Beursdagboek US Markets Redactie 4 december 2016, 10:21

...

Komende week volop handelskansen op de indices

4 december 2016, 10:21 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


De komende week voorzie ik nieuwe kansen op de beurzen maar ook op de euro, de olie en mogelijk op goud. U kunt de sig­nalen ont­van­gen uit­er­aard door opnieuw lid te wor­den van onze sig­naal­dien­sten. Naast sig­nalen kunt u ook onze mark­tup­dates en coach­ing verwacht­en, dat helpt vooral bij het nemen van beslissin­gen op de beurs want we begelei­den u om de kansen en valkuilen te ont­dekken op de markt. We zijn er dus alti­jd voor onze leden, voor u kan dat ook een stok acher de deur zijn. Door ons mon­ey man­age­ment te vol­gen sluiten we al geruime tijd grote ver­liezen uit, in de maand novem­ber waar we met een moeil­ijke markt te mak­en had­den zijn we daar pri­ma uit­gekomen. In de overzicht­en kunt u zien dat we wis­se­lende resul­tat­en hebben behaald maar vooral ervoor hebben gezorgd dat de ver­liezen mee­vie­len. Zo wis­ten Sys­teem Trad­ing en Alles of Niets de maand met winst afs­loten, Polleke Trad­ing een vlakke maand liet zien en dat Guy Trad­ing wat ver­lies moest toes­taan. Dat Guy Trad­ing op ver­lies uitkomt heeft alles te mak­en met 2 keer een posi­tie op de Dow Jones short, juist deze index stond geen enkele cor­rec­tie toe zodat we op de Dow Jones 2 keer een klein ver­lies toe moesten staan. Maar daar zijn de stops voor, ver­liezen zien te beperken en daar hebben we ons keurig aan gehouden. Vri­jdag hebben we dan de laat­ste posi­ties ges­loten omdat het ref­er­en­dum in Ital­ie er komt (zondag) en we absolu­ut niet weten wat de uit­slag zal bren­gen maandag op de mark­ten. Ook hier, geen onn­odi­ge risi­co’s nemen.

Hier­boven wat uit­leg hoe we de markt zullen benaderen, de regels waar we ons aan houden en de reden waarom we nu op 100% cash staan bij al onze sig­naal­dien­sten. Maandag weten we mogelijk meer over de richt­ing en dat kan kansen bieden waar ik mogelijk wat mee ga doen. Doet U weer mee? We zien u graag als lid weer terug zodat u vooral ken­nis kunt mak­en met onze nieuwe manier van werken. Het zal u vooral rust bren­gen, u lat­en inzien dat haast op de beurs niet nodig is en meteen ook helpen bij uw mon­ey man­age­ment. De aan­bied­ing loopt tot 1 feb­ru­ari 2017, dan pakt u ook nog de eerste maand van vol­gend jaar mee. Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en u staat mor­gen al op de lijst. Hieron­der nog per dienst de resul­tat­en per maand …

Mocht u vra­gen hebben of de resul­tat­en die we pre­sen­teren hieron­der cor­rect zijn? Dan raden we u aan om de vele reviews/​beoordelingen op de site in te zien. Of u kunt het ook op ons FORUM (beurs­box) vra­gen, daar zullen de leden uw vraag beant­wo­or­den uiteraard.

Dat kan bijvoor­beeld via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Sys­teem Trad­ing:


Polleke Trad­ing:


Guy Trad­ing:


Alles of Niets:


COM­BI Trading:


Met vrien­delijke groet,
US Mar­kets Trading



...

Agenda - 5 t/m 9 december

4 december 2016, 10:00 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Een nieuwe beur­sweek met nieuwe kansen, maar ook zek­er een aan­tal leuke pun­ten die van invloed zullen zijn!
Van­daag stem­men de Ital­ia­nen in een ref­er­en­dum over het aan­passen van de grondwet. Daarmee zouden een aan­tal flinke veran­derin­gen doorgevo­erd kun­nen wor­den die vol­gens het huidi­ge par­lement van belang zijn om het land weer op de been te helpen. Zo wordt het aan­tal sen­a­toren flink terugge­bracht en wor­den bepaalde macht­en herverdeeld. De premier,Matteo Ren­zi, heeft zijn eigen lot ver­bon­den aan het ref­er­en­dum (zoals Cameron in het V.K. ook deed). De huidi­ge stand lijkt voor hem echter slecht uit te gaan pakken want naar schat­ting maakt het née-kamp’ zo’n 75% kans. Dat wil natu­urlijk niet alles zeggen. Vraag maar aan Hillary Clinton.
Daar­naast stem­men de Oost­en­rijkse burg­ers opnieuw voor de verkiezin­gen van een nieuw par­lement. Van­wege fouten moet dit wor­den overgedaan en dit­maal geeft men het extreem rechtse een grotere kans om te win­nen. De verkiezin­gen zullen in ieder geval min­der zwaar wegen op de Europese mark­ten dan het Ital­i­aanse ref­er­en­dum zal doen.
Verwacht voor bei­de even­e­menten een uit­slag ergens laat in de avond.
High­lights:
- ECB ver­gader­ing (do)
- PMI’s dien­sten­sec­tor (ma)
- Han­dels­bal­ans wereldeconomiën 
Maandag
Als eerste zullen de mark­ten rea­geren op het besluit van de Ital­ia­nen maar de kans is groot dat het weer een non-event wordt, ofwel, uitein­delijk trekt men zich er weinig van aan.
Betre­ft cijfers is de eerste han­dels­dag van de week beza­aid met de PMI cijfers van de dien­sten­sec­tor. Voor novem­ber wordt voor bij­na alle lan­den een sti­jging in de al langer durende groei verwacht, behalve voor het Verenigd Koninkrijk. Daar gaan anal­is­ten uit van een kleine dal­ing van 54,5 naar 54,0. Zal te mak­en hebben met de finan­ciële sec­tor die van plan is om te verkassen naar lan­den bin­nen de E.U. van­wege toekom­stige aan­passin­gen door de Brex­it. Laat­ste plan­nen wat ik hoorde was om daarmee in decem­ber van start te gaan.
Voor de Euro­zone bli­jft de man­agersinkoopin­dex waarschi­jn­lijk gelijk op 54,1 pun­ten en in de V.S. zal er wellicht een sti­jging plaatsvin­den van 54,8 naar 55,4 punten.
Dins­dag
De dins­dag brengt ons voor­beurs vanu­it Duit­s­land de fab­riek­sor­ders van okto­ber die waarschi­jn­lijk van ‑0,6% naar +0,6% sti­jgt maar over het jaar gezien bli­jft het alle­maal een beet­je rond de 0% hangen.
Voor de Euro­zone alsmede de EU kri­j­gen we om 11:00u te horen wat het BNP is. Verwacht geen schokkende cijfers.
Lat­er in de mid­dag nog cijfers uit de V.S. zoals de han­dels­bal­ans en ook de fab­riek­sor­ders van oktober.
Woens­dag
Dan zijn we op de helft van de werk­week en zal voor­beurs de Duitse indus­triële pro­duc­tie bek­endge­maakt wor­den. Dat gaat over okto­ber en net als de fab­riek­sor­ders voorzi­et men ook daar een switch van krimp naar groei, namelijk van ‑1,8% naar +0,8%.
Ook in het V.K. komt dat cijfer naar buiten en daar wordt een lichte sti­jging in de groei waargenomen, naar 0,5%. Voor de maakin­dus­trie verwacht men echter een dal­ing van 0,6% naar 0,2%.
Dan als Wall Street net een half uurt­je bezig is kri­j­gen we nog het aan­tal vaca­tures in de V.S., die voor okto­ber waarschi­jn­lijk iets is geste­gen naar 5,5 miljoen aanbiedingen.
Om diezelfde tijd laat de cen­trale bank van Cana­da horen of zij hun belan­grijk­ste rente op 0,5% laat staan en een half uur lat­er zullen de Amerikaanse olievoor­raden wor­den bekendgemaakt.
Ook de betaal­baarstelling van Unilever’s div­i­dend zal plaatsvinden.
Don­derdag
Het zwaarste punt van de mark­tweek ligt duidelijk op don­derdag. De ECB zal dan weer samen komen om te ver­gaderen over het mon­e­taire beleid. Dat is voor de laat­ste keer dit jaar en er zijn enkele anal­is­ten die een uit­brei­d­ing en anders op zijn minst een ver­leng­ing van dat beleid verwacht­en. De belan­grijk­ste rente zal naar hun mening gelijk bli­jven. Draghi zal zoals gewoon­lijk iets lat­er na de bek­end­mak­ing een speech geven.
Betre­ft cijfers kri­j­gen we voor Ned­er­land te horen of de inflatie in novem­ber is geste­gen. Vorige keer kwam dat uit op een slappe 0,4% (u weet, de ECB wilt dat voor de Euro­zone naar 2% bren­gen). Het CBS toont dat rap­port al bij het krieken van de dag.
Chi­na toont de han­dels­bal­ans en dan wel de import alsmede de export. Bei­de zit­ten de laat­ste twee jaar flink in het slop met cijfers tussen de ‑5% en ‑20% (bij de export een enkele rare uitsch­i­eter van 40% in maart 2015. Ik vertrouw die Chi­nese cijfers nooit zo goed).
Vri­jdag
Op de laat­ste han­dels­dag kri­j­gen we niet zo veel cijfers behalve dan de inflatie van China.
Vorige keer kwam dat uit op 2,1% maar een voor­lop­ige schat­ting voor novem­ber is er nog niet.
Om 8:00u maakt Duit­s­land de han­dels­bal­ans bek­end en zow­el de import als export wordt groei verwacht tegen de vorige krimp (import ‑0,5% naar +0,8%; export ‑0,7% naar +1,0%).
Naast de CPI wordt ook de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex bek­endge­maakt maar die weegt min­der zwaar.
Tot slot mak­en de Brit­ten ook hun han­dels­bal­ans open­baar en dat ver­schil bli­jft maar groot. Sinds het nieuwe milen­ni­um is de import alleen maar aan het toen­e­men en is het ver­schil met export dit jaar gemid­deld al 11 mil­jard dollar. 
Voor de veran­der­ing eens een week­je waarin alle beurzen de hele week zijn geopend maar dat is weinig garantie voor meer activiteit.
Vooral dus het ECB waar wij op moeten let­ten maar voor de rest van de week is het vrij rustig.
Miss­chien wat naschokken van het Ital­i­aanse ref­er­en­dum maar voor de rest is het naar mijn mening han­de­len op tech­nis­che indicatoren.
Nog een pret­tige zondag en wederom veel suc­ces gewenst aankomende week!

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.