Beursdagboek Trader Guy 22 juni 2019, 10:04

...

Expiratie zorgt voor winstnemingen, Dow tikt top aan

22 juni 2019, 10:04 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (2)

Vrijdag een sessie die in het belang van de Expiratie stond, de beurzen settelen de openstaande posities en die worden dan doorgezet naar de nieuwe Expiratie die in september plaatsvind. Een dag met veel volume dus, de indices op Wall Street werden even onder de topzone terug gezet. Ik verwacht de komende sessies wel een hervatting van de rally in ieder geval, Wall Street wil nieuwe records maken zo te zien ...



Marktanalyse:

Waar men nu vooral naar zal uitkijken de komende week is de G20-top, men kijkt daar vooral uit naar de ontmoeting tussen Trump en Xi om een soort wapenstilstand te realiseren tussen China en de VS op gebied van de handel. Dat ze gaan praten weten we maar dat het tot een akkoord zal komen weet niemand nog, we kennen het gedrag van Trump en we kennen het standpunt van China waar men er niet van houdt om onder druk te worden gezet. Waar ik aan denk is dat ze akkoord zullen gaan om de gesprekken weer op gang te brengen en dat kan de markten weer van hoop voorzien, dan weten we wel hoe het verloop er ongeveer uit zal komen te zien de periode dat men om tafel zit.

Dat zal allemaal de marken bepalen de komende week, mogelijk zal met wat dat betreft vriendelijk voor de dag komen al weten we ook dat er eventueel rondom de toppen op Wall Street een draai kan komen. Wat in het verleden heel vaak het geval was is dat als Wall Street toppen ruikt men die ook wil doorbreken, zeker als het de hoogste standen ooit zijn die op de borden staan. Daarom ga ik er op de korte termijn vanuit dat Wall Street nog even door zal trekken tot alle 3 de belangrijke indices een nieuwe top neerzetten. De S&P 500 is daar al mee bezig, de Nasdaq staat daar nu rond de 100 punten onder terwijl de Dow Jones nog minder dan 1% te gaan heeft. Zeer uitdagend is de markt nu wel maar aan de andere kant blijft de markt kansrijk, over het verleden bekeken is het zo dat ongeveer bij 8 van de 10 gevallen de markt rijp is om op zoek te gaan naar nieuwe hoogtepunten.

Europa moest wat inleveren vrijdag maar zowel de AEX als de DAX staan nog ruim boven hun steun, ook hier kreeg men te maken met de grote juni expiratie. De verwachting is dat de AEX en de DAX de komende week weer omhoog kan, veel zal natuurlijk afhangen van wat er zich op Wall Street af zal spelen. De topzone zal dus belangrijk worden ... Volgende week meer ...

Trading en resultaat:
Vrijdag werd er winst genomen op de short posities die de dag ervoor werden aangekocht, we zoeken nu weer naar nieuwe kansen. De winst zorgt ervoor dat sommige abonnementen al in de plus staat en dat we op weg zijn om ook de maand juni positief af te sluiten. De komende week verwacht ik dat de markten wat vriendelijk richting de G20-top zullen toeleven, dus we kunnen daar in ieder geval iets mee doen.

Om mee te doen kunt u lid worden uiteraard, u kunt zien dat de abonnementen dit jaar allemaal op een mooie plus staan, we zijn nu halfweg. De komende 6 maanden is er nog ruim voldoende de tijd om de resultaten verder te doen oplopen. Er loopt zoals u hieronder ziet een aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 ... U ziet ook via de tabel het resultaat van 2019 (dit jaar) en de maand JUNI (deze maand). Alles bij ons is transparant en in te zien via de abonnementen pagina, ook elke transactie kunt u inzien.

Aanbieding abonnementen:
U kunt nu meteen meedoen via de nieuwe aanbieding om onze manier van werken te ervaren, de proefperiode loopt dan tot 1 SEPTEMBER voor €39 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u nog met de lopende posities mee kunt.

Resultaat 2019



AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.