Beursdagboek Trader Guy 13 juni 2019, 08:38

...

Wall Street laat consolidatie zien, Europa wacht ook af

13 juni 2019, 08:38 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Op Wall Street lijkt er een consolidatiefase gaande, een rustpauze na een forse stijging hetgeen vaak aangeeft dat de volgende beweging zich in dezelfde richting zal doorzetten. Na de stevige rally bij de Nasdaq waren het nu vooral de semi-conductoren die moesten inleveren, ook daar kan er zich herstel voordoen de komende sessies. De toppen blijven in beeld, de oversteek moet wel nog worden gemaakt uiteraard ...Marktanalyse:
Op Wall Street wacht men na de rally even af voor de stijging kan worden doorgezet richting de topzone, er is hoop dat de koersen samen met hoopgevend nieuws rondom het handelsconflict weer gaan aantrekken. We zitten met de Dow Jones en de S&P 500 niet al te ver vanaf de topzone, enkele positieve sessies kunnen de indices daar snel naartoe brengen.

Wel is het zo dat de inflatie in de VS wat tegenviel, dat zet vooral de banken wat onder druk gisteren door dat deze cijfers de FED sneller kunnen doen beslissen om de rente te verlagen. JPMorgan, Goldman Sachs en Citigroup verloren rond de 3%. Aan de andere kant liep de markt juist fors op door de hoop op een renteverlaging door de FED, in deze fase zien we dus even wat twijfels maar aan de andere kant kunnen beleggers door de hoop op een rentestap snel de koersen weer omhoog stuwen.

Alles bij elkaar opgeteld is het zo dat de hoop op nieuwe gesprekken tussen de VS en China samen met mogelijk sneller dan verwacht een renteverlaging (cijfers arbeid en inflatie vallen zwaar tegen) de markt weer tractie omhoog kan ontwikkelen richting het einde van deze toch moeilijke maand juni ...

Europa:
De AEX blijft net als Wall Street wat hangen nu, wel is het zo dat de index sterk blijft liggen en dat ruim boven de 550-552 punten. Pas onder de 548 punten ziet het er slechter uit voor de AEX index. Op dit moment is daar nog geen sprake van maar we houden de markt goed in de gaten. Om een verdere stijging richting de jaartop en die van vorig jaar aan te wakkeren zou het voor de AEX goed zijn om boven de 560 punten te geraken. Voorlopig zien we de index tussen de 548 en de 560 hangen, er zal snel een beslissing moeten komen wat betreft de vervolgrichting.

Bij de DAX hetzelfde, de 12.000 punten blijft staan maar de index zal tot boven de 12.225 punten moeten zien te geraken om de stijging vast te houden en vooral om die uit te breiden. De zware weerstand zien we rond de 12.350-12.400 punten, steun nu rond de 12.025 en de 11.850 punten. Ook de DAX volgen we nu met de nodige belangstelling ...

Trading en resultaat:
We zijn de week weer begonnen met wat kleine posities en die werden met een leuke winst gesloten dinsdag, gisteren kregen we de verwachte dip die kon worden gekocht hetgeen ik ook voor de leden heb gedaan (rond de dagbodem). Nu Wall Street zo dicht bij de topzone uitkomt denk ik dat men die wel zal gaan opzoeken de komende weken. Om mee te doen met onze posities kunt u lid worden ...

Aanbieding abonnementen:
U kunt meteen meedoen via de aanbieding tot 1 augustus voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u met de nieuwe transacties (maandag of dinsdag) mee kunt doen.

Resultaat 2019:

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »