Beursdagboek Trader Guy 14 juni 2019, 09:10

...

Dow herpakt zich, AEX blijft nu wat hangen

14 juni 2019, 09:10 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Wall Street weet zich te herpakken gisteren met vooral de Dow Jones en de Nasdaq die goed voor de dag kwamen, de Dow laat zo weer de 26.000 punten achter zich terwijl de Nasdaq ruim boven de 7800 punten sluit. Er zit nog meer aan te komen als we zien hoever de Nasdaq nu nog onder de recordstand uitkomt, de Dow Jones nadert die grens wat sneller. De AEX maakt een pas op de plaats en blijft wat hangen rondom de 555-556 punten ...Marktanalyse:
Op Wall Street kwam er herstel op gang maar dat werd toch wat getemperd door dat de kwestie tussen de VS en China nog speelt en de VS nu ook met Iran overhoop ligt na dat er in de Golf van Oman 2 olietankers in brand stonden en zo grote beschadigingen opliepen nadat die mogelijk werden aangevallen. Op dat soort momenten wordt er dan snel richting Iran gewezen maar of dat ook zo is moet nog blijken uiteraard. Het stuwde wel de olieprijzen omhoog maar als ik naar de olieprijzen kijk staan die nog steeds rond de bodemprijs die werd bereikt na de correctie van de afgelopen weken.

Een aandeel wat opviel binnen de Dow Jones index was Disney, het aandeel won 6 dollar (4,5%) gisteren en dat helpt de Dow behoorlijk, de Dow Jones ging met iets meer dan 100 punten omhoog. De tech-aandelen deden het ook goed gisteren, de Nasdaq won 45 punten en kruipt zo weer wat dichter richting de 8000 punten. Vanmorgen zien we de futures wel wat lager uitkomen zodat de indicatie voor de start van de laatste sessie van de week wat lager uitkomt.

Europa:
De AEX bleef weer wat hangen gisteren en de index geraakt met moeite verder omhoog richting de belangrijke 560-562 puntengrens. Aan de andere kant lukt het de AEX wel om boven de 550-552 punten te blijven, pas onder de 548 punten ziet het er slechter uit voor de AEX index. Op dit moment is daar nog geen sprake van maar we houden de markt goed in de gaten. Om een verdere stijging richting de jaartop en die van vorig jaar aan te wakkeren zou het voor de AEX in ieder geval goed zijn om boven die 560-562 punten te geraken. Voorlopig zien we de index tussen de 548 en de 560 hangen, er zal in ieder geval snel een beslissing moeten komen wat betreft de vervolgrichting.

Bij de DAX hetzelfde, de 12.000 punten blijft staan maar de index zal tot boven de 12.225 punten moeten zien te geraken om de stijging vast te houden en vooral om die uit te breiden. De zware weerstand zien we rond de 12.350-12.400 punten, steun nu rond de 12.025 en de 11.850 punten. Ook de DAX volgen we nu met de nodige belangstelling ...

Trading en resultaat:
We zijn de week weer begonnen met wat kleine posities en die werden met een leuke winst gesloten dinsdag, later kwam de verwachte dip die kon worden gekocht hetgeen ik ook voor de leden heb gedaan (rond de dagbodem). Nu Wall Street zo dicht bij de topzone uitkomt denk ik dat men die wel zal gaan opzoeken de komende weken. Om mee te doen met onze posities kunt u lid worden ...

Aanbieding abonnementen:
U kunt meteen meedoen via de aanbieding tot 1 augustus voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u met de nieuwe transacties (maandag of dinsdag) mee kunt doen.

Resultaat 2019:

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »