Beursdagboek US Markets Redactie 8 december 2016, 19:12

...

Daily Roundup - donderdag 8 december 2016

8 december 2016, 19:12 | US Markets Redactie | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Op de dag van de laat­ste ECB-ver­gader­ing van dit jaar wis­ten de beurzen het goede sen­ti­ment weer een goed ver­volg te geven. In Japan steeg de index vanocht­end ook sterk. De Nikkei werd 268,8 pun­ten meer waard tot een stand van 18765,5 (+1,45%). In Shang­hai liepen beleg­gers wel uit de pas waar de belan­grijk­ste index met 0,2% ver­lies sloot.


Europa.
De futures ston­den al weer pri­ma in het groen en na open­ing bleef dat ook zo. Redelijk zijwaarts wat natu­urlijk te verk­laren was door de ECB. Om kwart voor twee tij­dens de bek­end­mak­ing schoten de index­en even omlaag maar nog geen tien minuten lat­er alweer de andere kant op. Een dou­ble wham­my, zoals men dat noemt.
De AEX sloot van­daag op de hoog­ste stand van het jaar en liep vooral onze oost­er­bu­ur achterna.
Slot voor de Ams­ter­damse hoofdin­dex lag op 466,7, een winst van 4,6 punten(+0,99%) ten opzichte van het slot van gis­teren en daarmee ruim 2,5 pun­ten hoger dan het voor­gaande hoog­ste slot. Er is nog genoeg ruimte over om door te sti­j­gen maar een beet­je hulp van Unilever zou geen kwaad kun­nen. Het zwaarst­we­gende aan­deel loopt al twee dagen aan de koers te trekken door gis­teren ‑1,3% en van­daag nog ‑0,1% lager te sluiten.
Vopak zak­te weer verder af van­wege de aantrekkende oliepri­js (de vraag naar opslag wordt min­der bij duur­dere olie). Koers zak­te van­daag 1,4%.
Altice was de dag­win­naar met +3,8% en ligt er op de grafiek mooi bij. Het vertrouwen komt beet­je bij beet­je weer terug na de flinke afs­traf­fing in 2015. Wellicht een goede kan­di­daat voor aankomend jaar? ?
Ook Arcelor­Mit­tal viel weer in de pri­jzen met +3,3%. Dankz­ij de aantrekkende staalin­dus­trie. Op jaar­ba­sis nu al bij­na 170%. Het aan­deel was met 2 euro in feb­ru­ari dan ook wel bizar goed­koop (voor de cri­sis kostte de staal­pro­du­cent meer dan 40 euro).
Verder waren de finan­cials in trek ondanks dat de ECB niets met de rente zal doen. Plussen tot 2,2% op de AEX index.
Op de Mid­kap zak­te PostNL nog eens verder af van­wege de afwi­jz­ing van de over­name. Om half zes stond het aan­deel 2,5% lager (gis­teren ‑13,4%).
De DAX presteerde van­daag ook weer beter dan de rest van de Euro­zone. Vooral Com­merzbank schi­et omhoog en pluste van­daag nog eens 5,2%. Aan de onderkant hin­gen energiemaatschap­pi­jen E.on en RWE met ‑1,8% en ‑3,9%.
De Bel­gis­che BEL20 stond aan het begin van de dag maar magert­jes in de plus maar KBC trok uitein­delijk de kar en stond op het slot 4% hoger. Daar­door wist de index alsnog 0,95% hoger te sluiten.
In Par­i­js steeg de CAC 0,9% met de meeste aan­de­len in de plus. Soci­ete Gen­er­al voorop (+4,45%). Ook AF-KLM presteerde goed met 3,4% na bek­end­mak­ing dat met de laat­ste cijfers het pas­sagiersvol­ume is toegenomen.
De Lon­dense FTSE100 steeg 0,4% ( Laat­ste schoud­er van SHS-patroon komt in zijn eind­sta­di­um). In Milaan steeg de Ital­i­aanse hoofdin­dex nog eens met 1,6% en komt het weekre­sul­taat momenteel op bij­na +8%. Daar is duidelijk een oplucht­ingsral­ly aan de gang. Op jaar­ba­sis immer noch de slecht­st­presterende beurs van Europa. 
De EUR/USD zak­te flink na bek­end­mak­ing dat de ECB de rente op 0% laat staan maar het inkoop­pro­gram­ma wel zal lat­en krimpen, begin­nend in april vol­gend jaar. Dan zal nog maar 60 mil­jard ipv 80mjd euro schuld­pa­pi­er ingenomen worden.
Om negen uur stond de wis­selko­ers nog op 1,073 en op het slot van Europa 1,2% lager op 1,062.


Wall Street.
In New York bleven de index­en in eerste instantie even rond de slot­standen hangen maar nadat de beurzen op ons con­ti­nent waren ges­loten begon het toch te lopen.
De grote drie lieten om half zes plussen van 0,2 tot 0,4% zien.
De Dol­lar won weer wat aan kracht en vooral ten opzichte van de Euro. De Dol­lar index stond tij­dens het Europees slot op 101,2 pun­ten. Een sti­jging van pre­cies een pro­cent. Ook tegen de Yen en Ster­ling wist het wat aan waarde te winnen.


Com­modi­ties.
Ruwe olie heeft moeite om na de OPEC ral­ly een hogere top te zetten. Na twee dagen verkoop ston­den de twee belan­grijk­ste graad­me­ters wel weer in de plus. Ik denk toch dat het wat zijwaarts bli­jft tussen max­i­maal 60 dol­lar en als bodem de 40 dollar.
WTI sloot 1,4% hoger op 50,28 dol­lar en Brent steeg met 1,1% naar 53,5 dol­lar per vat.
Aardgas heeft de laat­ste dagen veel moeite om struc­tureel voor­bij de 3,7 dol­lar te komen en moet waarschi­jn­lijk eerst wat gas terugne­men (ha..). Half zes stond de koers op 3,61 dollar.
Goud een kwart pro­cen­t­je lager op 1170,5 en dat gold ook voor zil­ver op 17,05 dollar.
Macro-economis­che cijfers.
Vooral dus de ECB die van­daag in de spot­lights stond met een gehand­haafte rente van 0% en een inkoop­pro­gram­ma dat vanaf april teruggeschroefd wordt naar 60 mil­jard euro per maand.
De Ned­er­landse inflatie werd vanocht­end bek­endge­maakt en komt nu op jaar­ba­sis uit op 0,6%.
Verder nog de Chi­nese han­delsci­jfers die alle verwachtin­gen overtrof­fen. De export liet vorige maand een min­i­male groei van 0,1% zien tegen een krimp van 7,3% in okto­ber. Voor de import was zelfs een groei van 6,7% waarneem­baar na een dal­ing van 1,4% een maand eerder.


Agen­da voor morgen.
Mor­gen nog de inflatieci­jfers van Chi­na die waarschi­jn­lijk licht geste­gen is van 2,1% naar 2,2% op jaar­ba­sis. Dat is daarmee meteen het zwaarste op economisch gebied van de hele dag.
In Ned­er­land kri­j­gen we de cijfers van de pro­duc­tiein­dus­trie te horen van okto­ber. Een maand eerder werd daar een groei van 0,4% geregistreerd.
Verder nog de Duitse han­delsci­jfers die waarschi­jn­lijk een switch mak­en van krimp naar groei en ook de Britse han­dels­bal­ans waar de export en import voor de veran­der­ing iets naar elka­ar toe zijn gegroeid. Althans, zo verwacht men.
Niet heel veel inter­es­sants dus en waarschi­jn­lijk wil men met een pret­tig gevoel het week­end in dus zal de uit­braakral­ly in ieder geval op de DAX en AEX een ver­volg kri­j­gen. Vol­gende week wel de Fed­er­al Reserve dus wellicht spook­dalin­gen binnenkort!
Pret­tige avond.


...

Ledenupdate: Coaching mail 8 december

8 december 2016, 17:31 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


De markt breekt verder uit, we hebben de ECB over­leefd met de posi­ties waar de sto­ploss strak stond en we bli­jven zit­ten nog even. De stops zijn mooi opgetrokken zodat een groot deel van de winst bli­jft staan en dat we verder kun­nen kijken naar waar we de doe­len naar­toe kun­nen ver­plaat­sen nu de markt doorzet omhoog na de uit­braak. Zo mak­en de AEX en de DAX nieuwe jaar­top­pen, Wall Street weet er nog een beet­je bij te sprokke­len van­daag al is het beperkt. Vergeet niet dat Wall Street al een behoor­lijke rit achter de rug heeft met een hele reeks nieuwe top­pen ofwel All Time Highs.

De posi­ties zijn op een mooi moment opgepakt en nu de markt mee omhoog gaat, want we zit­ten long, is er zolang het tegen­deel zich niet bewi­jst geen reden om aan te nemen dat het plots op zal houden. Enkele nieuwe mijl­palen komen in beeld voor zow­el de Dow Jones, de S&P 500 en de Nas­daq voor wat betre­ft Wall Street ter­wi­jl de AEX zich rustig kan gaan richt­en op de 470 – 472 pun­ten, de DAX mogelijk op de 11.40011.450 pun­ten. Hou de trader­shop in de gat­en voor waar ik de doe­len en stops beheer, die veran­deren elke dag om als eerste de winst veilig te stellen en als tweede waar het kan het doel wat hoger te leggen. Het enige wat ik zelf hoef te doen is de markt mon­i­toren en de getallen aan­passen waar het kan.

Mor­gen zien we verder, indi­en nodig zal ik weer een en ander aan­passen om mogelijke win­sten uit te brei­den en aan de onderkant de winst veilig te stellen.

Om ook de sig­nalen, coach­ing mails, begelei­d­ing via de leden­box­en (forum) te kri­j­gen kunt u lid wor­den via de aan­bied­ing die nu loopt tot 1 FEB­RU­ARI vanaf €39. Dan staat u snel op onze verzendli­jst. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Voor­beeld posi­ties bij Alles of Niets op dit ogen­blik met doel en stop voor onze leden

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

Trad­er Guy


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.