Beursdagboek Trader Guy 17 juni 2019, 08:47

...

Beurzen starten de week wat hoger, uitkijken naar de FED

17 juni 2019, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (1)

De start van de week ziet er redelijk uit al moet Europa nog wat hoger om de meer in de veilige zone terecht te komen, de AEX zien we rond de 553-554 terwijl de DAX net boven de 12.100 punten geraakt. De futures op Wall Street staan vanmorgen wat in de plus, belangrijk is dat de Dow Jones tot boven de 26.200 geraakt. Een herstel bij de chip aandelen zou daarbij kunnen helpen in ieder geval ...


Marktanalyse:
De week start via de futures positief, niet meteen fors hoger maar de indices zetten zo te zien wel het herstel dat vrijdag vanaf de bodems begon door. Belangrijk wordt dat de AEX boven de 555 punten geraakt om pas dan aan de doorsteek te kunnen werken richting de 560-562 waar de volgende weerstand wacht. Eerst zien we ook nog de 558 als weerstand tussendoor maar die is wat minder belangrijk, de AEX moet boven de 560-562 zien te geraken om de weg richting de 570 en hoger in te slaan. We staan met de AEX nu rond de 553-554 punten vanmorgen als we positief openen, de bodem van afgelopen vrijdag zien we rond de 550 punten maar de index wist zich vanaf dat punt te herpakken.

De DAX wordt natuurlijk ook belangrijk om te volgen, de index staat nu al ruim een week boven de 12.000 punten, staat ook al ruim een week boven het 50-daags gemiddelde en we zien dat de DAX er technisch wat beter voorstaat dan een aantal weken geleden. De vraag is nu of de index door kan trekken tot boven de 12.225 punten waar de top van vorige week wacht, als dat lukt kan de index werken aan een verdere stijging richting minimaal de 12.300-12.350 punten of zelfs tot rond de 12.425 en 12.500 punten. De komende dagen worden dus zeer belangrijk voor het verdere verloop, aan de andere kant is het zo dat als de DAX boven de 11.850 punten blijft de trend omhoog intact blijft. We kijken natuurlijk ook naar de 12.000 punten als eerste steun nu.

Wall Street:
Wat Wall Street betreft, daar zien we dat alles zich wat wist te herpakken vrijdag richting het slot, alleen de Nasdaq kende een mindere sessie mede veroorzaakt door de daling bij de chip aandelen. De futures staan vanmorgen wat hoger, het is nu afwachten of dat vanmiddag kan worden doorgetrokken richting de opening.

Wat deze week belangrijk wordt op Wall Street is hetgeen de FED woensdag rond 20:00 en zeker tijdens de daaropvolgende persconferentie om 20:30 zal vertellen over de rente en het beleid. Beleggers hopen al enkele weken dat de FED de rente gaat verlagen na eerdere uitspraken van FED voorzitter Powell en de druk op de FED om dat snel te doen door Trump. Een en ander kan daarover worden gemeld woensdag, we wachten daarop, het kan de markten een richting opsturen in ieder geval, dat is zeker.

Uiteraard kijken we ook uit naar nieuwe ontwikkelingen rondom het handelsconflict tussen de VS en China, komt daar nieuws over naar buiten? Of blijft het wachten tot na de G-20 top? Het conflict tussen de VS en Iran rondom de olietankers die werden aangevallen speelt ook nog mee, de vraag blijft wie daar verantwoordelijk voor was? En zo zitten we weer met een MIX van zaken die de markt kunnen beïnvloeden in ieder geval, de volatiliteit blijft dus aanhouden ...

Trading en resultaat:
In de loop van vorige week werd er winst genomen op wat kleine posities (dinsdag), later kwam de verwachte dip die kon opnieuw worden gekocht hetgeen ik ook voor de leden heb gedaan (donderdag). Nu Wall Street na de recente rally en de consolidatie van de afgelopen sessies zo dicht bij de topzone uitkomt denk ik dat die toppen de volgende doelen kunnen worden, dus de komende dagen en zelfs weken ziet het er nog prima uit wat betreft Wall Street na de heropleving vanaf het 200-daags gemiddelde. Om mee te doen met onze posities kunt u lid worden, u kunt nog instappen bij enkele indices ...

Aanbieding abonnementen:
U kunt meteen meedoen via de aanbieding tot 1 augustus voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u met de lopende posities mee kunt doen.

Resultaat 2019

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.