dus­trie neemt de groei iets af, om en nabij de 53,3 pun­ten zoals in okto­ber dus. 
In navol­ging op de Amerikaanse huizen­ci­jfers van van­daag komen mor­gen die van de nieuw­bouw voor okto­ber. Daar verwacht men ongeveer het­zelfde aan­tal als in sep­tem­ber namelijk rond de 593 duizend.
Verder komt de eerste schat­ting van de PMI in de maakin­dus­trie die naar verwacht­ing gelijk bli­jft op 53,4 pun­ten. De bestellin­gen in duurzame goed­eren zijn waarschi­jn­lijk toegenomen van ‑0,3% naar +1,5% (zon­der lev­ens­mid­de­len en energie slechts van 0,1% naar 0,2%).
Tot slot nog de weke­lijkse olievoor­raden waar nu een kleine sti­jging van 670.000 vat­en wordt verwacht tegen de 5,3 miljoen van vorige week.
Verder zal de beurs in Tokyo ges­loten zijn wegens een nationale feestdag en Akzo Nobel betaalt dividend.
Pret­tige avond!


...

Europa tegen weerstandniveaus in afwachting van Wall Street

22 november 2016, 13:09 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




De Europese beurzen lat­en van­daag een posi­tief ver­loop zien. Bij open­ing werd al duidelijk de beurzen in Europa de ontwik­kelin­gen vanu­it Ameri­ka kon­den vol­gen en zodoende ver­scheen er een grote plus op de bor­den ron­dom de open­ing in Europa. De indices snelde al snel richt­ing enkele belan­grijke weer­stand­niveaus waar­na de koersen in Europa redelijk bli­jven liggen. Alle ogen zijn weer gericht op Wall Street en de grote vraag is of men daar de forse sti­jging nog kan voortzetten.

AEX:
De AEX staat in de loop van de mid­dag ruim 4.5 pun­ten hoger, wat ervoor zorgt dat de AEX nu in de buurt komt van de weer­stand­zone van 458 – 460 pun­ten. Een test van deze zone is essen­tieel voor de AEX aangezien de index nu al ruim 5 maan­den bivak­keert bin­nen de range van 437.6458 pun­ten. Bij een uit­braak aan de bovenkant kan de AEX doorstoten tot uitein­delijk 475 – 478 pun­ten, zie voor meer uit­leg de TA van van­mor­gen.

DAX:
Ook de DAX is nu in afwacht­ing van de ontwik­kelin­gen op Wall Street. De Duitse hoofdin­dex staat ruim 75 pun­ten hoger en is daarmee onder­weg om de jaar­top­pen rond de 10.828 pun­ten te gaan testen. Rond deze 10.800 zone ligt nu de meeste weer­stand voor de DAX. Ste­un voor de DAX nu 10.740 pun­ten met daaron­der de 10.635 als ste­un.

De futures op Wall Street geven een hogere open­ing aan in Ameri­ka. Het lijkt erop dat de Amerika­nen de records willen aan­scher­pen en dat de indices hogere niveaus willen gaan testen voor­dat de beurzen sluiten voor Thanks­giv­ing. De S&P future staat nu rond de 2.200 pun­ten (+0.3%) ter­wi­jl de Nas­daq fut ruim 24 pun­ten hoger staat (0.5%).

Aan­de­len die van­daag opvallen bin­nen de AEX:

Sti­jgers:
Arcelor Mit­tal 5.3%
KPN 4.1%
Aegon 2%

Dalers:
Gemal­to 1.1%
Ahold 0.9%
Gala­pa­gos 0.6%

Sig­naal­dien­sten
Via onze sig­naal­dien­sten ont­vangt u koop en verkoopsig­nalen op bepal­ende momenten gedurende de han­dels­da­gen. Via onze abon­nementen kunt u zich inschri­jven voor deze ser­vices. Ook dit jaar staan onze porte­feuilles weer dik in de plus. Bezoek onze trader­shop en lees reviews, bek­ijk onze resul­tat­en en schri­jf u in voor een van onze sig­naal­dien­sten via: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​shop/ .

USMar­kets Redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.