Beursdagboek Trader Guy 28 april 2015, 08:54

...

Aanval op toppen voorlopig afgeslagen

28 april 2015, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Het zou een redelijk rustige dag moeten wor­den maar er was alleen een feestdag in Ned­er­land ter­wi­jl er om ons heen hard gew­erkt werd. Wall Street kon de top­pen nog niet achter zich lat­en waar­door er een cor­rec­tie vol­gde richt­ing het slot. Het was vooral de Nas­daq die faalde en met een behoor­lijke draai kwam, de sec­tor Biotech was de oorza­ak ervan want de index op die sec­tor ver­loor ruim 4%. Aangezien de Biotech een van de motoren was bij de sti­jging van de Nas­daq wordt het lastig om het zaak­je via de rest staande te houden. Van­daar die dal­ing gis­teren en net geen test van de top van 2000.

De DAX deed het goed, het kwam vooral door wat hoop via Grieken­land. De index won meer dan 200 pun­ten en staat plots weer boven de 12.000 pun­ten.

Via de ser­vices han­de­len we op de indices en bij Guy Trad­ing bijvoor­beeld ook op de Euro en de Olie. De afgelopen dagen hebben we ons rustig gehouden, zoals ik hier­boven al aan­gaf zit­ten we in een soort punt gevan­gen met de indices waar er nu een uit­braak moet vol­gen, ofwel erdoor of terug naar omlaag. Zodra het duidelijk wordt zal ik de leden een SMS en MAIL sturen met het­geen we het best kun­nen doen. Op de AEX hebben we don­derdag nog bij AEX Trad­ing en Polleke €500 winst kun­nen pakken met een redelijk veilige trans­ac­tie. AEX Trad­ing waar we met €1500 werken als inleg max­i­maal staan we al op €1400 winst sinds de start van deze maand (APRIL). Er komen nieuwe en zeer mooie kansen de komende dagen, dat is zeer duidelijk te zien op de grafieken. We moeten nog zien welke kant op maar zodra dat duidelijk wordt stap­pen we snel in met een posi­tie. U kunt mee­doen door lid te wor­den, kost nu vanaf €39 tot 1 JULI

Schri­jf u in via deze link … http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

De AEX:
Een goeie test van de 500 pun­ten gis­teren, de draai was heftig en moeil­ijk mee te pakken door long te gaan. Om dat te verk­laren moeten we ook de beweg­ing tij­dens het eerste uur meen­e­men toen de index van rond de 506 naar de 505 terug moest. Kor­tom, het was te riskant om te snel in een richt­ing mee te gaan waar­door we op de AEX maar niets hebben gedaan.

Hoe dan ook zit­ten we nog steeds gevan­gen tussen de 500 en de 510 pun­ten waar­tussen er snelle beweg­in­gen zit­ten, als je dan ver­keerd zit kan het snel gaan natu­urlijk. Aan de andere kant maakt dit het ook vrij een­voudig voor het ver­volg want bij een uit­braak kan er een grote beweg­ing vol­gen in die richt­ing. Dan moeten we denken op of 485 of op 525 ofwel een goeie 15 pun­ten. Let er ook op dat het tem­po dan ook snel zal zijn. Op zich kon de AEX de dag nog heel goed afs­luiten met wat twi­jfels rond de top­pen op Wall Street.

Verwacht­ing van­daag:
Van­daag verwacht ik de AEX nog­maals tot de 510 aan de bovenkant, of we uit gaan breken is een andere vraag natu­urlijk want dan moet Wall Street goed mee­doen. Let ook op de DAX die plots weer boven de 12.000 pun­ten staat en net als de rest ook op zoek kan naar zijn top­zone. De Nas­daq zal van­daag afhanke­lijk bli­jven van wat de biotech gaat doen, en wat de cijfers van Apple bren­gen want die waren goed gis­teren nabeurs.

AEX uur­grafiek:

Klik op het plaatje om de afbeelding te vergroten

S&P 500:

Klik op het plaatje om de afbeelding te vergroten


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.