Liveblog Archief donderdag 8 april 2021

5 liveblog items op donderdag 8 april 2021.

Do 8 apr. 2021, 19:51

AEX rond topzone, vervolg belangrijk nu

Even een korte blik op de AEX van mijn kant, de index doet het vrij goed en sta­biel na de uit­braak maar ik verwacht wel nog een terugtest van de zone 702 – 703 pun­ten of zelfs tot de meer recente top rond de 686 – 688 pun­ten. Bei­de sce­nar­i­o’s zijn mogelijk, we moeten even geduld hebben met de AEX want…

Lees verder »
Do 8 apr. 2021, 14:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding 14:30 744K 680K 728K Actueel: 744K Verwacht: 680K Vorige: 728K
Do 8 apr. 2021, 13:42

TA AEX 1 van 5

Een hele goede­mor­gen vanu­it een zon­nig Brazil­ië! Ik ga de 25 aan­de­len uit de AEX onder de loep leggen. Née, niet alle 25 in één col­umn, maar verdeeld over 5 columns. Van­daar de titel van het stuk­je van van­daag: TA AEX 1 van 5. De eerste vijf zijn van­daag aan de beurt. Lat­en we maar direct van…

Lees verder »
Do 8 apr. 2021, 08:50

Ochtend update: Nasdaq stoomt door richting record, AEX en DAX iets lager

Goedemorgen
Als ik naar de markt kijk vanmorgen dan zie ik dat de Tech aandelen weer een stap hoger willen terwijl de rest een pas op de plaats maakt. Gisteren was dat ook al zo, de Dow Jones en de SP 500 winnen iets terwijl de Nasdaq 100 waar die grote Tech bedrijven de dienst uitmaken 0,3% hoger sluit. Kijken we naar de Nasdaq Composite dan verliest deze index wat terwijl de SOX index vlak de sessie verlaat. Verder een verlies voor de Dow Transport index op Wall Street. Alleen de SP 500 weet een nieuw record neer te zetten gisteren. In Europa zien we verlies bij de DAX en de AEX index, de DAX verlies 0,25% terwijl de AEX 0,5% lager sluit.

Indicatie markt vandaag:
De AEX wil mede door de Tech wat hoger openen, ASML maakt dan de dienst uit, de DAX blijft rond de slotstand van gisteren hangen vanmorgen. Technisch blijft alles dicht bij de recordstanden hangen zodat we nog niet mogen uitgaan van een draai, die kan er zeker nog komen maar zoals ik gisteren al aangaf moeten we voorzichtig blijven. Bij de AEX letten we nu vooral op de zone 715-718 punten, bij de DAX op de 15.300 punten.

Ook Wall Street doet het via de futures goed vanmorgen en dan vooral de Nasdaq future zien we hoger, een test van de record zone zit er in zo te zien maar wat kan deze index die toch even fors moest inleveren de afgelopen weken later? De S&P 500 staat al op recordniveau terwijl de Dow Jones vanmorgen via de future ook wat hoger geraakt. Aan de ene kant dus nog altijd opletten voor een verval op Wall Street, dat kan er snel komen en dus ook in de loop van de sessie vandaag.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
De maand maart werd in ieder geval positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen die we naar de leden versturen. Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, de markt krijg ik in ieder geval steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden, we doen dat in beide richtingen als dat kan.

Voor deze maand zie ik in ieder geval weer genoeg mogelijkheden om op te handelen. We starten de maand april al op en ik heb een bepaalde visie waar we iets moois mee kunnen doen !!

Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen. Verder ziet u nog de aanbieding tot 1 Juni om mee te doen met onze signalen. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street nog geen verandering ten opzichte van de afgelopen dagen, we zien dat de Dow Jones en de S&P 500 nog altijd in de buurt van hun record blijven hangen wat wil zeggen dat het er technisch nog altijd goed en sterk uitziet tot de definitieve top er komt te staan en dat moment komt er volgens mij snel aan. Pas als de indices daarna 2 tot 3% inleveren moeten we ons zorgen beginnen te maken voor het vervolg op de korte termijn. De Dow Jones en de S&P 500 blijven in ieder geval ook nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een hele lange periode boven hun 200-MA.

De technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) herpakken zich sterk de afgelopen week en lijken onderweg om het record niveau op te zoeken. Het zijn nu vooral de bekende TOP-8 aandelen waar ik het altijd over heb die een sterke reeks neerzetten. Na een paar sterke dagen staan zowel de Nasdaq als de Nasdaq 100 weer boven hun 20- en 50-MA, nu maar eens zien of ze die stijging door kunnen zetten de komende sessies richting hun recordstand ...

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
Ook bij de AEX nog weinig verandering op dit moment, we zien zowel op de korte als op de langere termijn een uitbraak sinds vorige week. De uitbraak was meteen krachtig en ging door tot de zone 715-718 punten waar we nu weerstand kunnen verwachten. Je kon er ook al op wachten omdat dan de weg open lag na een uitbraak boven die zware weerstand die er al lag sinds het jaar 2000, de index breekt dus door de oude top en bereikt nu al de zone 712-715 punten.

Bij een verder positief verloop verwacht ik de index nu richting de 715-718 punten en later tot rond de 725 punten. Aan de andere kant kan er ook snel een terugtest van de 702-703 punten zone. Onder die oude top ofwel onder de 702 punten ziet het er slecht uit maar dat zien we de komende dagen wel. Let nu dus op de 718, de 725 en de 735 als weerstand. Steun nu de 702, de 690 en de 675 punten.

DAX index:
De DAX doet het ook nog altijd goed en blijft op slotbasis dicht bij het record hangen, de uptrend bij de DAX zien we nog steeds duidelijk, het doel rond die 15.000 punten werd behaald. De volgende richtpunten zijn nu eerst de 15.300 en de 15.450 punten mocht de index verder oplopen. Aan de andere kant zijn vrijwel alle indices, dus ook de DAX, rijp voor een grotere correctie. Steun nu rond het 20-MA dat nu rond de 14.750 punten uitkomt, later de 14.450 punten (recente bodems) en de 14.270 punten waar we het 50-MA nu zien uitkomen als steun.

Er is zoals u merkt meer dan genoeg ruimte omlaag voor wat betreft de DAX voor dat de index in de problemen komt. Even een terugval lijkt me nu logisch, daarna kan er mogelijk nog een nieuwe stijging op gang komen met weer nieuwe records.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.1875 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 62,9 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1740 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading met een mooie aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI voor €39. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... Nu €39 tot 1 JUNI 2021 ... voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! Om u in te schrijven ga naar onze Tradershop https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€29 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€29 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€29 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€50 tot 1 JUNI)

Hieronder de resultaten deze maand en dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Do 8 apr. 2021, 07:32

Markt snapshot Europa 8 april

GLOBAL TOP NEWS
Federal Reserve officials remain wary about the ongoing risks of the coronavirus pandemic and are committed to bolstering the economy until its recovery is more secure, minutes of the U.S. central bank’s latest policy meeting showed on Wednesday.

President Joe Biden on Wednesday made a fiery appeal for U.S companies to foot most of the bill for his $2 trillion-plus infrastructure plan, but signaled an openness to negotiate over exactly how much they would have to pay.

Diplomats from major powers met separately on Wednesday with Iran and the United States to discuss how to bring both back into compliance with the 2015 nuclear deal that Washington abandoned three years ago.


EUROPEAN COMPANY NEWS
Holland-based technology investor Prosus has sold 2% of Tencent Holdings for $14.7 billion, the Chinese gaming and social media giant said, in the world's largest-ever block trade.

Italy recommended on Wednesday that AstraZeneca's COVID-19 shot only be used on those over 60 and Britain that people under 30 should get an alternative, due to possible links between the vaccine and very rare cases of blood clots.

HSBC is moving more than 1,200 staff in Britain to permanent working from home contracts, in one of the strongest indications yet of how banks are locking in changes to employees' work patterns as a result of the pandemic to cut costs.


TODAY'S COMPANY ANNOUNCEMENTS
Adecco Group AG Annual Shareholders Meeting
Bang & Olufsen A/S Q3 2021 Earnings Release
CGift AG Annual Shareholders Meeting
Chargeurs SA Annual Shareholders Meeting
Covivio Hotels SCA Annual Shareholders Meeting
Davide Campari Milano NV Annual Shareholders Meeting
Elisa Oyj Annual Shareholders Meeting
Fincantieri SpA Annual Shareholders Meeting
Gerresheimer AG Q1 2021 Earnings Release
Jeronimo Martins SGPS SA Annual Shareholders Meeting
Logwin AG SA Annual Shareholders Meeting
Maersk Drilling A/S Annual Shareholders Meeting
Nokia Oyj Annual Shareholders Meeting
O'Key Group SA Q4 2020 Earnings Call
RM PLC Annual Shareholders Meeting
S Immo AG Q4 2020 Earnings Call
Stolt-Nielsen Ltd Q1 2021 Earnings Call
Storebrand ASA Annual Shareholders Meeting
Tavistock Investments PLC Shareholders Meeting
UBS Group AG Annual Shareholders Meeting
UNIQA Insurance Group AG FY 2020 Earnings Call
Vestas Wind Systems A/S Annual Shareholders Meeting
Vinci SA Annual Shareholders Meeting


ECONOMIC EVENTS (All times GMT)
0600 (approx.) Germany Industrial Orders mm for Feb: Expected 1.2%; Prior 1.4%
0600 (approx.) Germany Manufacturing O/P Current Price SA for Feb: Prior 2.5%
0600 (approx.) Germany Consumer Goods SA for Feb: Prior 108.3
0645 France Current Account for Feb: Prior -1.6 bln EUR
0645 (approx.) France Current Account - Balance NSA for Feb: Prior -3.41 bln EUR
0645 (approx.) France Reserve Assets Total for Mar: Prior 183,152 mln EUR
0645 France Trade Balance SA for Feb: Prior -3.95 bln EUR
0645 France Imports for Feb: Prior 44.17 bln EUR
0645 France Exports for Feb: Prior 40.23 bln EUR
0700 (approx.) Switzerland Forex Reserves for Mar: Prior 914,191.00 mln CHF
0730 Germany IHS Markit Construction PMI for Mar: Prior 41.0
0730 France IHS Markit Construction PMI for Mar: Prior 44.0
0730 Italy IHS Markit Construction PMI for Mar: Prior 54.8
0730 Sweden Household Consumption yy for Feb: Prior -3.8%
0730 Sweden Household Consumption mm for Feb: Prior 1.8%
0730 (approx.) Sweden New Orders Manufacturing yy for Feb: Prior 8.5%
0730 (approx.) Sweden Private Production yy for Feb: Prior -2.9%
0730 (approx.) Sweden Private Production mm for Feb: Prior 0.1%
0730 (approx.) Sweden Industrial Production Val yy for Feb: Prior 1.1%
0730 (approx.) Sweden Industrial Production Val mm for Feb: Prior -1.5%
0730 (approx.) Sweden Services Production yy for Feb: Prior -3.5%
0730 (approx.) Sweden Construction Production yy for Feb: Prior -4.4%
0730 (approx.) Sweden Construction Production mm for Feb: Prior 1.0%
0730 Euro Zone IHS Markit Cons PMI for Mar: Prior 45.0
0830 United Kingdom Markit/CIPS Cons PMI for Mar: Expected 54.6; Prior 53.3
0830 United Kingdom All-Sector PMI for Mar: Prior 50.0
0900 Germany Overall Comprehensive Risk for Q2: Prior 9.43
0900 France Overall Comprehensive Risk for Q2: Prior 8.93
0900 United Kingdom Overall Comprehensive Risk for Q2: Prior 9.07
0900 Italy Overall Comprehensive Risk for Q2: Prior 8.57
0900 Spain Overall Comprehensive Risk for Q2: Prior 8.75
0900 Portugal Overall Comprehensive Risk for Q2: Prior 8.96
0900 Euro Zone Producer Prices mm for Feb: Expected 0.6%; Prior 1.4%
0900 Euro Zone Producer Prices yy for Feb: Expected 1.4%; Prior 0.0%