Beursdagboek Trader Guy 30 april 2015, 08:46

...

AEX en DAX fors onderuit

30 april 2015, 08:46 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Het werd bijlt­jes­dag gis­teren voor velen, de indices kwa­men plots in een spi­raal omlaag terecht met diepe bodems in Europa want de AEX staat plots ver onder de 500 pun­ten­grens. Alles werd na de mid­dag zowat gedumpt, bij de DAX was het nog een grot­er dra­ma daar de index op een bepaald moment meer dan 4% lager stond. De log­i­ca ger­aakt zoek deze week want we hebben werke­lijk alle kan­ten mogen zien tij­dens de eerste 3 dagen. Aan de bovenkant meer dan 12.050 pun­ten op de DAX, gis­teren plots de 11.400 op de bor­den. De AEX tikt maandag nog de 510 weer­stand aan om gis­teren af te sluiten op 489 pun­ten. Zo staan we plots ver onder de top­pen maar ook even ver nog boven de 470 waar nog steeds die GAP wacht. Zou het dan toch in deze fase? Ste­vige ste­un voor de AEX nu nog rond de 481 – 482 pun­ten bij de DAX rond de 11.200 pun­ten.

Wall Street ver­loor ook maar het viel op zich mee, de Amerika­nen hopen dat de rentesti­jging zo lang mogelijk uit­bli­jft en gezien de tegen­val­lende economis­che groei die gis­teren bek­end werd gemaakt kan de FED nu zek­er nog wat langer kun­nen wacht­en. Ook kijkt de FED naar de inflatie die tot boven de 2% moet oplopen voor er een rentestap vol­gt. In plaats van in juni verwacht men nu pas in sep­tem­ber een rentestap in de VS. Deze maand vie­len de werkgele­gen­hei­d­sci­jfers ook al tegen, nu samen met een te lage groei van de economie erbij en je merkt dat het verder kan wor­den uit­gesteld. De dol­lar werd snel goed­kop­er mede hier­door, doel kan tot de 1,14 — 1,15 uitkomen.

Via de ser­vices han­de­len we op de indices waar dat kan, U kunt mee­doen door lid te wor­den, nu vanaf €39 tot 1 JULI …

Schri­jf u in via deze linkhttp://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

De AEX:
Wat een moeil­ijke dag gis­teren, eerst een sig­naal dat de 500 het zou houden na een nieuwe test waar­door we een long sig­naal kre­gen ron­dom de 502 pun­ten. Daar­na fors omlaag waar­door we meteen onder de 500 pun­ten weer eruit moesten met een klein ver­lies. Op zich goed dat we de stop nemen natu­urlijk maar o zo frus­tr­erend dat we ook een short hebben moeten mis­sen door die ver­twi­jfel­ing na de mid­dag. Je zat met cijfers in de VS waar de indices nog redelijk stand wis­ten te houden en met de FED die in de avond het een en ander kon zeggen en lat­en we eerlijk zijn, FED dagen zor­gen 8 op 10 keer voor koers sti­jging. U begri­jpt denk ik wel waarom we na het nemen van de sto­ploss kalm zijn gebleven voor wat betre­ft de AEX index. Dat is mijn uit­leg over de han­del­swi­jze van gis­teren, van­daag kijken we verder natu­urlijk want er komen vast nieuwe kansen.

Door de dal­ing onder de 500 kwam de 492 – 493 in beeld, nu komt al de 488 en lat­er de zone 481 – 482. Verder wacht de GAP rond de 470 pun­ten nog alti­jd. De AEX kan zek­er ook van­daag nog de nodi­ge volatiliteit lat­en zien. Voorzichtig bli­jven dus nog alti­jd.

Hieron­der de belan­grijke niveaus alle­maal haal­baar bin­nen enkele sessies.

Ste­un: 488482477470
Weer­stand: 493497500503510

AEX uur:

Klik op het plaatje om de afbeelding te vergroten

DAX:

Klik op het plaatje om de afbeelding te vergroten

S&P 500:

Klik op het plaatje om de afbeelding te vergroten


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.