Beursdagboek US Markets Redactie 11 december 2016, 14:10

...

Agenda - 12 t/m 16 december

11 december 2016, 14:10 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


De laat­ste week van het jaar met één groot even­e­ment. Ja u raad het al, het is de beurt aan de Fed­er­al Reserve en net als 12 maan­den terug lijken ze er met een grote knal het jaar uit te willen gaan. De rente van de groot­ste economie ter wereld zal na lang uit­stellen weer eens ver­hoogd wor­den. We spreken echter van een kwart pro­cen­t­je en dat is vol­gens veel anal­is­ten al lang in de Amerikaanse mark­ten ver­w­erkt, dus hoogst­waarschi­jn­lijk zal het geen grote aard­schrok wor­den. Komt daar achter­aan gehobbeld het rentebesluit van de Bank of Eng­land maar daar verwacht men een unanieme besliss­ing om dezelfde koers te varen.
Verder staan de glob­ale agenda’s vol met kleinere cijfers waaron­der een hoop con­sumenten­pri­jsin­dex­en uit november.
High­lights:
- Fed meet­ing (wo)
- CPI’s (di t/​m vr)
- ZEW rap­port (di)
- Tankan rap­port (wo)


Maandag
De week start met een hoop kleinere cijfers die weinig invloed op de mark­ten zullen hebben. Daarmee maakt het dat maandag de minst inter­es­sante beurs­dag is. In Japan kri­jgt men cijfers over de indus­trie zoals de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex en de bedrijvigheid.
Voor de V.S. wordt lat­er op de mid­dag het fed­erale bud­get gepubliceerd.
Dins­dag
De Chi­nese indus­triële pro­duc­tie wordt op jaar­ba­sis wederom op 6,1% geschat. Dat is voor Chi­nese begrip­pen nog steeds behoor­lijk laag want met dat cijfer ligt het rond het dieptepunt van 2009.
In Duit­s­land, het V.K. en Span­je komen de inflatieci­jfers naar buiten. Voor de Angel­sak­sen denkt men een sti­jging te zien van 0,9% naar 1,1% op jaar­ba­sis wat een ver­volg aan de uptrend zou geven. De andere twee bli­jven waarschi­jn­lijk steken op 0,8% en 0,7%.
Om elf uur komt het Duitse ZEW rap­port tevoorschi­jn. Het index­ci­jfer voor sen­ti­ment onder man­agers en anal­is­ten sti­jgt waarschi­jn­lijk min­i­maal naar een verwachte 14 pun­ten. In juli, vlak na het Brex­it-besluit stond de teller nog op een ‑6,8 pun­ten. Voor Europa verwacht men een sti­jging van 15,8 naar 16,5 punten.
Tot slot komen er des mid­dags nog de import en export index­en van de V.S. boven water.


Woens­dag
Het zwaartepunt ligt pre­cies in het mid­den van de beur­sweek want om 20:00 Ned­er­landse tijd komt het besluit van de Fed­er­al Reserve naar buiten. De belan­grijk­ste rente gaat dan naar verwacht­ing omhoog van 0,5% naar 0,75%. Direct wordt het rap­port open­baar voor pub­liek en zal voorzit­ter Yellen een toelicht­ing geven.
Daar voor kri­j­gen we nog veel harde cijfers van de Japanse Tankan over de ver­schil­lende indus­triesec­toren. Die Tankan is de naam van het rap­port van de Bank of Japan dat elk kwartaal wordt gepub­liceerd. Omdat het een belan­grijke indi­ca­tor is voor de cen­trale bank nemen beleg­gers dat rap­port zeer serieus.
Net voor­dat de Europese beurzen ope­nen komt de Franse CPI naar buiten en lat­er dat van Ital­ië. Om half tien wordt de Ned­er­landse han­dels­bal­ans gepubliceerd.
In het V.K. komen er cijfers over de werk­loosheid en voor de EU en Euro­zone de indus­triële pro­duc­tie. Die zal waarschi­jn­lijk een kleine groei zien tegen de eerdere krimp van ‑0,8%.
Tot slot in de V.S. nog de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex­en die naar verwacht­ing weer een kleine groei lat­en zien en om half vijf komen de gebruike­lijke Amerikaanse olievoorraden.


Don­derdag
De don­derdag brengt ons de Ned­er­landse werk­loosheid die in okto­ber uit kwam op 5,6%. Ook staan er wat man­agersinkoopin­dex­en uit Europa op de agen­da maar die gaan over decem­ber en zijn dus nog incom­pleet. Doet men denk ik zo vroeg omdat deze maand voor veel bedri­jven kor­ter is dankz­ij de feestda­gen. Hoe dan ook, de echte cijfers zullen pas in jan­u­ari komen.
De Bank of Eng­land zal om 13:00 Ned­er­landse tijd lat­en weten wat het met de belan­grijk­ste rente van het V.K. zal doen maar anal­is­ten denken dat alle 9 stemgerechtig­den unaniem kiezen voor geen wijzigingen.
In de V.S. kri­jgt men de kern­in­flatie over novem­ber te weten en die sti­jgt waarschi­jn­lijk op zow­el maand- als jaar­ba­sis met een tiende pro­cent. Daarmee zouden die uit komen op 0,2% en 2,2%. Als je de sterk fluctuerende pri­jzen meerekent (energie, lev­ens­mid­de­len etc.) dan staan de verwachtin­gen op 0,2% en 1,7%.


Vri­jdag
Op de laat­ste dag is het de beurt aan de Europese inflatie. De CPI van de Euro­zone is naar verwacht­ing in novem­ber geza­kt van +0,2% naar ‑0,1%. Op jaar­ba­sis zou het nog wel onveran­derd bli­jven op 0,6%. Zon­der de sterk fluctuerende cijfers was dat vorige keer 0,1% en 0,8%.
Verder zal de Rus­sis­che cen­trale bank ook nog ver­gaderen over de huidi­ge 10% rente en in de V.S. komen cijfers over de bouwver­gun­nin­gen en nieuwe huis­pro­jecten uit november.
Daarmee is de week weer voor­bij en hebben we de laat­ste grote horde achter de rug. Het is vooral de Fed­er­al Reserve waar de wereld­mark­ten naar kijken. De langverwachte rente zit al gro­ten­deels in de markt ver­w­erkt, maar het kan alti­jd zijn dat Team Yellen ons nog gaat verrassen!
Pret­tige zondag een veel beur­swi­jsheid gewenst.


...

Coaching zorgt voor inzicht en goeie rendementen in 2016

11 december 2016, 09:39 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Het beurs­jaar 2016 loopt op zijn einde, na veel beweg­in­gen op en neer komt er nu toch een hele mooie ral­ly op gang waar we gretig gebruik van hebben kun­nen mak­en voor onze leden zodat decem­ber voor een mooi Ker­scadeau zorgt. Het was een moeil­ijk jaar, we hebben af moeten reke­nen met de Brex­it, de verkiez­ing van Trump en in min­dere mate met een belan­grijk ref­er­en­dum in Ital­ië maar schade hebben we er niet door opgelopen met onze advies­di­en­sten. Op zich kon ik vrij relax mijn ren­de­menten behalen voor de leden want we werken met een zeer strak Mon­ey Man­age­ment en vooral een goede Risk-Reward ver­houd­ing, en dat ter­wi­jl er veel traders zijn die hier niet zon­der kleer­scheuren vanaf zijn gekomen door de gretigheid ofwel het willen in de markt zitten.

Onze leden boek­ten dit jaar dan ook uit­stek­ende ren­de­menten, en we zijn van plan op dezelfde manier door te gaan in 2017, dat moet zek­er kun­nen en daarom zetten we volop in op een nieuw mooi jaar voor onze leden. Dat met een aan­vaard­baar risi­co en met een heel goed Mon­ey Man­age­ment uit­er­aard. Guy Boscart heeft een bepaalde strate­gie in gedachte om weer suc­cesvol te wor­den, kansen genoeg om mee te doen door u in te schri­jven via de aan­bied­ing die tot 1 FEB­RU­ARI 2017 loopt vanaf €39.

Bent u ook op zoek naar gede­gen coach ter onder­s­te­un­ing van uw han­de­len? Wilt u met iemand in zee die niet alleen analy­ses maakt maar ook de trans­ac­ties doorgeeft en het ook zelf transparant uitvo­ert met Real Time inzicht in het doen en lat­en? Kies dan voor een van onze abon­nementen en doe in 2017 meteen al mee zodat u vanaf het begin van het nieuwe jaar volop mee­doet. Wij mak­en keuzes, com­mu­niceren deze en voeren ze dus ook uit. Meer bewi­js kunt u niet kri­j­gen over hoe we te werk gaan. Hieron­der de ren­de­menten over dit jaar (2016) en daaron­der het resul­taat van de maand DECEM­BER van de posi­ties die nu nog open staan en die we op doe­len hebben gezet die nog wat hoger liggen.

Ik kan begri­jpen dat u denkt, dat kan nooit zoveel ren­de­ment in 2016, dat begri­jp ik en om te bewi­jzen dat alles klopt heb ik de leden zelf via reviews ofwel beo­ordelin­gen zelf aan het woord gelat­en. Daarom heb ik ervoor gezorgd dat alle leden wannneer ze dat willen een review op de site kun­nen acher­lat­en, een beo­ordel­ing over het abon­nement. Dan spreekt ikzelf niet maar de leden doen dat. Ik raad u dan ook aan om voor u zich inschri­jft even rustig de reviews-beo­ordelin­gen te lezen, dan kunt u zien dat de ren­de­menten wel klop­pen en dus cor­rect en vooral transparant zijn. Ik zie u dan ook graag als lid, schri­jf u dus in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en dan staat u mor­gen al op onze lijst.

Lees vooral eerst wat onze leden ervan denken via de link

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Ren­de­menten 2016

Sys­teem Trad­ing (€1500) + 592%

Alles of Niets (€2000) + 561%

Guy Trad­ing (€4000) +272%

Polleke Trad­ing (€4000) + 306%

COM­BI-Trad­ing (€8000) + 289%

Onder de pag­i­na van elk abon­nement kunt u alle details bek­ijken, daar ziet u alle posi­ties die we hebben opgenomen in 2016, ook ziet u er het resul­taat per maand. Het jaar 2016 was des­on­danks de moeil­ijke markt voor onze leden een uit­stek­end jaar. We gaan ervoor om 2017 ook goed voor de dag te komen, dus u kunt lid wor­den en volop meedoen.

Tabel maand decem­ber en totaal 2016



Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

Trad­er Guy


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.