Beursdagboek Trader Guy 15 juni 2019, 12:03

...

Op naar vervolgstijging na een consolidatiefase

15 juni 2019, 12:03 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Na een twijfelende start vrijdag zien we dat de DIP's weer werden opgekocht, vooral Wall Street geeft niet de intentie om snel weer te draaien naar omlaag voor een tijdje. De toppen lonken, vooral bij de Dow Jones komen we steeds wat dichter bij de hoogste stand ooit die op 26.825 punten wacht ... De AEX moest even tot rond de 548-550 terug maar de index wist zich te herpakken later op de dag ... Er zullen zich wel weer nieuwe kansen voordoen de komende dagen ...


Marktanalyse:
De sessie vrijdag werd mede bepaald door de slechte cijfers uit China en de omzetwaarschuwing die Broadcom af moest geven, dat zette de chipmakers onder druk waardoor binnen de AEX het aandeel ASML onder druk lag. ASML verloor 4 euro (ruim 2%). Verder speelt mee dat de VS Iran beschuldigt dat het 2 olietankers heeft aangevallen in de Golf van Oman, aan de andere kant ontkent Iran elke betrokkenheid zodat deze kwestie boven de markten blijft hangen. Uiteraard spelen de handelsperikelen tussen de VS en China nog steeds als een rode draad mee in het geheel, het is afwachten of ze samen snel weer om tafel willen om te onderhandelen.

Op zich genoeg voeding om de beurzen te doen twijfelen, het blijft sterk dat we nu staan waar we staan en dat er zich gedurende de afgelopen week geen intenties voordelen die de markten fors lager zouden sturen. Daar moeten we het mee doen, het is wachten op de uitkomst van meerdere feiten, dan heb ik het over de rente, de spanningen tussen de VS en Iran en uiteraard de vooruitzichten over het handelsconflict tussen de VS en China. De komende week komt de FED samen om over de rente te vergaderen, dat kan een en ander wat betreft de rente en de strategie daaromheen duidelijker maken. De uitkomst en de persconferentie krijgen we woensdagavond te horen ... Hoe dan ook krijgen we denk ik weer een volatiele week maar we zijn de afgelopen tijd niet veel anders gewend.

Wall Street:
Dow Jones sloot vrijdag nagenoeg onveranderd de dag af, de Dow Jones verloor 17 punten, de S&P 500 liet 4,6 punten liggen vrijdag. De Nasdaq kende wat grotere problemen door dat de semi-conductoren onder druk lagen, de index sluit de sessie 40 punten lager af. De SOX ofwel de semi-conductor index liet 36 punten liggen (-2,6%) vrijdag.

Op weekbasis zien we dat de Dow Jones 105 punten hoger sluit, de S&P 500 wint 13,5 punten over de gehele week bekeken terwijl de Nasdaq de week 55 punten hoger afsluit. We zien dus over de gehele lijn kleine plussen maar we zien meteen ook de consolidatie van de stijging terug op de grafieken. De markt verwerkt dus even de explosieve stijging van de week ervoor.

Waar we nu op moeten letten is dat Wall Street snel zal moeten kiezen voor de vervolgrichting, zo zou het goed uitkomen dat de Dow Jones de 26.250 punten doorbreekt, dan ligt de weg helemaal open richting de toppen van vorig jaar ofwel de hoogste stand ooit. Hetzelfde zien we bij de S&P 500, deze index moet boven de 2910 punten zien te geraken om het vervolg richting de top door te kunnen zetten. De Nasdaq blijft wat dat betreft nog even achter, daar moet eerst de 8000 punten doorbroken worden, later komt de topzone rondom de 8200 punten weer in beeld. Als de stijging weer wordt opgepakt dan ziet het er goed uit wat betreft het vervolg ...

Europa:
Europa verloor wat vrijdag maar op weekbasis zien we dat de DAX 51 punten hoger uitkomen, de AEX ging er de afgelopen week 3 punten op vooruit. De Franse CAC 40 wint 3 punten wat we net zo goed vlak kunnen noemen. Ook Europa laat een consolidatiefase zien na de opsprong van de afgelopen weken. We weten dat als er na een stevige stijging een duidelijke consolidatie volgt de kans redelijk groot is dat de indices de richting van voor de consolidatie zullen vervolgen, ik heb het dan over een kans van 70-75% wat we dan als redelijk betrouwbaar kunnen zien. Wel zal de AEX tot boven de 558-560 moeten zien te geraken om de weg open te breken richting de top van dit jaar (570) en de top van vorig jaar (575).

Hetzelfde kunnen we over de DAX melden, boven de 12.425 punten ligt de weg open richting de topzone van vorig jaar al moet de DAX dan wel wat meer tractie laten zien dan de rest. Alles ligt dus open met een grotere kans op een vervolg omhoog dan dat de indices zullen uitbreken naar omlaag. De belangrijke niveau's omlaag blijven de 548 voor de AEX en de 11.850 voor de DAX ...

Trading en resultaat:
In de loop van vorige week werd er winst genomen op wat kleine posities (dinsdag), later kwam de verwachte dip die kon opnieuw worden gekocht hetgeen ik ook voor de leden heb gedaan (donderdag). Nu Wall Street na de recente rally en de consolidatie van de afgelopen sessies zo dicht bij de topzone uitkomt denk ik dat die toppen de volgende doelen kunnen worden, dus de komende dagen en zelfs weken ziet het er nog prima uit wat betreft Wall Street na de heropleving vanaf het 200-daags gemiddelde. Om mee te doen met onze posities kunt u lid worden, u kunt nog instappen bij enkele indices ...

Aanbieding abonnementen:
U kunt meteen meedoen via de aanbieding tot 1 augustus voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u met de lopende posities mee kunt doen.

Resultaat 2019

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »