Beursdagboek Trader Guy 11 juni 2019, 09:09

...

Markt blijft sterk, Wall Street duidelijk op zoek naar toppen

11 juni 2019, 09:09 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De week start positief met op Wall Street wederom een plus op de borden, deze keer kwam de Nasdaq sterk uit de startblokken, de index sluit ruim 80 punten hoger en haalt zo wat van de achterstand in op de rest. Ook de Dow Jones, de S&P 500 en de SOXX weten in de plus te sluiten na de eerste sessie van de week ... De AEX wint ruim 3 punten en sluit ruim boven de 550 punten ...Marktanalyse:
De week start positief op Wall Street met de Dow Jones die nu boven de 26.000 punten sluit, de Nasdaq kende vooral door Amazon en Alphabet die een sterke dag kennen. Amazon wist 53 dollar hoger te sluiten, aan de andere kant zien we dat de Semi-conductor aandelen het goed deden gisteren hetgeen positief uitpakt voor de technologie aandelen. Zo sluiten de Dow Jones en de S&P 500 boven hun 50-daags gemiddelde, de Nasdaq geraakte er ook boven maar op slotbasis staat de index daar nu net onder. Via de futures die vanmorgen weer wat hoger staan ziet het er naar uit dat Wall Street verder omhoog wil richting de hoogste standen ooit, wie had dat ruim een week geleden gedacht? Vorige week maandag was het zo dat de bodems er bijna aan moesten geloven.

De redenen waardoor alles er nu zo positief uitziet kennen we, er is hoop op een renteverlaging door de FED (die komen volgende week bij elkaar) en de kwestie met Mexico is opgelost (voorlopig in ieder geval). Maar met Trump weten we nooit, het lijkt erop dat hij alles regisseert om het beeld zo positief mogelijk te houden. Gisteren gaf hij tijdens een interview aan dat er hoe dan ook een "deal" komt met China, als hij bij de G-20 geen nieuwe opening kan vinden na een gesprek met Xi zal hij de tarieven heel snel weer opkrikken tot dat ze niet anders kunnen dan toegeven. Best een arrogante opstelling maar dat is Trump nu eenmaal, hij is alleen tevreden als hij zijn zin krijgt. De Chinezen lieten weten weer open te staan voor nieuwe handelsgesprekken op topniveau.

Europa:
De AEX was gewoon open gisteren met 2e Pinksteren, de DAX bleef dicht maar de DAX futures liepen wel mee zodat we in ieder geval een indicatie kregen over hoe de DAX ervoor staat, men kon ook gewoon handelen in de Boosters en Turbo's bij BNP. De AEX sloot ruim 3 punten hoger en zet zo de weg verder richting de volgende hindernissen 555 en 558 punten, later komt mogelijk de 562 in beeld als weerstand. De belangrijke steun om nu in de gaten te houden wordt nu de 548 punten. Voorlopig kan de AEX zonder dat Wall Street in de problemen komt verder werken aan een herstel richting de jaartop en de top van vorige jaar (570-574 punten).

De DAX die vandaag ook weer meedoet lijkt boven de weerstand die rond de 12.050 punten uitkwam te openen, als de DAX boven de 12.150 punten geraakt ligt de weg open richting de 12.300 en 12.400 punten. Het moet allemaal nog gebeuren maar we zijn goed onderweg om de negatieve curve van de afgelopen weken om te buigen in een positieve fase. Het kwam snel en vooral onverwacht maar we zijn er wel aan begonnen, dat mogen we niet ontkennen in ieder geval ...

Trading en resultaat:
We zijn de week weer begonnen met wat kleine posities, op zich kansrijk nu de markt een richting heeft gekozen en we opnieuw beginnen uit te kijken naar de topzone van dit jaar en vorig jaar. De Dow Jones nadert de toppen nu heel snel, of we tot daar gaan geraken is nog maar de vraag maar we moeten de markt in ieder geval respecteren en waar het kan volgen. Daarom was vorige week zo moeilijk, niet alleen door het kiezen van een richting maar wel door het tempo waar de markt zich in bewoog in de richting waardoor veel handelaren in de problemen kwamen. Die week ligt achter ons nu, we kijken vooruit en pakken de kansen waar die zich voordoen zoals nu ... Meedoen kan door lid te worden ...

Aanbieding abonnementen:
Alleen tot en met maandag kunt u meedoen via de aanbieding tot 1 augustus voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u met de nieuwe transacties (maandag of dinsdag) mee kunt doen.

Resultaat 2019

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »